Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Všichni pochybovači o kvalitách mladých jistě zaplesají, až pan exprezident Václav Klaus bude po třetí zvolen prezidentem, a to především jejich přičiněním. V tom případě pán Bůh s námi.....ale hlavně s těmi mladými.

0 0
možnosti
JS

Tedy tento článek – to je opravdu síla. Skutečně jsem netušil, že někdo může uvažovat tak destruktivním způsobem. Nacisté se rozhodli likvidovat tělesně a duševně postižené, protože podle nich tito lidé ohrožují biologickou podstatu lidstva. Vy jste zašel ještě dál – podle Vás by staří lidé neměli být v "žádné zemi". Podle Vás to "odporuje mimo jiné i základním biologickým principům. Člověk, stejně jako zvíře je po splnění si svého poslání v podobě zplození a výchovy mláďat zbytečný." To je tak absurdní, děsivá a člověkem pohrdající teze, že nad tím zůstává rozum stát.

Vždycky jsem si myslel, že ve skutečnosti nemohou existovat lidé, kteří jsou popsáni v Orwellově románu "1984". Mýlil jsem se. Vždyť v závěru Vašeho článku je dokonce výzva "k odpovědnosti", která spočívá v tom, aby to lidé nad šedesát včas "zabalili".

Tohle už nejde omluvit žádnou, třeba i nepovedenou, ironií. Přemýšlel jste někdy nad tím, proč milujeme i lidi, kteří již dávno zemřeli? Opravdu byste si přál, aby to například Vaši rodiče "včas zabalili"? Líbilo by se Vám, kdyby Vás Vaše děti vyzvaly k včasnému ukončení Vaší existence?

4 0
možnosti
Foto

R^;-D ,,,Nevěř nikomu, komu je nad třicet!" Tak tak. A kolikpak že je autorovi?;-)

4 0
možnosti
Foto

Dvacet devět a tři čtvrtě, přeci:-) Uz čtvr Uz století

0 0
možnosti
SB

Co já vím, tak mladí lidé v Německu patřili k nejfanatičtějším příznivcům Adolfa Hitlera a u nás v padesátých letech bylo mezi nimi hodně horlivých svazáků.

A tohle znáte?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ml%C3%A1de%C5%BE_vede_Brno

5 0
možnosti
Foto

Mám pocit, že dnešní mladí lidé si často pletou pojmy s dojmy. Například zhusta zaměňují pojem demokracie, za pojem anarchie...

4 0
možnosti
Foto

Já mám naopak pocit, že to nechápe naše generace.

3 2
možnosti
LM

Malá technická: Jde o výrok Boba Dylana, nikoliv Johna Lennona.

0 0
možnosti
Foto

Mám ten citát spojený s Lennonem, a když koukám na web, tak to vypadá také tak. Nevím, třeba to Dylan prohlásil, narodili se jen rok od sebe, ale nic tomu na základě běžných zdrojů nenasvědčuje .

0 0
možnosti
Foto

Karma.Velice přesně popsáno,

3 1
možnosti