Drží VV vládu pod krkem?

Nevím, zda VV neudělaly fatální chybu, když tuto vládu podpořili. Zůstali totiž osamoceni, pokud to s bojem proti korupci myslí vážně...

zdoj: Google

Ocitli se ve dvojím ohni. Z jedné strany je bedlivě sleduje opozice i vláda, potažmo média, z druhé strany ztratili podporu obyvatelstva.

Pokud jsou klínem vraženým do koalice, tak ten klín musí být z nejtvrdšího materiálu, aby vydržel tlak ze dvou stran. Je nám jasné, že kdyby odešli do opozice, tak by nemohli nic prosadit ze svého programu.

Hlasováním o důvěře vládě prakticky došlo na lámání chleba a to v tom smyslu, která půlka chleba bude odolnější vůči rozdrobení.

My voliči budeme bedlivě sledovat u které strany k tomu rozdrobení dřív dojde.

Pokud VV docíli toho, že z vlády odejde Vondra a Kalousek je drobení vlády nabíledni.

Pokud VV vydrží oboustranný tlak a jejich kontinuita bude pevná jako ocel, tak mohou dokázat rozložit celou vládu.

Potom bude zaležet pouze na postoji premiéra, jak se k celé věci postaví. Čas charakteru nastává a taky ukáže, jaký dopad bude mít tato strategie.

Tady mohu použít další pořekadlo: "První vyhrání z kapsy vyhání" To se právě stalo VV, když vstoupily do Strakovy akademie.Jejich výhra byla podlomena třemi odpadlíky.

Nic to ale nemění na faktu, že tato vláda to má nejspíš spočítané. Nezasáhli ještě další aktéři tohoto dramatu-odbory. potažmo lid této země se vzkazem  naší vládě:

S korupcí ve vládě žádné reformy nebudou i kdyby jste se stavěli na hlavu!

 

Autor: Stanislava Trpkošová | čtvrtek 28.4.2011 15:43 | karma článku: 13,96 | přečteno: 1428x