Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Rozsudek ukazuje na katastrofální stav našeho soudnictví. Na jedné straně Babiš - veškeré činy se staly, bylo to jednoznačně prokázáno, jenže soud potřeboval prokázat úmysl. Vyjádření soudce, že rozhodla výpověď , kde jakýsi s prominutím "čičmunda" vypověděl, že paní Babišová byla v Čapím hnízdě měřit okna pro vybírání záclon. To ho utvrdilo v tom, že nešlo jen o čerpání dotace, ale opravdu chtěla s Čapím hnízdem podnikat. To nevymyslíš. A Feri? Jen tvrzení pochybné oběti o údajném znásilnění před mnoha lety. Chodí k němu do bytu, vleze mu do sprchy..., je tam až do rána, potom se s ním nadále stýká...Kde je obyčejná lidská soudnost? Důkazy žádné, ale odsouzení "natvrdo". A pak ještě výroky nadšených "fans", jak si ho spoluvězni sexuálně podají. Kde to jsme? Vypadá to, že hlavní Feriho provinění bylo aktivní členství v TOP 09. Snad odvolací soud smete tuto dámskou blamáž (státní zástupkyně, soudkyně...) ze stolu.

1 2
možnosti
Foto

Tak tak. A co byste řekl dceři, kdybyste zjistil, že šla do pokoje s podobným vejlupkem?

0 0
možnosti
SB

To není podstatné, pane Dvořáku.

Soud musí hodnotit trestnost nebo beztrestnost dané věci a nikoli to, zda se tátovi dané slečny tohle líbí, nebo ne.

Mé názory dlouhodobě znáte, protože si spolu navzájem oponujeme často. I kdyby za Ferim žádné takovéto skandály nebyly, tak už uz hlediska mých politických názorů byste si určitě nemyslil, že je mi sympatický. Tím spíše si to nemyslíte poté, co k té politické stránce věci se přidaly ještě tyhle skandály. Místo jednoho důvodu k nesympatií k Ferimu mám důvody dva.

Avšak trestně právní stránka věci je někdy na hony vzdálená té morální stránce věci. Některé věci jsou silně nemorální, ale nikoli trestné.

A blog pana autora hovoří o trestně právní stránce věci, nikoli o té morální.

2 0
možnosti
Foto

Odhaduji, že Feri po odvolání dostane ještě rok navíc. On si naivně asi myslel, že důkaz musí být nějaká fyzická věc, že za slova ho odsoudit nemohou. Veliký omyl. Soud funguje jako divadlo svého druhu. Každý v něm hraje nějakou roli. Soudce zajímá především divadelní výkon. Co obžalovaný říká, soudce nezajímá. Skoro všichni říkají to samé. Jde o to, jak to říká. A tímhle se Feri sám opakovaně usvědčil.

3 1
možnosti
SB

Jestliže se neodvolal státní zástupce, tak nemůže při odvolání dostat více, než už dostal.

Když se odvolá pouze odsouzený, může trest být ponechán, nebo snížen, ale nemůže být zvýšen.

Když se odvolá pouze státní zástupce, může trest být ponechán, nebo zvýšen, ale nemůže být snížen.

Jenom v případě, že se odvolají oba, to může být buď ponecháno, nebo posunuto tím, i oním směrem.

2 0
možnosti
Foto

Hlavní nepřesnost ve Vašem textu je Vaše přesvědčení, že Feri „byl odsouzen pouze na základě tvrzení jedné ženy.“ Tak to opravdu není.

5 0
možnosti
LK

L37u14b21o44š 30K73r68i24m58l

9. 11. 2023 14:01

Pan Feri je protekční hejsek, který si užíval slávu. Mě osobně vadily jeho politické postoje neměl jsem ho v oblibě. To ovšem neznamená, že jsem schopen akceptovat důkazy na úrovni tvrzení několika žen popisujících osobní zkušenost s panem Ferim po letech otálení. Jeden příběh mi zní velmi podezřele, protože si umím představit, že po opakovaném pohlavním styku dojde k jeho odmítnutí, resp. jeho násilném vynucení, ale neumím si představit, že dotyčnou ženu znásilnil a ona k němu následně chodila na další uskutečňování pohlavního styku.

Dlouhodobě také sleduji mediální masáž, která se snaží lidem vsugerovat co vše je či bylo sexuální obtěžování, sexuální nátlak a sexuální násilí aniž by v době skutku toto bylo takto vnímáno oběma stranami.

PS. Argumenty typu "kdyby se to stalo Tvojí dceři..." apod. odmítám stejně jako páchání násilí. Stejně tak odmítám obvinění po letech od zhrzených žen...

5 1
možnosti
MS

Problém téhle společnosti je, že se chce hrnout na Západ a mentálně je pořád na Východě.

Společnost vyžaduje dodržování presumpce Feriho nevinny, ale ta samá společnost je schopná zpochybňovat znásilnění, spekulovat nad účelovým motivem oběti, aniž by oběti byly oficiálně obviněny třeba z křivé výpovědi. Čili společnost, která se chce odvolávat na in dubio pro reo, není schopná u oběti dodržet ani čl. 10 LZPS.

0 1
možnosti
MS

A ještě dodatek: Jednou z osob, které veřejně prosazovaly redefinici sexuálních deliktů a vůbec byl veřejnou tváří kampaně "Me too" byl Dominik Feri, podobně jako David Rath tvrdě kritizoval korupci v politice. Tak holt je teď Dominik Feri opět tváří kampaně "Me too". Dalo by se cynicky konstatovat, že se mu splnil sen. Něco veřejně prosadit.

3 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Případ Feri cosi rozjel, případ Cimický dopadne všelijak apod.

Problémem zůstává dokazování, že se skutečně cosi stalo a nelze opravdu vyloučit, že tímto způsobem bude snadné zlikvidovat jedince, který se nebude hodit.

V USA odsoudili Mike Tysona za znásilnění Miss America. Došlo k tomu v hotelovém pokoji, kde se oba svlékli, aby poté Miss prohlásila, že raději ne. Mike dostal tuším 8 let v base, protože jako alfa samec se nemohl ovládnout (ať si každý chlap pro sebe odpoví, jak by se zachoval on).

V tom vidím jistý problém do budoucnosti, jakkoli se mi hnusí jakékoliv násilí, tobož na ženě.

6 0
možnosti
Foto

Jako vážně? Hnusí se ti násilí na ženě a chlap jako alfa samec se nemohl ovládnout?. Už dlouho jsem neviděl tak primitivní projev sexismu.

Ne nadarmo se říká, že vzdělání a inteligence jsou dva rozdílné pojmy ...

0 0
možnosti
Foto

J94a35n 87Š24i42k

9. 11. 2023 11:11

Doporučuji shlédnout rozhovor s advokátkou Hrdou, kde uvádí případ, v kterém policista řekl jedné ženě: "Přece mu nezničíte život za to, že vám jenom strčil prst do zadku." Hm, jenom. Tento případ vystihuje postoj dost velké části naší společnosti. Ono není plácání přes zadek, vždycky "jen" plácání přes zadek. Jde o kontext, okolnosti a x dalších věcí, ke kterým se hodně lidí rádo vyjadřuje jak prý o nic nejde, aniž by nějaký konkrétní případ a situace znali. Špatné bude, když odvolací soud Feriho osvobodí. Jemu podobné typy, a není jich vůbec málo, budou mít pocit, že k "plácání" jak píšete, mají zelenou. V opačném případě se, bez ohledu na změnu zákonů, nezmění vůbec nic, pokud budou mít soudy a policie obdobné názory na "prst v zadku", jako onen polda. V každém případě je dobré o tomto tématu psát. Třeba abychom lépe chápali oběti a jejich traumata. Hezký den

3 1
možnosti
LK

L34u44b69o79š 72K80r70i78m13l

9. 11. 2023 14:10

Paní advokátku jsem možnost slyšet na živo a prezentovala i tento případ. Neodpověděla ale na dotaz, o jaký šlo časový odstup a souvislosti v jakých se to stalo. Pro mě byl nejhorší zážitek to, že jsem vlastně neslyšel nic jiného než muž=násilník.

V poslední době to spíš vypadá, že se snažíme nedostatek sebevědomí u lidí nahradit trestním zákoníkem a jsem si vědom toho, že jde o zjednodušení.

0 0
možnosti
JP

Mám úplně stejný pocit.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dal jsem karmu.

7 0
možnosti