Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Se slivovicí by mi vánočka nechutnala. Ale rumu, rumu tam nalít poctivé 2 blmy nezapomínám.

0 0
možnosti

R^

Selky opravdu taková vynikající zlepšovadla neměly, ale jejich vánočky se dali jíst.

Moje žena normální vánočku peče dodnes. Prý čím kvalitnější, tím snáze se trhne. A my se synem vždy říkáme: Jaká hospodyňka, taková vánočka...

:-)

1 0
možnosti
Foto

Ano, je to přesně tak. A tipoval bych, že francouzské selky přidávaly do vánočky koňak ;-D

0 0
možnosti

Copak vánočky, ale já dnes, v dobách příšernejch veder, viděla na vlastní oči v televizi "odborníka" na výživu, který zcela vážně tvrdil, že stupeň přehřátí svého organismu poznáme tak, že se postavíme před zrcadlo, vyplázneme jazyk a ten, kdo ho má suchý, potřebuje nutně pitný režim zvýšit. To fakt myslel vážně! Kdepak glutaman sodný a deset éček v suché vánočce - nevánočce. Suchej jazyk nám prozradí, co přesně potřebujeme!!! ;-D;-D;-D Byl to nějakej phdrmr... Zdravím Marku :-)R^!!

1 0
možnosti
Foto

Jen jestli to nebyl titul PhMrch! ;-D

Srdečně zdravím Dano!:-)

0 0
možnosti
ZH

Do těsta na vánočku bych přidal rum. Tedy vlastně dnes tuzemák, nebo jak se to kde jmenuje. :-) U Božkov tradiční čtu: melasový líh, cukr, aromata (hm, jaká?) a karamel. Dost chudá výbava pro pořádnou tradiční vánočku velkovýrobní šarže. :-)

Já si peču takové nějaké placky, sotva tradiční. Protože je v nich jen mouka (nebělená), pivo (moje), vepřové sádlo, drcený kmín, sůl a droždí. Také velmi chudý rejstřík. Ale zase jsou mňamózní. :-)

0 0
možnosti

Tak už i ten náš tuzemský falšují? Není divu, ten "tuzemský" "lodičkový" dělají Rusáci!

0 0
možnosti
VV

Byvaly doby, a doba byvaly, kdy selky zadna zvlacnovadla nepotrebovaly. Byvaly samy a bez chemie vlacne.

my kdyz peceme vanocku, tak podle pani Sandtnerove. Mouka, maslo, smetana drozdi bohuzel uz ne z Libane, hrozinky a mandle.

Odkolek, pacholek co pece chleba ze zmolek by si ten recept mel precist.

1 1
možnosti
Foto

Ti nepotřebují číst staré osvědčené recepty, když na ně mají tým chemiků :-);-D:-)

1 0
možnosti
VV

Ano, vanocku nikdy nekupovat. Ta z fabriky je vzdy jedovata, coby cerstve sestnactilety jsem poobedval koupenou vanocku a zapil ji vynikajicim domacim sipkovym vinem. Dodnes na to vzpominam, a kdyby jeste zil prednosta stanice Vrane nad Vltavou, jiste vzpominal take.

1 0
možnosti
Foto

Ani zdravé šípkové víno tu chemickou hrůzu nepřepere ;-D

1 0
možnosti
JK

Není pravda! Už F.L. Věk popisuje tradiční tržiště, kde trhovci vyvolávali na celé náměstí: "Kyselina askorbová! Jako malina! Glutaman sodný! Jen se na jazyku rozplyne! Emulgátor! Sám císař pán by ho mohl jíst!" R^

4 0
možnosti
EK

Do vánočky jedině tuzemák.

3 0
možnosti
Foto

Půl napůl, něco na zušlechtění srdce kuchařky a něco do vánočky :-):-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1034
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 1179x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy