Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesouhlasím. ČR do toho vůbec nic nebylo, ani nevíte, kde leží problém tohoto tématu, čímž Vás nechci nějak urážet, ale je to úplně o něčem jiném. Asi bych to připodobnila, jako kdyby chtěli Romové Chánov za svoje autonomní území.

0 1
možnosti
JK

Paní Kaltsogianni, to je tak hloupé, co jste napsala, že mi to připadá až dementní.

0 0
možnosti
JR

Nikdy jsem neslyšel, že by někdo tvrdil, že Václav Havel dal souhlas k bombardování Jugoslávie.

A jestliže je povaha náletů a bomb humanitární, pak je celé toto bombardování humanitární. Havel sice nepoužil tato dvě slova hned za sebou, ale význam je stejný.

O oprávněnosti tehdejšího zásahu by se dalo mluvit celé hodiny, stejně jako o podpoře teroristů v Kosovu apod., takže to asi raději vynecháme.

0 0
možnosti
PB

P14e74t15r 36B35u70r21i77a67n

14. 3. 2019 16:00

Nikdy jsem neslyšel, že by někdo tvrdil, že Václav Havel dal souhlas k bombardování Jugoslávie.

Já ano. Odtud posměšek "humanitární bombarďák". Humanitární povaha bomb? To nemyslíte vážně? Co to má znamenat?

2 0
možnosti
JB

Cože? Pozemní operace armády že by omezila civilní oběti? Máte vůbec aspoň rámcovou představu, jak vypadá taková pozemní operace armády?

0 0
možnosti

Zeman dal souhlas oficialni, Havel moralni

1 0
možnosti

Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, který nikdo nemůže popřít: nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu.

V.H.

0 0
možnosti
Foto

:-)jasné...to nemá cenu rozebírat. Velmi důležité je teď jedno. Začít si všímat a odpalovat jako Vy to, co Zeman systematicky už nějaký čas dělá. Čím dál víc vyšťourává všechny možné věci a rozebírá věci, které musel Havel řešit v době, kdy to bylo složité. Bude v tom pokračovat a nenechá cokoliv slušně spát. Toto je jedna z věcí, která společnost rozdělovala i za Havla. Proč ji nevytáhnout dnes? Jestliže mu ale na tuhle hru přistoupí lidi dnes...dopouštějí se jeho cílené hry na rozdělování státu. Takže ti, co ho zbožňují a nadávají na vsechna slunce a kavárny, Havla atakdále, jsou dnešními tvrdými schvalovači neustálého bombardování celistvosti naší země. Trochu nehumanitárně bombardují.

2 0
možnosti
VM

Já si myslím, že v otázce "rodělování" nadělali daleko víc škody novináři a média vůbec, svými komentáři. Ono něco jiného je napsat Ten a ten prohlásil to a to - tedy sdělit informaci. Problém je napsat ten a ten řekl to a to a to je nepřípustné, je to v rozporu - ta přidaná hodnota vlastních doměnek autora komentáře či reportáže je právě tím rozdělujícím prvkem, protože spoustě lidí předurčuje, jakým směrem o tom mají uvažovat a snižuje jim možnost naprostého vlastního zhodnocení přijaté informace.

Tedy. nemyslím si, že by byl přímo Zeman rozdělujícím prvkem společnosti.

Nemyslím si, že by se některé události, ze kterých bylo a je třeba se poučit, by se měly "nechat spát".

3 0
možnosti
VM

Tak popřadě.

Asi je jasné, že o tomm nemohl rozhodnout Havel sám.

Ano, doslovný výraz "humanitární bombardování" Havel nepoužil tolik k pravdivosti vašeho tvrzení. On použil doslova ""Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární"" a to je rozdíl. A nebo ne? Nakonec, závěr něchť si udělá každý sám. Ono vzhledem k tomu, kdo co nyní v Kosovu vlastní je zpochybnitelný i ten "hmotný nezájem".

A pro ty, kdo chtějí slyšet i neoficiální informace z úst diplomata pracujícího v dané oblasti 18 let doporučuji toto video, je to 2,5 hod dlouhé, je tam hromada zajímavých informací i s odvoláním na řadu dokumentů. A vlastně to vyvrací celou ilizi o pomoci lidem a humanitě.

https://www.youtube.com/watch?v=VickVKP-Zv4&t=2s

5 1
možnosti
JH

"...nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární..."

To tedy určitě není humanitární bombardování, ehm, že.

9 1
možnosti
Foto

Pochopitelně že není. Pro každý výrok platí, a to platí zcela obecně, co jím má být vyjádřeno. Autentický výrok VH se týká motivace vojenského zásahu. To, co mu bylo do úst vloženo evokuje absurdní nesmysl, že bombardovaní jako takové může být humanitární. Pokud nejste schopen vnímat takovéto nuance, měl byste zvážit to, jestli je chytré se k nim vyjadřovat.

3 0
možnosti
JN

Napsalo se mnoho o tom, že pan Havel nikdy nepoužil výrazu "humanitární bombardování. Opravdu nepoužil. Ale těžko někdo popře, že pan Havel vynalezl slovní spojení, proti kterému je humanitární bombardování nevinná srandička.

"Etická válka"

3 4
možnosti
LF

L19u80k55a25s 49F18i45k20r

13. 3. 2019 22:12

Ani to nevymyslel - tak se treba mluvilo drive o zasahu vojsk OSN proti agresi komunisticke Severni Korei.

1 0
možnosti
Foto

Bombardování pomohlo zastavit nesmyslnou a krutou válku spojenou s genocidou. Jinak by se dál vlekla a měla by další strašlivé následky. A navíc, v důsledku bombardování nakonec padl i zločinný komunistický režim v Srbsku. Sami srbští občané si díky tomu hodně vydechli.

10 0
možnosti
TH

Havel:

"..nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární:.."

Netřeba komentovat.

2 2
možnosti
Foto

Netřeba komentovat, v článku je to, myslím, docela srozumitelně objasněno.

1 0
možnosti