Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za všechny příspěvky, včetně několika neskonale humoristických, a něž jinak ne humoristicky ani odpovědět nešlo :-)

Tento blog je zejména o naději. Snad se blýská na lepší časy v tom, že ty dva státy budou vzájemně víc komunikovat. Že snad opravdu dojde k výměně "zajatců". A že třeba bude i nadále pokračovat nějaké trochu vstřícné jednání.

Nic to bohužel nemění na skutečnosti, že ne Ukrajina přepadla ruské území, ale naopak Rusko provedlo několikastupňovou agresi proti Ukrajině a dosud se své agresivní politiky nezřeklo a vůbec se nemá k tomu, aby uchvácená území vrátilo. Pokud má svět být normální a dál ctít mezinárodní právo, tak je třeba se i v případě vztahu Ruska a Ukrajiny striktně se l mezinárodnímu právu vrátit. Žádně anšlusy po hitlerovském vzoru dnes už v lidské civilizaci nemohou být. Musí to jednou provždy skončit.

4 0
možnosti

R^

Nejhorší je, jak čeští komunisti souzní s ruskými lháři, jak s nimi spolupracují, jak jsou ochotni nás vrátit do područí Kremlu!

:-)

4 0
možnosti
Foto

Bohumíre, to je žel pravda. Komunisté mají po celou svoji historii neustálé sklony k vlastizradě. A vždy je to vlastizrada ve prospěch Ruska (ať to bylo bolševické Rusko, nebo později Rusko převlečené do kabátku SSSR, až po dnešní pseudodemokratické totalitní a znovu dobyvačné Rusko.

2 0
možnosti
VN

Nevybíráte si zrovna snadná témata, a to je jenom dobře. Vaše výzva na závěr je fajn, ale k nějakému rozumnému a stabilnímu řešení musí být minimálně dva. Osobně je mně líto Ukrajiny, jak ji dlouhodobě a systematicky rozkrádají oligarchové a jejich klany, jak strašná tam vládne korupce a jak, kdo může, hledá štěstí jinde. Ta země mi zároveň přijde jako hračka v rukou mocných, která slouží k šimrání ruského medvěda na bříšku, a tak ani moc nevadí místy až extrémně vyhrocený nacionalismus a odpor vůči všemu ruskému, včetně jazyka, kterým mluví nezanedbatelné procento obyvatel země. Chtělo by to vstřícné kroky z obou stran, protože, ostatně jako vždycky, takový konflikt nejvíc odskáčou nevinní.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, nevybírám si snadná témata.

Pokud jde o argument jazyků používaných na Ukrajině, připomenu například Slovensko, kde je poměrně velká maďarská menšina mluvící převážně maďarsky. Je to snad důvod, aby Maďarsko začalo zabírat slovenské území? V Rumunsku rovněž žije maďarská menšina. Je to důvod, aby tam Maďarsko podporovalo nějaké povstalce a posílalo tam své "vojáky na dovolené"? Aby tam válčili a vynucovali "referenda" o připojení k Maďarsku? A co např finsko-švédské vztahy, kde jsou na obou stranách menšiny národů z protějšího státu a k tomu ještě třetí, laponská menšina? A co Tyrolsko s promíchanými italsky a německy mluvícími obyvateli? Tam se snad má všude dobyvačně válčit kvůli tomu, jaký jazyk ti lidé požívají? Co Bulharsko s tureckou menšinou, mají tam snad Turci vlítnout?

Vzpomenete si, jaké hrůzy nastaly ve válce v rozpadající se Jugoslávii, když se nadřadil národnostní princip a začalo krvavé etnické čištění?

A co Česko? Má snad vtrhnout se svými speciálními jednotkami do Lužice a vynucovat si tam referendum o připojení z titulu "historického nároku"? Ať jdou všichni pomatení ultra-nacionalisté s těmi šílenými nápady fakt někam do pryč!

Co je Rusku do toho, že na území jiného svrchovaného státu žijí obyvatelé rusky mluvící? Jak to, že tento fakt zneužívá k agresi proti Ukrajině? Vždyť to jsme se vrátili přinejmenším k nacistům s jejich "nadřazeným německým národem". Dnes nikdo není zvědavý na další krev a utrpení lidí způsobené jakýmisi "národnostními nároky" na cizí území.

Všelijaké mafiány a oligarchy měla a má i naše země. Je to snad důvod, aby proti nám nějaký sousední stát vedl špinavou hybridní i otevřenou agresivní válku?

Ať se Rusko zřekne agrese proti Ukrajině, ať vrátí ukradené území, ať stáhne své "vojáky na dovolené" z ukrajinského území. Bude klid a nikdo už dál nebude Rusko Ukrajinou "šimrat" protože nebude mít důvod. Takhle jednoduché to je.

Přeji Vám hezký den a děkuji za přečtení mého blogu, Vážím si toho.

1 0
možnosti
JK
Foto

Děkuji za zastavení, pane Kvapile.

0 0
možnosti
Foto

Ohavný sovětský gulag dál pokračuje. Od Stalina se toho moc nezměnilo, snad jen počet lágrů se trochu zmenšil. A způsob zavírání v plechových "kontejnerech na lidi" o něco malinko technologicky pokročil. Zrůdnost a nelidskost Bohu žel pokračuje ;-(;-(;-(

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/pryc-ze-sibirskeho-lagru-sencov-stradal-v-novodobem-gulagu-p/r~9f946058cb1b11e9858fac1f6b220ee8/

...

2 0
možnosti
RK

R16a21d41e82k 13K68a63r95a52s

30. 8. 2019 12:14

A co britský vězeň svědomí, Tommy Robinson, ten vás netrápí?

0 4
možnosti
Foto

Nejvíce mě trápí hanácké vězeň svědomí Francek Šmérl, které si na rynko oplivl před starostó a bel za to zavřené na tédeň do městsky šatlave. Ale ledi povidale, že na tem vedělal. Hančce Látalové ho belo léto, pročež mo do šatlave nosela hóske s máslem, tvaružke a džbánek litovelskyho piva. Bela z teho veleká láska! ;-D;-D;-D

3 1
možnosti
MB

Stejně je úžasné, jako Ukrajinec - si sedět na vlastním území Krymu. Vtrhnou tam mužíci podivní, zelení - Tedy se vzpouzím. Dostanu neuvěřitelných 20 let basy ! Další, neprozíraví námořníci si zase pluli mořem svým - Už jsou v base 1 rok ! M. Zeman všechno řeší. Krym - Ukrajině odnímá a Moskvě říká, že má najít nějaké kompenzační úhrady. Osvobozuje ovšem I. Kozlovského ! V. Putin dopis počet a vyhověl! Jsem zmaten, přece říkal, že se tam s vyjímkou chřipky nic neděje ! Taky říká, že Žvanit o lidských právech je neproduktivní. No, jo, ale za co byl pak nucen opustit řady KSČ ? Sám se přece chlubí, že Okupace jej dožrala ! Nezalekl se a o právech tenkráte mlel. Nezaváhal a šel trpět! Pak jej ro 1968 už zase nedožral a spolehlivě k němu mlčí ! Tak co, už vlastně platí? Jsem zmaten - Miloš a Plha , vzor můj ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Zrůdné je už to, že Rusko, které sprostě Krym okupovalo, (však si právě za to vysloužilo mezinárodní sankce!) vnutilo jeho obyvatelům ruské občanství ať chtěli nebo nechtěli. Je v podstatě jedno, kolik obyvatel Krymu ruské občanství chtělo a kolik ne. Zrůdné je vnutit je všem a ty, jimž se to nelíbí pak krutě trestat. Až po vykonstruované procesy, brutální zacházení a dlouholeté věznění.

No, uvidíme, jak se to vyvine, zdá se, že to propuštění pana Sencova ještě stále není tak úplně žhavé...

4 0
možnosti
LH

Já si spíše přeji aby Sencova nečekal osud Savcenkove.....

2 0
možnosti
Foto

S Vaší ušlechtilostí, již vysoce cením, byste mohl odjet na Ukrajinu a nabídnout panu Sencovovi (pokud bude opravdu propuštěn) své věrné služby a dobré rady. Tím se zcela jistě uchrání osudu Savčenkové.

Přeji Vám hezký den

1 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,04
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy