Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jistěže je to od Zemana provokace a schválnost. Velmi dobrý článek. R^

0 0
možnosti
Foto

;-D Kdo chce šachy hrát, neměl by si plést koně s pionem. Jistě, i kůń se dá obětovat, ovšem o tom rozhoduje ten, kdo je na tahu, jakou strategii volí. Nejde o ,,člověče nezlob se", ač i to hraje svou roli;-)

0 0
možnosti
Foto

A když premiér Sobotka odmítl s Karlem Srpem souhlasit, prezident Zeman se urazil a nikoho jiného místo Srpa prý nenavrhne. A tak devítičlenná etická komise zůstane osmičlenná. :-/

0 0
možnosti
Foto

A tak je to správně, protože kontrasignace premiérem v zákoně vůbec není.

1 0
možnosti

Jirko, napsal jsi to perfektně. Myslím si, že lidi, které na cokoliv prezident navrhne - ať funkci či vyznamenání, budou podrobeni "veřejností" prověrce bezúhonnosti a podezřelí z prezidentské protekce. A právem.

1 0
možnosti
Foto

Každý a vždy byl podezřelý z prezidentské protekce. Pamatujete se, jak Havel zpočátku obsazoval místa na Hradě a Bára tam jezdila na koloběžce?

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Díky, moc dobře napsáno a velmi korektně. Je škoda, že hodně lidí Zemanovu hru hodnotí pozitivně a jsou mu ochotni mu za jeho jednání a chování tleskat.

1 0
možnosti
Foto

Ano. Líbí se nám, i s tím běloušem.

0 0
možnosti
Foto

Ferdinand Peroutka nebyl ani náhodou tak jasný čistý krásný průhledný i idealistický jak se snažíte naznačit v dubnu 1939 napsal oslavný článek na Hitlera a potom po válce prohlašoval že v té době už byl v koncentráku což samozřejmě není pravda

1 1
možnosti
Foto

Vy jste v podobné pozici jako Srp a stejně jako on vůbec nechápete, že byste se neměl montovat do jakéhokoliv hodnocení morálky v uvedeném kontextu.

2 0
možnosti
Foto

Jsem nucen / ale s radostí a úctou / Vám vyseknout poklonu za tento článek.

Kdyby pan Srp byl opravdu čestný, tak by se nikam necpal a to i přes přemlouvání hlavou státu.

Z tohoto pohledu je třeba vzorem Pavel Kohout. V mládí fanatický komunista, který však záhy prohlédl a po zbytek svého života svými díly napravuje svůj hřích mládí. I on měl možnost za éry Václava Havla být veřejně činným, on to však - s poukazem na svůj omyl v mládí - odmítl. Za tento postoj je třeba si jej vážit.

11 0
možnosti
Foto

Děkuji. :-)Je to tak, chtěl jsem, jako jste to učinil vy v komentáři, příklad pana Kohouta použít, je totiž ukázkový. Člověk může udělat mnoho chyb, podstatná je ale sebereflexe, která by nás měla ochránit před jejich opakováním. Pan Srp se zachoval v minulosti minimálně neeticky, teď je od něho neetická snaha se dostat do etické komise. Tedy sebereflexe žádná.

8 0
možnosti