Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Soudně rozhodnout, jestli šíření nějaké knihy je trestné, to je kláda. Obávám se ale, že časem budou muset soudy stíhat nejen propagaci, ale i jisté záměry, jako toho anarchistu, co chtěl...

0 0
možnosti
Foto

Jak to, že nesmí být znárodněna někomu kráva? Ústava připouští vyvlastnění ve veřejném zájmu. Historicky totéž říkala ústava z r. 1919. Tedy se nemůže jednat o zločin komunismu.

0 0
možnosti

Jestliže se člen skupiny snaží někoho k něčemu pohnout, je součástí hnutí.

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, když se mnou žena chce pohnout, abych si lehl na svoji "polovinu", jsme součástí hnutí oba.:-)

2 0
možnosti
Foto

Dovolím si malou poznámku-vydání men kampf sice obecné soudy nařed trestaly ale v dovolání nejvyší soud vydavatele osvobodil

http://zpravy.idnes.cz/soud-zrusil-trest-za-vydani-mein-kampf-dyi-/krimi.aspx?c=A050310_111203_krimi_ton

Viděl bych pak ještě jeden podstatný aspekt soudu s panem Sáňkou, jasně bylo řečeno, že ta kniha je nenávistná (znalcem) a že nenávistná je i ideologie Salafismu.

Je to jasný impuls, že aktivní šíření Salafismu je trestatelné.

4 0
možnosti
KM

K74a91r20e12l 26M21a87s35e64k

22. 9. 2016 12:16

Já se pokusil číst Mein Kampf a po deseti stránkách, kde Áda blouzní, jaký pašáci byli starý Germáni, jsem s tím praštil. Nesmírně nudná kniha, ta nemůže inspirovat žádnýho holohlavce.

1 0
možnosti
MS

Výborně napsáno a dobře,že jste to vzal z více úhlůR^ Je pravda,že po Sáňkovi přijde jiný Sáňka,takže není není podstatný vydavatel,ale kniha.Policie jednala naprosto správně,protože její prací je zakročit,pokud je podezření z možného porušení zákona.Pokud byl zákon porušen rozhodne až soud,ale to už je přece problém pachatelů,neznalost zákonů neomlouvá.Knihu jsem nečetl a nejsem ani právní znalec,takže správně jste v článku napsal,že nelze dělat rychlé závěry z rozhodnutí soudu.Já osobně jsem vloni podával trestní oznámení kvůli pohádce o Sněhurce na ČT,protože jako právní laik jsem nevěděl, zda byl,či nebyl porušen zákon.Jediný způsob jak to zjistit bylo předat podnět policii,která to vyšetří a výsledek předá státnímu zástupci.Tehdy zákon porušen nebyl.

1 0
možnosti
Foto

Nemohu než souhlasit. Policie má činit a soud posuzovat. Ten signál z celé záležitosti nevidím nijak negativní. Policie tyto aktivity , sleduje, v mezích zákona je i razantní zákrok a soud neshledal obžalovaného vinným jen proto, že se neprokázalo, že by příslušné principy prosazoval a nabádal k nim.

2 0
možnosti
LV

Nechápu, proč by se nemělo smět kritizovat rozhodnutí soudu.

V tomto případě IMO nesprávné - neb o propagaci ideologie směřující k zničení našeho právního řádu jde. Kniha - jak jsem četl úryvky - nejen informuje, ona přímo propaguje = chválí a požaduje zavedení nepřijatelných principů.

O kvalitě našich soudců si - i na základě svých osobních zkušeností v oblasti obchodního práva - už vůbec nedělám iluze.

Dosud je velká část soudců komunisty ať již členstvím nebo myšlením.

3 2
možnosti
MS

Vzhledem k tomu,že jste tu knihu už četl,tak to vidíte jasněji,než já.Já osobně nevím co si o rozhodnutí soudu myslet,ale nechci předjímat nějaký obecný názor.

0 0
možnosti