Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^Zvěstování Panny Marie je velmi inspirativní a Zrzavého obrazy se sakrální tématikou považuji za geniální.

4 0
možnosti
Foto

Díky, Jiří, velmi souhlasím...

Zrzavého obrazy mám moc rád, jsou geniální. R^

0 0
možnosti
Foto

Pamatuji na úžasné fresky Giotta v Ravenně, Marku.

Ono "Fiat" změnilo náš svět, ať jsme věřící či nikoli.

Karmuji a jsem potěšen.

2 0
možnosti
Foto

S tím "Fiat" máte pravdu Tomáši. Je to tak. A vnímám v tom analogii i pro nás a po naše každodenní rozhodování. Co uděláme, čemu řekneme ano a co se z nás "zrodí" v dobrém či nedobrém smyslu.

Moc zdravím

0 0
možnosti
Foto

Dík za zastavení a přeji pěkný den, Jene :-)

1 0
možnosti
OF

R^Pěkné.Obrazy jsem si prohlédl, ono to je asi začátek malířství, není tam perspektiva. Prý malířství začíná Giottem. Ale i tak jsou ty obrazy moc pěkné.

1 0
možnosti
Foto

R^ Perspektiva není všechno. Malířství se pohybuje cyklicky mezi perspektivním a neperspektivním zobrazením. Anebo je dokonce kombinuje. Nicméně objev perspektivy v renezanci měl pro evropské umění velký význam. Giotto je zvláštní tím, že začal malířství zlidšťovat. Byl následovníkem myšlenek svatého Františka. A byl pravděpodobně první, kdo začal vkládat do posvátných biblických scén vyobrazení obyčejných, prostých lidí. Jeden z hlavních kořenů renezančního humanizmu vychází od svatého Františka, který upozornil na velkou hodnotu každého člověka a zvláště na hodnotu lidí obyčejných a chudých. To ale u Františka nebyl žádný "marxizmus", on odvozoval hodnotu lidí od hluboké duchovní vize Krista, nahého, žíznivého, chudého, umírajícího na kříži.

2 0
možnosti
Foto

Četla jsem kdysi dávno v jedné staré knize, že "někteří lidé se bojí mít děti z toho důvodu, že by jim mohly onemocnět a zemřít. A proto raději volí život bez dětí"... Ano, prožít život bez dětí, když mi v tom nic závažného nebrání, považuji i já za zbabělost. Jo - a u těchnádherných obrazů slavných malířů "Zvěstování... "oceňuji hlavně znázornění lidské pokory... Ta některým lidem v dnešní době opravdu hodně chybí.

3 0
možnosti
Foto

R^ Máte pravdu. Včetně postřehu o pokoře. Platí to i pro "šarvátky" zde na blogu. Pokora například může znamenat například i to, že dovedu unést fakt, že jiní mají na nějakou věc odlišný názor.

Moc zdravím a děkuji za nakouknutí.

2 0
možnosti
JJ

J40a79n 92J55í98l82e11k

26. 3. 2019 0:43

Ti co se nebojí mít děti, se nebojí ani života :-)

5 0
možnosti
Foto

R^ Taky si to myslím! :-) Určitě jsem však svým blogem nechtěl nějak prvoplánově propagovat početné rodiny. Myslím, že jde o jeden specifický druh otevřenosti, která člověku dává odvahu a naději... Všelijaké bolesti a nejistoty zde budou a nelze je nějak jednoduše odstranit (jak často a s oblibou slibují populističtí politici). Jde o tu otevřenost a o naději...

1 0
možnosti
JP

Jsem rád, že jsem začal tady psát blog, pokud jsou tu lidé jako Vy, Marku, pak to nemůže být úplně nedobré prostředí..Děkuju, že čtete mé začátečnické pokusy..

4 0
možnosti
Foto

Jene. moc děkuji za návštěvu a rád bych Vás povzbudil, abyste ve svém psaní blogů pokračoval.

1 0
možnosti