- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak jsem tam do diskuze napsal...ale jsou tam jen dva příspěvky
Jiří, skvělé téma. To je dobrá studie, jak jsme na tom při volbách:-))
A ...prosím tě, ten myší kožich, co chystáš i letos na zimu, už si neber. To by blbě vypadalo!:-)
Jo, a palec nahoru!
Děkuji, Marie, za komentář.Jediný kožich, který by mi přišlo etické a záslužné nosit, by byl z kůže některých zdejších diskutérů. Nechci ukazovat, ale:
Chov a zabíjení zvířat pro maso, mléko, sýry není o nic etičtější než chov a zabíjení zvířat pro kožešiny.
Až bude k dispozici biotechnologické maso, hodnotou a chuťově srovnatelné s masem ze zvířat, rád se jím budu živit.
U kožešin substituty, často dnes i s lepšími parametry, již existují.
Souhlas.
Jen bych doplnil, že jsem viděl ještě nechutnější videa z Číny, kde např. vaří zaživa psa, nebo pojídají mozek žijící opice.
Podobně nechutná jsou videa podřezávání zvířat muslimy nebo jak ubíjejí v souladu se zvyky islámu psy, zvláště ty, co měli tu smůlu se narodit s černou kožešinou.
Jistě, žádné takové barbarské počínání by nemělo mít u nás prostor.
Zcela jednoznačný souhlas. Jíst člověk musí a maso jíst nepřestane, protože je masožravým primátem. Kožichy však nikdo nepotřebuje a nemusí nosit.
Je opravdu zajímavé, jak víte co někdo nepotřebuje a co nemusí nosit. Ještě by mě zajímalo jak jste se to dozvěděl.