Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Marku, nějak mi tenhle Váš blog utekl. Je to symbióza nádherného, tajemného, hloubavého a havlovsky moudrého.

1 0
možnosti
Foto

Jiří, velice děkuji za zastavení a vnímavý komentář. Vážím si toho.

0 0
možnosti
ES

Překrásné, děkuji!R^V

1 0
možnosti
Foto

"Chytráci jsou koneckonců hloupí" (Masaryk v Hovorech s T.G.M.)

"TGM: Všechna rozumná a poctivá politika je provádění a upevňování humanity uvnitř i navenek; politiku, jako vše, co děláme, nutno důsledně podřizovat zákonům etickým. Vím, že jsou politikové, hlavně ti, kteří se považují za náramně praktické a chytré, kterým se ten požadavek nelíbí; ale zkušenost, nejen moje, myslím, učí, že politika rozumná a poctivá, jak jí říká Havlíček, je nejúčinnější a nejpraktičtější. Nakonec mívají takzvaní idealisté vždycky pravdu a udělají pro stát, pro národ a lidstvo víc než ti politikové, jak se jim říká, reální a chytří. Chytráci jsou koneckonců hloupí."

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Pozoruhodné je, jak Zeman, Klaus, Babiš, komunisti, okamurovci, Trikolora a další nesnáší Václava Havla, nesnáší Pravdu a nesnáší Lásku, nesnáší skutečnou lidskost!

Dnes jsem se díval na F.L.Věka a překvapilo mne, jak na počátku komunistické éry ještě umělci věděli, co je to lidskost, co je to Pravda, co je to úcta k druhému člověku. To nám dnes chybí!!! Je nejvyšší čas, aby Ježíšův kvas prostoupil celou naší společností!

:-)

3 0
možnosti
Foto

Bohumíre, děkuji moc. Přeji Ti hezké dny

0 0
možnosti
MP

R^R^R^ Úžasné fotografie i citáty V.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, Pane Pavlíčku :-)V:-)

1 0
možnosti
Foto

R^ Tož jste mi způsobil hezké nedělní ráno. :-)

3 0
možnosti
Foto

Přiznávám se ke svému provinění! A jsem rád ;-D

Dík, Soňo, přeji Vám pěkné nedělní dopoledne od hrnku kávy.

0 0
možnosti
Foto

Úžasná potrava pro oči i pro duši, pane Trizuljaku. Já to říkám tak, že kdyby alespoň polovina lidí byla alespoň z poloviny taková, jako Václav Havel, tak zde to komunistické Zlo nemohlo přežít 40 let. A rovnou říkám, že já jsem taková nebyla. :-)

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, paní Jandová, lidí podobných jako byl Václav Havel, by u nás bylo třeba až naléhavě. Pamatuji si dobře tu dobu takzvané "normalizace". Ne každému bylo dáno se vzepřít, jít za pravdou a nechat se kvůli tomu i zavřít... Ani není možné, aby byli všichni hrdinové a každý národ jich má ve své historii jenom pár. Ale proto máme lidi jako Václav Havel, který například v citovaném eseji Moc bezmocných mnohokrát zdůrazňuje zásadu žít v pravdě a nežít ve lži. Znám spoustu lidí, kteří si v té době udrželi vnitřní svobodu a dělali spoustu drobných, nenápadných věcí, za něž by je režim mohl postihovat, dokonce i zavírat, kdyby chtěl, protože paragrafy na to existovaly. A pak to všechno tvořilo ve společnosti své součty sil a potichu to zrálo k listopadu 1989.

Přeji Vám krásnou neděli :-)

1 0
možnosti
Foto

Díky moc, Honzo, a přeji opravdu pěknou neděli. U nás je slunce a v dálce na kopcích svítí sníh. Krása.

1 0
možnosti
Foto

Krásné fotky a citace, Marku. Je to tak. A i na podkladě Vašeho diskusního vstupu jsem se definitivně rozhodl, že to zkusím - měsíc mimo civilizaci. Jestliže se v pořádku vrátím, popíšu. Jinak samozřejmě karma a krásnou neděli. R^

3 0
možnosti
Foto

Tomáši, teď abych se málem polekal, cože jsem to napsal! :-) Riskujete, že Vás v divočině sežerou divoké pumy, což bych rozhodně nechtěl mít na svědomí ;-D Ale určitě se v takových chvílích člověka snaží zkonzumovat jeho vlastní "divoké, nezkrocené šelmy", které si s sebou přinese ve svém nitru.

Ale dost žertování, fascinace pouští, či samotou v přírodě, je krásná, velká věc a mnohokrát se v historii opakuje. Když padla západořímská říše a Řím byl vypleněn, proháněli se po Itálii barbaři a panovala obrovská nejistota, lidé se utáhli do hor. Vznikly tam stovky klášterů. A odtamtud potom přicházela do vypleněných přímořských rovin obnova duchovních a civilizačních hodnot. Sami Italové používají ohledně tehdejších dávných klášterů příměr k řekám, které přinášejí z hor čistou vodu a dávají život. Nejsilnějším příkladem jsou možná benediktini, kteří nakonec ovlivnili a proměnili celou západní Evropu rozvrácenou po době stěhování národů.

Držím Vám palce a na zprávy se budu moc těšit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1032
  • Celková karma 21,10
  • Průměrná čtenost 1180x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy