Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Rozsah pohrom na Slovensku je možná daný tím, že se během téměř 30 let leccos dalo pod pokličku, až se to vyvalilo ven, vlivem vraždy, která zapůsobila na společnost: demonstrace donutily vlivné více se snažit šetřit.

0 0
možnosti
VB

Slovensko je blíž k Rusku, my trochu blíž k Západu (aspoň územně), my jsme měli Havla, oni ne, ale teď mají korektní pí Čaputovou, my nekorektního jedince. Ale v zásadě se bude dít totéž v celém bývalém východ. bloku, byť s některými nuancemi (aspoň část policie, státních zastupitelství a soudů budeme mít přece jen na lepší úrovni než např. někde blíž k Balkánu, ale možná jsem naivista). Taky máme dost kauz nedořešených, ale i řešených (vč. postižení chybujících soudců). Jednou možná vznikne zajímavá studie, porovnání zemí býv. východ. bloku - v čem kdo byl objektivně lepší a horší. Jako občana mě ale štve, že stále přetrvává "pravidlo": řadového chybujícího člověka potrestáme, někoho prominentnějšího či bohatšího nějak nemůžeme chytit (někdy to chce nasadit mimořád. zdatné stát. zástupce a soudce, aby se dobře zaplacený špičkový advokát nemohl vozit po formál. nedopatřeních apod.).

0 0
možnosti
ZJ

Nedávno jsem v tv viděl seriál o honu na čarodejnice v Salemu. Po včerejším zhlédnutí reportéra Wolnera o situaci na Slovensku jsem si na Salermo vzpoměl.

Že se v horních patrech nehraje vždy fér, to je jistě pravda. Ale ten rozsah?

1 0
možnosti
Foto

Někdy mám pocit, že jsme v zajetí takového paradoxu. O politicích, justici, policii a podnikatelích si tak nějak paušálně myslíme dost ošklivé věci, a když nám je investigativní novináři někdy potvrdí, tak zase podlehneme přesvědčení, že jsou to jen konspirační teorie, které jsou základem pro politické čistky.

Žijeme v době, kdy je asi opravdu těžké nějakou situaci reálně zhodnotit.

0 0
možnosti
JR

J77a54n 10R34á96ž

16. 2. 2021 13:21

Kauzu "Čapí hnízdo" a dotace Agrofertu , což je naprostá prkotina, se podařilo přetavit do tak mediálně i politicky nafouklé bubliny, že překrývá daleko větší fauly nejenom Babiše a Faltýnka, ale třeba i zmiňovaného Mynáře a mnoha dalších.

Lidé, kteří drží dnes kormidlo moci v rukou nesmí mít reálnou představu, že ze všeho "vybruslí" beztrestně stejně, jako se to povedlo držitelům moci predlistopadové. Ovšem investigativci se musí začít angažovat.

Osobně doufám, už s ohledem na budoucnost svých vnuků, že k byť jen morálnímu odsouzení dnešních "mocných" na veřejném pranýři dojde.

A proto, aby proběhlo řádné "vyúčtování", musí dojít po volbách k předání moci jiným. A těmi jinými nemyslím opoziční parlamentní dinosaury, ale opravdu musí přijít noví politici, aby konečně očista bahna proběhla .

PS. Jsem optimista, že?

0 0
možnosti
Foto

Bud ́te raději mírný pesimista. Když to nedopadne, tak jste to očekával, a když náhodou dopadne, můžete být příjemně, ale možná i nepříjemně, překvapen. Jak to dopadne s těmi, kteří si dnes na ,,anti" honí triko, totˇ otázka jiná. Snad nespáchají sebevraždu;-)

1 0
možnosti