Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pan Bures a jeho strana ziskala vetsinu. Zde neni jineho viteze v soutezi politickych stran stojici sami na vlastnim zakladu. Toto seskupeni ma dostatecnou silu byt prekazkou v klidnem vladnuti toho peticleneho souboru stran. Kooperace dvou je jeste mozna. Vse dalsi je proste neudrzitelne. Pet programu predchazejici volbu, jsou dnes jen cary papiru. Sestava "koalicniho" programu muze trvat i cele ctyri roky. Ta doba bude potrebovat mit silu naseho naroda v reseni tech dulezitych kroku. At po vojenske strance, strance hospodarske, zdravotni a v neposledni rade ve skolstvi. EU nemela volby (zde jsou clenove vedeni dosazovani) a pracuje i za nasi dobu prechodnou.Tedy budeme potrebovat i silu politickou.

Jak to bude dal? Podstata nasich voleb je ziskani vetsiny ve Snemovne at uz jednou stranou, nebo sestaveni koalice z jedne ci nekolika stran.

Archaicky system se tahne nasi zemi pres 157 let (1864) s prestavkou Protektoratu a komunistickeho obdobi. Jen urad cisare se premenil ve funkci prezidenta s omezenim jeho sily. Kolik kroku je treba jeste udelat po volbe, aby nase republika mela silnou vladu a s kontrolou Parlamentu vytvorila republiku presne podle slov Jana Amose Komenskeho pouzite v pisni "Modlidba pro Martu"

"At mir dal zustava s touto krajinou. Zloba, zavist, zast, strach a svar at uz pominou. Ted, kdy tva ztracena vlada vecich tvych zpet se k tobe navrati, lide navrati.....!!

Pouzil jsem stejna slova jako vy, pane Trizuljaku. Dekuji za tu pripominku od vas na ty krasne dny 1968.

1 1
možnosti
JL

Prvni cast meho prispevku je otisten pod clankem pana Zieglera. Vyjadruje stejnou obavu z moznosti utrpet sklamani v nekolika mesicich. Nesmime zapominat na vychovu a moznosti toho cizaka s bumaskou STB. Mluvil o odchodu z politiky v pripade prohry ve volbach. Dnes uz zacina hovorit jinou povidku. To je ten faktor me obavy o budoucnost teto krajiny. Nas archajicky system nema vedle voleb, ochranu proti takovym osobam. Take nema toho cisare, i kdyz se snazit o to jeho nahraditel, aby mel to rozhodujici slovo ke klidu.

Dekuji za pozornost.

1 1
možnosti
MV

Marku, zdravím a dík za klidnej blog v neklidný,i když už - konečně! - optimistický době.

2 0
možnosti
Foto

Tak, tak, konečně optimistická vyhlídka. Z různých stran slyším lidi mluvit o tom, že je potřebné umět se domluvit, hledat možnou shodu. Téměř mi to připomíná atmosféru v listopadu 1989. Ale myslím, že není třeba příliš jásat, protože bude hodně, hodně práce, aby se věci v zemi daly postupně do pořádku. Demokracie není snadná, ale je krásná

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Aby v našem státě opět zavládl pokoj, pravda a úcta k druhému člověku bez vysmívání se pravdě a lásce, je třeba volit politiky, kteří jsou schopni nás tímto směrem vést. A to se nám podařilo! Vysmívači pravdě a lásce byli odsunuti na vedlejší kolej! Deo gratias!

:-)

4 3
možnosti
PN

P27e49t65r 74N49e57d18v54ě77d

11. 10. 2021 16:03

Ano, občané řekli co chtějí a máme tu pro mnohé vysněného vítěze. A měl by začít vládnout co nejdříve to bude možné. To je bezpochyby.

Bylo však to vyslovení občanů jasné? Neřekl bych, nebývalá spousta hlasů propadla a vítěze a koblihy dělilo 35 tisíc hlasů. Nejtěsnější volby.

Karty jsou rozdány, blog je jako vždy napsaný skvěle. Proč jen jsem něco obdobného nečetl ( možná si to i nepamatuji) po minulých volbách? Proč má být teď opozice státotvorná, když doteď byla jen kritizující?

Přesto bude skvělé, když se tolik lidí domluví ve prospěch všech. Jen aby se ten stavbyvedoucí a jeho mistři nenechali unést nějakou tou klientskou změnou za úplatu a jejich prospěch....:-)

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
Foto

J93a94n 23C87i96b87u91l21k27a

11. 10. 2021 15:46

Přání autora předbíhá realitu budoucího. Tak třeba: NENÍ tolik ministerstev, aby se uspokojily potřeby VŠECH 5 STRAN (protože vítěznou stranou je drtivě ANO), kdy Piráti berou ministerstva rovnou 2. Ano, jedno se bude muset "z úsporných důvodů" vytvořit nové.

Nebo: kdo že je tu ten lídr? Nebo: potřebujeme v této době kompromisy napříč koaliční rozmanitostí? A v neposledku: je tu masivní propad voličských hlasů, navíc voličů, které tenhle kočkopes programově "neuspokojí".

Volil jsem TSS, protože měla nejméně líbivý (=nepopulistický) program pro zdravotnictví, tedy přesně takový, jaký naše zdravotnictví potřebuje.

Nu což, příště holt přitvrdím.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti
Foto

Opět tu snadno poznáme, kterým diskutujícím to nevyšlo. A jsem zvědav na další myšlenkové konstrukce, které prokáží to, co tu někdo o inteligenci voličů obskurních partají napsal. ;-D

R^

4 0
možnosti
Foto

Dovolím si přiblížit se k horké kaši. Když necháme stranou kritéria jakéhokoli druhu inteligence, ocitáme se v té kaši rovnýma nohama. Ocitáme se v důsledku zločinných jednání, kterými jsou masivní a účelově bezohledné manipulace, v nichž mnoho lidí natolik zbloudilo tak, že je trapné si to připustit. Trapné natolik, že se to může jevit jako schvalování zločinů obecně. Přitom se jedná "pouze" o schvalování pouze vybraných a přímo souvisejících.

Vinit kohokoli z neúspěchu ANO nebo z nevýhodné situace, v níž se ocitlo, svědčí o vytěsňování reality roku 2015. ANO by dnes mělo možná úplně jiné starosti (pokud by ještě existovalo) , kdyby Andrej junior nebyl vymístěn na Krym.

1 0
možnosti
PB

P81e70t31r 80B14u19r43i60a58n

11. 10. 2021 15:10

:-) hezké, karma.

3 0
možnosti
Foto

Existuje rčení, dva jsou rada, tři jsou zrada a manželské trojúhelníky jsou toho příkladem. Teď si zkusme představit manželský pětiúhelník, složený z ambiciózních jedinců toužících po dominantní roli.

1 1
možnosti
Foto

To normálně klape, říká se tomu patchwork family.:-)

0 0
možnosti
Foto

Když se všechny strany spojí proti jedné, tak by se stěží našla situace, kdy by mohla osamocená vyhrát. Zejména, pokud už vládla a během této doby se objevila vážná nemoc, vyžadující omezující zásahy do života voličů.

0 1
možnosti
PB

P79e41t63r 73B67u17r74i15a29n

11. 10. 2021 15:12

Podobných účelových výmluv by se daly najít desítky.

6 0
možnosti
JZ

J18a89n 79Z59i47e44g64l75e42r

11. 10. 2021 14:13

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,21
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy