Děkujeme za pochopení.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/112019/28112019C9991C9845B690280DE1C7DC6CBD9893.jpg)
J56a45n30a 86M54a35j70o30v58á
Se slivovicí by mi vánočka nechutnala. Ale rumu, rumu tam nalít poctivé 2 blmy nezapomínám.
B87o44h97u55m19í98r 34Š67i10m42e51k
Selky opravdu taková vynikající zlepšovadla neměly, ale jejich vánočky se dali jíst.
Moje žena normální vánočku peče dodnes. Prý čím kvalitnější, tím snáze se trhne. A my se synem vždy říkáme: Jaká hospodyňka, taková vánočka...
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
M89a27r98e83k 96T26r60i34z23u25l44j93a53k
Ano, je to přesně tak. A tipoval bych, že francouzské selky přidávaly do vánočky koňak
D26a60n98a 50Š90u28m22o69v53á
Copak vánočky, ale já dnes, v dobách příšernejch veder, viděla na vlastní oči v televizi "odborníka" na výživu, který zcela vážně tvrdil, že stupeň přehřátí svého organismu poznáme tak, že se postavíme před zrcadlo, vyplázneme jazyk a ten, kdo ho má suchý, potřebuje nutně pitný režim zvýšit. To fakt myslel vážně! Kdepak glutaman sodný a deset éček v suché vánočce - nevánočce. Suchej jazyk nám prozradí, co přesně potřebujeme!!! Byl to nějakej phdrmr... Zdravím Marku
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
M55a53r31e43k 87T83r56i12z74u14l38j45a46k
Jen jestli to nebyl titul PhMrch!
Srdečně zdravím Dano!
Z88b37y73š45e17k 43H52l50i53n39k57a
Do těsta na vánočku bych přidal rum. Tedy vlastně dnes tuzemák, nebo jak se to kde jmenuje. U Božkov tradiční čtu: melasový líh, cukr, aromata (hm, jaká?) a karamel. Dost chudá výbava pro pořádnou tradiční vánočku velkovýrobní šarže.
Já si peču takové nějaké placky, sotva tradiční. Protože je v nich jen mouka (nebělená), pivo (moje), vepřové sádlo, drcený kmín, sůl a droždí. Také velmi chudý rejstřík. Ale zase jsou mňamózní.
B98o83h75u81m30í80r 45Š70i56m17e51k
Tak už i ten náš tuzemský falšují? Není divu, ten "tuzemský" "lodičkový" dělají Rusáci!
V71o39k89o34u40n 87V90l78a21d31i62m13i11r
Byvaly doby, a doba byvaly, kdy selky zadna zvlacnovadla nepotrebovaly. Byvaly samy a bez chemie vlacne.
my kdyz peceme vanocku, tak podle pani Sandtnerove. Mouka, maslo, smetana drozdi bohuzel uz ne z Libane, hrozinky a mandle.
Odkolek, pacholek co pece chleba ze zmolek by si ten recept mel precist.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
M89a47r33e46k 22T10r35i11z24u72l43j13a17k
Ti nepotřebují číst staré osvědčené recepty, když na ně mají tým chemiků
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/042020/2404202015FD206177B37375EBA38C2A11A3ACE2.jpg)
V73o27k36o46u80n 74V91l82a57d98i58m55i80r
Ano, vanocku nikdy nekupovat. Ta z fabriky je vzdy jedovata, coby cerstve sestnactilety jsem poobedval koupenou vanocku a zapil ji vynikajicim domacim sipkovym vinem. Dodnes na to vzpominam, a kdyby jeste zil prednosta stanice Vrane nad Vltavou, jiste vzpominal take.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
M57a66r56e30k 33T23r20i85z52u63l72j72a63k
Ani zdravé šípkové víno tu chemickou hrůzu nepřepere
J34a13r77o62s19l45a75v 37K96u46t96h32a42n
Není pravda! Už F.L. Věk popisuje tradiční tržiště, kde trhovci vyvolávali na celé náměstí: "Kyselina askorbová! Jako malina! Glutaman sodný! Jen se na jazyku rozplyne! Emulgátor! Sám císař pán by ho mohl jíst!"
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/092023/26092023BDF69EA27E2E2232DA8A0B2559135A56.jpg)
M22a60r30e58k 96T89r40i21z50u82l55j40a25k
Půl napůl, něco na zušlechtění srdce kuchařky a něco do vánočky
- Počet článků 1034
- Celková karma 21,22
- Průměrná čtenost 1179x