Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Díky za připomenutí. Kdysi jsem ho hodně četla, pak se na něj zapomnělo. Mohla bych ho znovu oprášit, určitě v té druhé nebo třetí řadě nějaký Souček bude.

0 0
možnosti
JK

Kdysi jsem byl na besedě s Josefem Nesvadbou (mimořádně košatý, informovaný a inteligentní člověk). Bylo to krátce potom, co souček vydal Tušení stínů, takže řada dotazů směřovala právě k této tehdy mimořádně populární knize. A Nesvadba řekl, že hodnotí Součka daleko víc jako autora sci-fi fabulovaných příběhů než za tuto knihu. Asi věděl, proč to říká. Také to dost koresponduje s tím, co jste napsal.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si, že to co píšete, se dá v literatuře dobře zobecnit. Krásná literatura je šalba a klam a je zbytečné se zabývat její pravdivostí, autentičností a upřímností, naopak literatura faktu má být více o faktech než o fantazii. Souček byl záhadami posedlý a někdy to "neuhlídal", naproti tomu Nesvatba jistě využil i své psychiatrické znalosti, ale žánry nemíchal.

0 0
možnosti

Soucek byl geniální spisovatel sci-fi. Sam jsem zažil situaci, kdy mi kamarád vracel Souckovu knihu nastvanej, ze je to fikce. Nastvanej byl ale sam na sebe, protoze tu fikci prokoukl az dvě stránky před kocem.;-D

2 0
možnosti
Foto

Dík!

Ausgerechnet jsem si nedávno trilogii slepých ftáků znova přečetl a smekal, jak to uměl napsat.

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, náměty, zápletky a jejich propojení jsou skvělé, stejně jako ta mystifikace.

Díky

1 0
možnosti
MP

Díky R^. Bylo by škoda, kdyby Souček upadl v zapomnění. "Cestu slepých ptáků" jsem jako dítě hltal.

Ale nejvíc se mi vybaví ( a za to Souček nemůže ) "Prouklovi kočkeni". Povídka o venkovanovi, kterému lezou do baráku jacísi náhodní tvorové ( ve skutečnosti mimozemšťané.) Docela vtipné. Jenže z toho udělali rozhlasovou hru a dávali to na Meteoru tak často, až mi to lezlo krkem

1 0
možnosti
Foto

Kromě té trilogie podle mého názoru napsal ještě řadu dobrý děl "Prouklovi kočkeni" jsou jistě jedním z nich.

Díky za komentář

0 0
možnosti
Foto

R^ ,,Souček"- od každého ,,něco". Ale to nakonec i např. Nesvatba, i jiní. A nejen naši spisovatelé ,,oněch" žánrů, různými styly podaných. Leckteří od ,,vědec.-popular", po až humor, někdy až skoro ,,černý";-)

0 0
možnosti
Foto

Je to tak. Díky za komentář.

0 0
možnosti
MS

Docela poučný i zábavný je i Součkův "Obrazový opravník obecně oblíbených omylů". Mimo jiné jsem se v něm dozvěděl, Aeskulapova užovka ve znaku lékařů není žádná užovka, nýbrž parazitický červ svalovec, kterého středověcí lékaři vytahovali z těla tak, že ho pomalu navíjeli na hůlku. :-)

4 0
možnosti
Foto

Myslel jsem na něj při psaní, ano, ten mi přijde taky moc dobrý.

2 0
možnosti
Foto

Tuším stíny a vidím souvislosti, pěkně sepsáno - zdravímR^;-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, také zdravím:-)

0 0
možnosti
Foto

Za tohle si tu karmu zaslouzite. Muj oblibeny spisovatel a ona zminena trilogie, to radim mezi knihy svetoveho formatu. Dodnes.

0 0
možnosti
Foto

Já ho sic tak vysoko nestavím, ale sci-fi je to parádní.

Díky.

1 0
možnosti