Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Máte pravdu. Potom ale odvézt domů.

Nesouhlasím, aby ošetření měli zadarmo milovníci kober, lvů, opilci...., měla by být minimálně spoluúčast. A prosím nerozvádějte protiargumentaci ad absurdum, začít se musí postupně.

1 0
možnosti
PB

P44e37t15r 16B20u91r84i55a15n

17. 8. 2019 14:54

Nesouhlasím, aby ošetření měli zadarmo milovníci kober, lvů, opilci...

Ale oni si to platí, takže to není zadarmo právo na to mají.

0 1
možnosti
JS

Ještě jedno, záchranáři působí vždy v domovské oblasti, kterou mají na starost, horská služba, hasiči, záchranáři mají svůj úsek a tam působí bez ohledu na to, odkud dotyčný je, ale působí na svém vyhrazeném území. Takže u Afrických břehů by měli působit logicky afričtí záchranáři a u evropských ti evropští, takže ty evropské lodě by měly kopírovat evropské břehy a my jako Evropa bychom mohli nějak pomoci třeba těm africkým záchranářům třeba poskytnutím nějaké finanční nebo materiální pomoci, pokud se bude jednat o nějaké chudé země. Bohužel dnes to funguje tak, jako že kdyby někoho zachránili třeba v Tatrách nebo Alpách, tak by ho měli pak odvézt třeba do Maroka nebo Libye, aby se tam o něho postarali, že to zní divně a je to na palici? zajímavé je, že když totéž dělají organizace typu lékaři bez hranic, tak je to zcela normální a v pohodě, že pane Jiří?;-)

7 1
možnosti
ZH

Vy jste úplně mimo mísu, v Libyi je válka, za válčícími stranami stojí velmoci.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji, Davide.

1 0
možnosti
JS

Autor blogu zřejmě přehlédl, že jiné "zachránce" za totéž zavírají do vězení, třeba nedávno našeho řidiče kamionu, taky se mu je zželelo nechat stát bez pomoci u cesty a zavezl je nezištně kam potřebují, stejně tak, jak to činí lékaři bez hranic a ještě mnohem lépe, protože si na to nevzal žádnou dotaci;-).

6 0
možnosti
ZH

Absolutně špinavý komentář. Ti naši slavní řidiči nezachránili žádné trosečníky, ale zcela vědomě si chtěli přivydělat pašováním.

0 10
možnosti
LH

To máte od svých čtyřnohých ?

0 1
možnosti
Foto

Jak by se asi cítil nejeden z účastníků této diskuse, kdyby se sám ocitl v přímém ohrožení života a marně by hledal pomocnou ruku?

1 0
možnosti
PV

P18a42v98e60l 56V82é96b66r

17. 8. 2019 11:53

Jenomže - v drtivé většině oni nejsou v přímém ohrožení života. Je to pouze divadýlko pro naivky vašeho typu. ̈

Bohužel se s nimi občas svezou i opravdu potřební, ale holt mají smůlu.

8 2
možnosti
BV

Lékaři bez hranic a obdobní dobrodějové se chovají obdobně jako hasiči, kteří nejdříve podpalují domovy důchodců, aby mohli předvést své hrdinství při jejich záchraně. Ovšem s podstatným rozdílem, nic při tom neriskují.

3 1
možnosti
DV

Trochu to pokulhava. S imigranty to funguje trochu jinak. Predstavte si, ze si cesky vysokohorsky turista vyrazi do Rakouskych Alp. Je zachranen v krizove situaci, ale misto zpatky do panelaku v Chomutove je odeslan do domecku v Vidni... To je v poradku?

5 0
možnosti
VB

I tento turista může za svůj osud sám špatnou výbavou, nerespektováním počasí ...... měl by platit.

0 0
možnosti
KL

"migranti jsou lidé, jejichž život má stejnou hodnotu jako život kohokoli jiného"

obavam se, ze pro vas a treba i ty vase lekare bez hranic ma zivot sebevrazednych migrantu vyssi hodnotu nez pro ne same, kdyz dokazi riskovat zivot svuj i svych deti kvuli vidine bezpracne dozivotni existence.

4 1
možnosti