Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Z téhle kauzy mě skutečně mrazí. Vždyť jde defacto o prkotinu, jedna omluva vše smete ze stolu a za dva roky už si na to nikdo ani nevzpomene. Opak je pravdou na banalitě vidíme, kam až jsou mocní schopni dojít jen kuli vlastnímu egu, vidíme všechny prostředky, které jsou schopni a ochotni použít. Zdržování, přehlížení, pomlouvání, sprosté osobní výpady, vyhrožování a to i použitím státní moci k finančním persekucím, napadání soudců i soudních rozhodnutí, nerespektování soudních rozhodnutí a zákonů, dnes i vládou, která má být vrcholným garantem zákonnosti.

Takže se ptám, jak to dopadne se souzením skutečně závažných prohřešků vrcholných funkcionářů, když prkotiny mají takový průběh? A z toho mě opravdu mrazí.

2 0
možnosti
PK

Já rozhodně ne, naší justici stále ještě důvěřuji a učinil bych tak, jak by bylo rozhodnuto...

1 0
možnosti
Foto

R^ To je jistě správné a řadovému občanovi obyčejně také nic jiného nezbývá. Každý soud může rozhodnout špatně, a to jak z subjektivního i objektivního hlediska, ale pokud by se stalo praxí, že dovolání bude mít odkladný účinek byl by to kolaps systému.

1 0
možnosti
JR

J38a88n 73R92á90ž

19. 8. 2020 13:40

Aby se za prezidenta omlouvalo Ministerstvo financí je taková absurdnost, že se nedivím tomu, jak reaguje.

Že MF rozsudek nechce vykonat, považuji za správné, protože je v rozporu s logikou práva, neb "Hrad" je samostatný právní subjekt a tak musí nést odpovědnost za činy svého "šéfa", i když on sám je nepostižitelný. Že se nemusi omluvit přímo prezident má logiku, ale aby se za něj omlouval subjekt, který není s prezidentem v žádném právním vztahu, považuji za zhovadilost. Podle rozsudku to vyznívá tak, že všichni občané ČR se musí prostřednictvím MF omluvit vnučce pana Peroutky za to, že máme prezidenta hulváta. Nevím jak ostatní, ale já se omlouvat za urážky pronesené jakýmkoliv prezidentem nyní, v minulosti i bodoucnosti, omlouvat nehodlám.

2 2
možnosti
Foto

Logika prává říká především to, že pravomocné rozhodnutí soudu se respektuje. Zejména když tím kdo ho má vykonat je stát.

3 1
možnosti
JS

Každý si to dovolit nemůže. V tom výčtu těch co na to kašlou jste však zapomněl uvést ČSSD.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem žádný výčet nedělal. ČSSD sice není občan, ale to, na co narážíte, je podobné jako v případě prezidenta. Udělat to jistě může každý, ne každému to však projde, což je výrazem oné nerovnosti před zákonem, na kterou je právě v případě politiků nutno stále upozorňovat.

1 0
možnosti
JS

Odejde do dějin jako srab, který lže.

5 0
možnosti

Ministerstvo financí to lejno ještě zbytečně rozmazává. Když už máme tak stupidní zákon, který neumožňuje, aby se za svá slova omluvila přímo hlava státu, a musí ji v tom zastoupit nějaká státní instituce, nemá smysl se v tom ještě babrat a formou dovolání hledat někoho vhodnějšího k omluvě. Mně to spíš připadá tak, že nekonečným prodlužováním sporu jdou na ruku mstivému Zemanovi, který se prostě rozhodl, že vnučce pana Peroutky se žádné omluvy nedostane. Přitom kdyby byl férový a trochu chlap, omluvil by se ne jako prezident, ale jako běžný občan. To mu žádný zákon nezakazuje. Jenomže být chlap neznamená mít prostatu jako panic.:-P

7 1
možnosti
JS

Taky s myslím, že to jde na ruku Zemanovi. On se tím nejspíš prostě baví. Zdá se mi, že pro něj je celé jeho prezidentování jen zábavou a exhibováním, okořeněným o vyřizování si účtů s těmi, kteří se mu někdy nějak protivili.

3 0
možnosti
AM

A98d92a43m 42M48a42l84ý

19. 8. 2020 10:58

Dnešní vládnoucí garnitura provádí postupnou demontáž právní demokratického státu.

Je to hnus !

2 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že náš právní systém není nikým demontován. Pouze jako jiné vyspělé právní systémy trpí i ten náš byrokratizací a je důsledkem dlouhodobého působení ideje „ochrany“ stíhaných a žalovaných před „žalobci“. Takový systém v dobrém úmyslu nepoškodit nevinného mnohdy zneprůchodní výkon práva, a to díky mnohým opravným opatřením, stížnostem a možným obstrukcím.

Dle mého názoru by ve zdravém systému měl třeba zmíněnou „kauzu Peroutka“ vyřešit samosoudce během hodiny. Přizvaný znalec by konstatoval, že článek neexistuje, a pokud by obhajoba nedokázala že ano, tak by byl prezident „odsouzen“ k omluvě, a kdyby tak neučinil přešla by satisfakce z morální roviny do roviny finanční, dostal by tedy pokutu, a to ne symbolickou. Za prezidenta by to musel zaplatit stát a prezident by byl tím, kdo z hlouposti, žvanivosti a ješitnosti stát finančně poškodil.

2 0
možnosti
MM

Nejsem odborník na všechno, ale stále nechápu proč by se mělo omlouvat MF a nikoli samotný president, nebo v zastoupení jeho kancelář.

Jenže to by vyžadovalo elementární slušnost a charakter. což od presidenta nelze očekávat. :-/

2 1
možnosti
MS

prostě proto, že k tomu bylo vylosováno.

0 0
možnosti
JK

Naši potentáti jsou přesvědčení o své nedotknutelnosti a postupně policie, státní zástupci, soudy, odvolávací a dodvolávací místa jim dávají k tomu prostor a v podstatě načechrávají jejich ego a přezíravost většiny národa, což jsou (dle mínění prezidenta) jen samí idioti.

Kauzy těch co si přivlastnili moc jaksi mizí v systému, kde zanikají, nebo usínají dle potřeby. Určitě si každý vzpomene na řadu, z těch čerstvějších, Jemanová zneužívání prostředků občanů k osobním potřebě, podávání nesmyslných trestních oznámení, Brno a šílené manipulace se zakázkami, Faltýnkova kauza s Kapsch, no a vrchní hradní egoista, nepostižitelný Mynář s neuvěřitelným přezíravým až výsměšným úšklebem nad naším právním řádem, a nezapomínejme na kauzu Lidový dům, která opět spí další roky. Určitě znáte i další.

No a vrchol celé té pyramidy právní hrůzy je odmítání vykonat pravomocné rozhodnutí a to v kauze Peroutka jde o jasnou snadno prokazatelnou věc.

Na druhou stranu dokáže stát pomocí aparátu zlikvidovat úplně zdravou firmu během dvou tří měsíců, jen na základě domněnky, že by mohla vědět, že jejich odběratel mohl tušit něco o podvodech odběratele jejich odběratele. No a náhrada veškerých ztrát majitelům již zaniklých firem, kterým banky hbitě zabavili úplně všechno, přijde na sklonku života, nebo možná na sklonku života jejich dětí.

Máme zde dobře fungující právní řád, fundované policisty, státní zástupce i soudce na všech stupních, jen se proboha nesmíte pustit do křížku s někým mocným. Osobně lituji ty co nemají moc na výběr, přijde za nimi někdo z Babišových firem, požaduje spolupráci, odkoupení firmy nebo majetku a oni se odváží s jejich názorem polemizovat.

3 0
možnosti
Foto

Jenomže právo požádat o odklad výkonu pravomocného rozhodnutí soudu má u nás skutečně každý,.

A na rozdíl od běžného občana má prezident imunitu a vzhledem k tomu, že se tedy za něj musí omlouvat Ministestvo financí, tak toto předisponování může mít do budoucna značně nepříjemné dopady pro ČR. Vytvoří se precedens, a můžeme všichni zůstat v budoucnu paf, co všechno to může znamenat. Tady už vůbec nejde o Peroutku, tady jde o republiku.

Takže ani pro vás nemusí být výhodné takto tlačit na pilník.

1 5
možnosti