Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J45a67n 92H90o73r42n85í87k

21. 12. 2020 22:19

Díky za připomenutí. A za tu píseň, tu jsem neznal. R^

1 0
možnosti
Foto

Je to zvláštní, dozvěděl jsem se o ní taky poměrně nedávno... Je o lidskosti, úctě, přátelství, je tedy dobře, že se připomíná

0 0
možnosti
Foto

Dík, Soňo, :-)V zdravím a přeji krásné, pokojné sváteční dny

1 0
možnosti
Foto

Titulek vystihuje vše!

R^

2 0
možnosti

já se zase ztotožňuji s lakonickým hodnocením havla Karlem Krylem

1 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že Kryl neohodnotil také Vás. I když vlastně - v mnoha písních.

6 1
možnosti
Foto

Tesat do kamene: ""Nenávidět neumím a jsem tomu rád. Když pro nic jiného, tak už proto, že nenávist kalí zrak a tím znemožňuje hledat pravdu." (V.Havel)

I Vy byste si to měl vzít k srdci....

4 4
možnosti
Foto

Marek Trizuljak mi nepřipadá jako nenávistný člověk. :-)

5 1
možnosti

O našich prezidentech byl mohl psát donekonečna. O TGM se asi nediskutuje, E. Beneš, je naopak besední studnicí kontraverznosti. E. Háchu, jako člověka lituji dodnes. Následně vidím tři podstatné postavy - Nepochybně nadaného K. Gottwalda, který se ovšem propracoval k obludnostem masovraha. Inteligentní G. Husák, který svou zaníceností i popřel sám sebe. Nepovolil vyšetřování svého věznění, v obavě, aby nepoškodil stranu ! Jak symbolický osud, kdy člověk neustále obklopován věrnými soudruhy - Leží ve svém hrobě naprosto osamocen - sám, postupně zapomínán ...

Ve své době jsem vnímal V. Havla klasicky povrchně. Noviny říkaly, že jde o zhýralého podvraceče. Nejde mu o nic jiného, než-li o znovuzískání Barrandova, aby byl bohat ! Nějak jsem to nebral vážně, snad s vědomím, že je členem jakési podivné skupiny a říkají si "Chartisté". Byl jsem mladej a zajímalo mne další, čerstvé pivo - klasika bádání, co má děvče pod suknicí ...

Čím více se doba posunovala, dostavil se u mne - Do té doby zcela neznámý pocit ! Já se začal stydět ! Nikoliv za čelní představitele - Nicméně sám za sebe! Jako člen, ze špatné rodiny, jsem nikdy neměl problém - Se na komunisty dívat jako na exemplární sbor podivínů. Ten stud ze mne mimoděk vyhřezl a co já vlastně aktivně dělám ? Opile zdemolovaná klubovna SSM - to bude asi málo !?

Příklad a myšlenky Václava jsou skutečně dobré. Když se dívám na Miloše Zemana - Žádný stud, netoliko nenávist nepociťuji . Je to jednoduché - Toho člověka nelze brát vážně ! Opět, jako kdysi u Havla u mne vyvolává interní pocity - Již ovšem jde o můj projev lidství - Lítost a soucit ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Velmi přesně a výstižně, pane Bučku. Děkuji!

A přeji vám pěkné, pokojné sváteční dny. Radostné Vánoce.

2 0
možnosti

Václav Havel: Pravda a její nepřátelé.VR^

https://www.youtube.com/watch?v=xIqt4cUoDcQ

5 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, to je opravdu výstižné a vypovídající R^V

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky, Marku, díky! Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

Komunisti svoji ideologii prosazovali skrze závist, nenávist, lež, pomluvy slušných lidí, vraždy nevinných lidí, vyhánění lidí z domovů, vyhánění lidí z práce a vyhánění lidí z republiky. Dnes se nám zdá, že to postkomunistické residuum závisti, nenávisti, lži, pomluvy poráží ideály Václava Havla. Nedejme se!

:-)

6 0
možnosti
Foto

Co takhle řídit se tedy tímto:

""Nenávidět neumím a jsem tomu rád. Když pro nic jiného, tak už proto, že nenávist kalí zrak a tím znemožňuje hledat pravdu." (V.Havel)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1013
  • Celková karma 22,97
  • Průměrná čtenost 1180x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy