Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jasně, jak jen se může malý, tisícovkami tanků podrcený národ "opovažovat" nemít rád velkého drtitele?

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=673081

Marku, co slovo to perla! Dovolte a sdílím a šířím!! Těm blbcům (a těch je opravdu moc) se to musí neustále vštěpovat!! Karma a dík!!!R^

3 0
možnosti
Foto

Nás někdy někdo podrtil?

0 3
možnosti
Foto

Albánie byla z Varšavské smlouvy vyloučena dávno před osmašedesátým.

Když jsem v 80.letech měla možnost mluvit se skutečnými autentickými Rusy (normální lidi k nám ze SSSR nepouštěli jen tak), byla jsem zděšena, že skutečně bytostně věřili, že nám r.1968 pomohli. Byli naprosto zblblí propagandou, dokonce se někteří chlubili, že kdosi z příbuzenstva sloužil u ruské posádky u nás. Chápali to jako službu nám, vstřícný krok, naši ochranu, a vůbec nemohli pochopit, proč na ně členové naší české skupiny němě zíráli, proč nejásáli a neděkovali, proč dokonce vyjadřovali znechucení.

Člověk v tu chvíli nevěděl, zda je litovat, jak dalece mají vymyté mozky, nebo se na ně zlobit. S ohledem na bídu, kterou u sebe doma měli, jsem je spíše litovala. Než jsem se dozvěděla, že jsou přesvědčeni, že tu bídu mají doma proto, že prý téměř veškerou produkci posílají nám na západ, aby nám soudružsky pomohli. OPak byl pravdou.

Otřesné. Tohle si mysleli vysokoškolsky vzdělané ovečky z druhé největší univerzity v tehdejší SSSR. Vůbec je nenapadlo pochybovat. Já naopak pochopila, že právě mladí vysokoškoláci byli tehdy nejsnáze manipulovatelní, protože museli umět velmi přesně papouškovat všechno, co jim ve škole přednášeli, jelikož jinak by neuspěli.

7 0
možnosti
Foto

Zní to málem jako černý humor. "Hlavními důkazy" údajně podporujícími propagandistickou teorii, že se u nás chystala "kontrarevoluce" a "útok Bundeswehru na Československo", bylo natáčení filmu Most u Remagenu, kde byly samozřejmě jako stafáž použity staré německé tanky. A nález pohozeného baťohu (který byl předtím zakoupený v Moskvě v obchodním domě GUM), v němž byly staré německé kvéry, původem rovněž z druhé světové války.

4 0
možnosti
MS

Existují dokonce konspirační teorie, že Rusové uvolnění poměrů u nás umožnili proto, aby sem pak intervencí dostali svá vojska, což prezident Novotný tvrdošíjně odmítal.

1 0
možnosti
Foto

Společenský vývoj v ČSSR v r. 1968 se začal čím dál tím více pohybovat mimo ústavní rámec (viz čl. 5 tehdejší ústavy), což dávalo dosti dobrý důvod pro převzetí moci ozbrojenými složkami, tomu právě zabránila ona tolik odsuzovaná bratrská pomoc, tedy občanské válce.

0 6
možnosti
Foto

Jak ta pozice těch konzervativců byla silná, ukazuje nezvolení M. Hanzelky do ČNR tehdejšími poslanci Parlamentu.

0 4
možnosti
LJ

Já bych něco upřesnil ohledně NDR.

V roce 1968 u nás na vysokých školách studovali studenti z NDR. V květnu nebo v červnu byli staženi nazpět do NDR, Ulbricht měl strach, že by se mohli nakazit obrodným procesem. Pozdě! Již byli nakaženi. Soustředili je ve školících střediscích a snažili se jim dát do hlavy správné myšlení, oni však lektora utloukli argumenty, druhý den poslali druhého lektora, nedařilo se, zkrátka přeškolování zrušili. Stejná byla situace mezi východoněmeckými novináři...atd. Proto soudruzi z NDR řekli, že nesmí udělat chybu a že jejich vojáci se akce nezúčastní, jen speciální jednotky. Ty například zřídili u nás vysílání stanice Vltava (před tím u nás stanice Vltava nebyla).

1 0
možnosti
Foto

Od září 1968 jsem dlouhodobě pobýval na studiích a potom pracovně v severních Čechách. Podle velmi čerstvých vzpomínek místních lidí se tam na chvíli skutečně objevily východoněmecké jednotky, ale rychle pak byly staženy.

0 0
možnosti
MB

Reaguji - Zřejmě v každém národu je něco. Např. u nás jsme silně nevěřícími - přesto věříme rádi! Zdá se, že poptávka po jakémkoliv spasiteli zde je! Pořád jsou lidé na zájezdě! Ta klasika, autobus zastaví, nikdo neví kam se má jít? Někdo předstoupí a určí směr - tedy s důvěrou, hurá, na ním. Nejlepší průvodci jsou komunisté - Zorganizovali zájezd z r. 1948. Dojeli do jupy. Tedy nový autokar. Nechápu cestující, proč chtějí jet znovu - místo, aby zvolali, ale tady jsme již byli! Tedy nová CK SPD a že Ano! Něco podobného je v Rusku, navíc podpořeno tradicí kultury. Kdybychom tam došli oba dva a zvolali - Jste svobodni - žijte v demokracii, asi se ozve - K čemu je to dobré a kde mám vůdce? Pořád se ukazuje, že nepřítelem pokroku je přemýšlivý a samostatně konající člověk. S tímto se nic konat nedá! Otec mi ukazoval ukořistěný plakát z 50 let = Pracuj, myslí za tebe strana! Dikobraz říkal - Vše starosti - na naše ostny. (A v r. 1968) - Nedotýkejte se vedení - ani na zem spadlého! Životu nebezpečno . Chéb a hry. Čekání na průvodce - na to lépe ... :-)

2 1
možnosti
Foto

Je to smrtící kombinace. Národ postižený spasitelským komplexem a národ ohlížející se po silném "spasiteli" Moc doufám, že to nakonec takto nedopadne.

2 0
možnosti
Foto

Ve svobodné zemi mohou lidé svobodně vyjadřovat své názory. Může se Vám to nelíbit, můžete proti tomu protestovat. Ale to je tak asi vše, co proti tomu můžete dělat.

0 9
možnosti
Foto

Máte pravdu. Ale musely by to být jejich vlastní názory a ne implantáty.

4 0
možnosti
PT

P55e98t38r 67T24o71m85e97k

2. 8. 2018 11:57

Rus, člověk okupantský.

7 1
možnosti

Dodnes patříme do zóny jejich zájmů!

5 0
možnosti
Foto

J83a91k20u23b 96R64o33t42h

2. 8. 2018 11:54

Fascinuje mne komunistická mantra "Kdyby nám tehdy nepomohli, mohlo to tu mnohem dřív vypadat jako dneska!" Myslí to jako odsudek současného stavu. A vlastně mají tak trochu pravdu. Mohlo už mnohem dřív dojít k situaci, kdy žijeme ve svobodné zemi a máme se nejlíp za celou historii. To ale ti rudí klauni odmítají vidět. R^;-D

11 0
možnosti
Foto

V roce 1968 byla v naší zemi stále velmi silná generace lidí (ve správném, zralém věku), kteří si dobře pamatovali předválečné poměry, demokracii, svobodu. Etos pracovité činorodosti první republiky, atd. Velmi dobře si pamatuji, jak byli lidé nadšení a připravení, že se dají do práce znovu a svobodně. Až to rozdrcení srpnem 68 a potom léta normalizace tohle všechno zničily...

10 0
možnosti

R^

Museli nám pomáhat? Museli! Protože pár československých komunistických vlastizrádců je pozvalo! Vlastizrádců, kteří jsou dnes podle našich soudů zcela nevinni!

Je dobré vědět, že stále jsme územím zájmu pro Rusy! Možná k nám přijdou jednou zachraňovat své občany v Karlových Varech od českého útisku, jako to dělají na Ukrajině. Proto už dnes ta hybridní válka jede na plné pecky, proto naši komunisti šíří mezi lidi vybuzování sympatií k Rusku... Jo, komunisti jsou a budou komunisti, i kdyby se přejmenovali, že?

:-)

7 0
možnosti
Foto

Ti naši se ani neobtěžovali s přejmenováním. Asi si byli jistí, že jim to u našeho lidu projde. Ostatně v roce 1989 prý bylo v Československu 1,5 milionu členů komunistické strany. Takový zástup "věrných" se jen tak hned neztratí....

4 0
možnosti
  • Počet článků 1034
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 1179x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy