Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Jiří: R^R^R^

Napadá mě, že se to protestuje, vyvolávají hanlivá hesla a zaujímají odmítavé postoje, když nenesu za nic odpovědnost, to je každý hrdina a rebel. Navrhuji předat organizátorům protestů všechny vládní funkce. No a pak ať ti nadšenci všechna opatření zruší, všechno rozvolní, otevřou, zkrátka ať vyhoví sami sobě a jim podobným. No a co dál? Nemoc nejenže nezmizí, bude pokračovat a začne bobtnat. A oni za všechny ty lidi, za zdravé, za mladé, za staré, za nemocné i za zbytečně zemřelé ponesou plnou zodpovědnost. Až je začnou hromadně žalovat za to, že neudělali dostatečná opatření na ochranu před nákazou, a hnát k odpovědnosti pozůstalí po zemřelých na covid, a ti, kdo po prodělání viru sice žijí, ale s podlomeným zdravím, tak budu zvědavá, co oni na to? Jak se jim podívají do očí? Mohla bych jim vzkázat snad jen toto: Víte co? Buďte hodně rádi, že tu současnou situaci nemáte na krku vy, hodně si toho važte.

12 0
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím. Kritika vlády by v této době měla být více jak kdy jindy konstruktivní, tedy kritika jako zdroj nějaké nápravy. Protest, který nenabízí žádné reálné řešení, ale naopak vytváří reálně i formou špatného příkladu další rizika, je hloupý.

5 0
možnosti
JL

Jakmile demonstranti zaplní jen plácek u koně, nic se neděje. V Praze žije přes milion lidí a byl jich tam zanedbatelný zlomek. Když se dívám na to, co se děje ve Francii, Češi pospávají, a to je asi dobře.

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že takové demonstrace, byť s malou účastí, ale velkým mediálním zájmem, přispívají k demoralizaci společnosti, což je dle mého názoru to nejhorší, co se dá aktuálně dít.

3 0
možnosti
JU

J16o12s44e21f 67U94l84m67a56n

31. 1. 2021 23:21

Dnes zcela bez výhrad.

0 0
možnosti
PK
LB

L34i77b98o37r 16B85í41l21e33k

31. 1. 2021 20:56

Pane autore, dle mě máte v mnohém pravdu, i předešlé vaše blogy jsem si s chutí přečetl, je mi líto to konstatování, že Vy zde jako jeden z mála se snaží o objektivní posouzení s bohatou slovní zásobou bez neobjektivních ,zkreslujících politicky motivovaných příspěvků od řady blogerů

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, taková slova mě pochopitelně těší.

0 0
možnosti
Foto

I37v77o 92C17i74l38i34c36h

31. 1. 2021 19:52

Jen technická - Chcípl PES se od toho dnešního Václaváku distancoval, že tohle oni nepořádají.

2 0
možnosti
LB

L82i60b80o38r 65B92í22l23e84k

31. 1. 2021 21:02

A kdo tedy, asi se zeptat Hřiba, jenže ten pořádá nějaký mejdan s Afričany

0 0
možnosti
Foto

Jsme dospělí a myslící lidi. Nepotřebujeme vychovávat a vládu nepotřebujeme k tomu, aby nás strašila a díky tomu nám omezovala naše svobody Vláda nám měla sdělit je tu nová nemoc s označením covid. Epidemií různých nemocí jsme v posledních desetiletí prodělaly několik a zvládli jsme je společně a zvládneme společně i covid. My, jako vláda se postaráme o skupinu, která je nejvíce ohrožena covidem. Po vás chceme, pokud se necítíte dobře smrkáte, kašlete nasaďte se roušku, nechoďte tam, kde se schází hodně lidí. Snažte se v obchodech neshlukovat a pokud máte potřebu jít do restaurace seďte u stolu jenom s tím koho znáte. My na nezbytně nutnou dobu uzavřeme divadla, kina, tak jako to bývá v případě chřipky. Nemějte strach u 85 procent obyvatel má covid mírenější následky než chřipka. Vážnější případy dokáže naše zdravotnictví zvládnout. Pak stačí přestat lidi strašit a blbnout v televizi a v rádiu, protože psychika je stejně důležitá pro zvládnutí každé nemoci .

8 5
možnosti
TD

"Vážnější případy dokáže naše zdravotnictví zvládnout..."

Zapomněl jste dodat: "...v počtu cca 10.000 případů (po maximálním navýšení kapacit a omezení ostatní péče.)"

V tom je totiž jádro pudla.

6 0
možnosti
MK

Je zajímavé, že všichni kritici demonstrací se nezmohou na víc, než citové vydírání v duchu "demonstranti nakonec nakazí své staré rodiče". Už je to ohraná deska. Něco nového byste tam neměl? Třeba nějaký argument?

Nechci hodnotit tu partu z Václaváku. Nicméně je fakt, že její cíle jsou shodné s těmi mými. Nechat žít lidi, kteří od státu žádnou ochranu nechtějí a kteří (a to zdůrazňuji) táhnou ekonomiku celého státu ze svých daní.

Nechci okamžité ukončení opatření, ale chci aby zátěž byla rozdělena rovnoměrně na všechny. Aby i ti ochraňovaní nějak na svou ochranu přispívali. Myslím že cca 20-25% z platu/důchodu by úplně stačilo. A kdyby každý musel hrábnout pěkně hluboko do šrajtofle, to byste koukal jak rychle by mizela ochota k nějakým opatřením.

7 2
možnosti