Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Marku, jsou lidé, kteří inklinuji k politice paní Čaputove a pak jsou lidé, kteří inklinuji k politice Zemana. Každému, co jeho jest. Já bych si prezidenta(-tky) typu Čaputove vážil víc, než Zemana. Musím si holt počkat.

2 0
možnosti
Foto

Přijde to, Marku.

Přeji hezký víkend

0 0
možnosti
Foto

Podle průzkumu je v Česku oblíbená V bohužel reakce v diskuzích pod články (všude na netu) o Caputove říkají vše o českých lidech.

Karma pro Vás a hodně štěstí pro ni. R^

5 0
možnosti
Foto

Bohunko, moc děkuji. A hlavně hodně štěstí pro paní Zuzanu Čaputovou, jak píšete.R^VR^

Nadávající a prskající osoby mi připomněly biblický příběh o Zuzaně a starcích, kteří ji špinavě pomluvili... To je zajímavé, jak se lidská povaha ani za tisíciletí nemění.

5 0
možnosti
JK

V zemi "Krále Miroslava" se střílí novináři, existují tam celé vesnice postavené bez jakékoliv stavební dokumentace a inženýrských sítí, unášeli se tam synové vrcholných politiků, zločinci tam mají na výplatních páskách či vyděračských seznamech prokurátory, policajty, poslance.... Ale protože mají opravdu pěknou ženu prezidentkou, která ve stylu soutěží MISS používá líbivá slova o míru a porozumění, najdou se jedinci (doufám tedy že jen jedinci), které tu zemi vidí jako zemi půvobnou a milou.

Občas čtu v diskuzi přestřelky mezi zarytými pro a proti eurouniosty. Ti druzí ty první nezřídka počastují radou: Tak se odtud odstěhuj jinam, kde občanem EU nebudeš. Přijde mi to jako argumentační faul, proto nebudu stejně nesmyslně radit vám a stejně smýšlejícím, aby vaše kroky vedly rychle a směle do té vaší vykonstruované "Země krále Miroslava"... :-P

8 6
možnosti
Foto

Pane Kučero, dopouštíte se řady argumentačních faulů, počínaje hláškou o zemi, kde "se střílí novináři" (zastřelen byl Ján Kuciak, víte snad o nějakých dalších?) a dosti hloupých sexistických narážek o "pěkné ženě prezidentce", "která ve stylu soutěží MISS používá líbivá slova o míru a porozumění"

Povšechná, neozdrojovaná zmínka o přestřelkách mezi zarytými pro a proti eurounionisty je rovněž argumentačním faulem, jímž si předem vytváříte imaginárního protivníka, jehož vzápětí krásně a vítězně "likvidujete" náznakem chuti poradit mu, aby se odebral na Slovensko. :-P

A navíc zde je to naprosto off topic. Toto není článek o vášnivých diskusích mezi euroskeptiky a zastánci EU. I když uznávám, že takové existují.

Přeji Vám hezký den..

6 2
možnosti
ZZ

možná by se paní mohla podívat do svých romských osad, jestli je tam svět taky v pořádku

5 5
možnosti
Foto

Novoroční projev Zuzany Čaputové hodnotili pozitivně i někteří opoziční politici. A jeden z politologických komentářů je například zde: "Čaputová sa znovu prihlásila k trom základným hodnotám, ktoré obhajovala vo svojom programe, a o ktoré sa usiluje vo svojej činnosti. Nimi sú spravodlivosť a férovosť, dôstojný život nielen pre seniorov, ale aj pre všetkých, ktorí žijú na okraji záujmu spoločnosti. Je dobré, že sa naďalej týchto cieľov drží, Podľa prezidentky problémy musí spoločnosť prekonávať silou spolupatričnosti."

4 0
možnosti
JS

AnoR^. A kéž by do českých myslí přenesla nový pohled. Pohled, který není založený na čistém materialismu, na momentálních benefitech, na vizi společnosti, kterou chceme pro naše vnoučata.

5 0
možnosti
JS

Pardon, překlep. ...který JE založený na vizi společnosti, kterou chceme pro naše vnoučata.

3 0
možnosti
Foto

Někdy je svět úplně v pořádku Marku :-)R^

5 0
možnosti
Foto

Filipe, je třeba, aby byl v pořádku v lidských srdcích. Pak začnou vznikat ve společnosti podivuhodné "součty pozitivních sil". Na Slovensku se to aspoň do určité míry projevuje. Ale u nás to přijde taky.

5 0
možnosti
JL

Trochu jsem o tom přemýšlel, Marku a došel jsem k závěru, že žena formátu Zuzany Čaputové, by s největší pravděpodobností neměla u nás velkou šanci na úspěch v prezidentských volbách. Proč tomu tak je, lze snadno vypozorovat ze zdejších diskuzí. Příliš si libujeme v přízemnosti. Není náhodou, že poslední prezidenti jsou ekonomové. Chybí duch humanismu, a právě ten prezentuje Zuzana Čaputová.R^

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/80598230_133589088094892_3033850711893868544_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ohc=HeXvSj9aLo8AQnE58xX9mV7s0UPmtii7UwL_T59JpOEvE3tx3nNsYCw2A&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=a3c172f6814036d26fba325e56a5477e&oe=5EA1B56E

8 2
možnosti
ZZ

nebo proto, že na nás čechy, si soros se svými praktikami nepřijde, alespoň na většinu

10 7
možnosti
Foto

Z dění na Slovensku, tedy toho, co plní stránky našich médií, mám spíše pocit, že se tam už hodně dlouho dýchalo podstatně hůře než v ČR (ostatně jinak by asi řada rodilých Slováků nežila raději u nás). Pokud se konečně vyjasňuje, tím lépe.

I tak si ale nemyslím, že by k vykonávání funkce tamního prezidenta byla zapotřebí nějaká mimořádná statečnost. Přece jen je Slovensko demokratickou zemí s fungující justicí (alespoň navenek).

Ve vyznamenání paní Horákové spatřuji spíše snahu paní Čaputové veřejně se přihlásit k jejímu odkazu (a nasbírat tak další politické body, zejména ve sféře morální). Svou roli může hrát i nedostatek jiných hrdinů doby (takže nezbylo než si vypůjčit u sousedů, tedy v ČR).

Nevidím nic převratného na tom, že žena vyznamená ženu. POkud by ve vysokých funkcích byly převážně ženy, poměr by byl zcela opačný. Jásal byste pak nad tím, kdyby muž vyznamenal muže? (Při dnešním trendu těch pohlaví ovšem může být i více ;-D, tudíž jsou teoreticky možné i další varianty, dokonce poněkud bizarní).

Co se týče projevů obecně, má zkušenost mi říká, že slova jsou pořád jen slova.

15 5
možnosti
Foto

Přesně tak, paní Moudrá. Žena má většinou, na rozdíl od mužů, větší instinkt na to, co se po ní žádá, je pro ni, a její postavení ve společnosti, výhodné... Nemyslím tím paní Čaputovou hanit, je to s spíš její předností. Ona hovořit umí, je advokátka. Slováci mají fešnější - a určitě i a chytrou prezidentku, ale to je podle mne vše. Žijeme blízko slovenských hranic, na Slovensko často jezdíme, máme v domě slovenské sousedy, manžel provádí servis CNC strojů ( ve slovenských ) ale hlavně v některých českých firmách, ve kterých pracuje - a také dojíždí za prací spousta slovenských pracovníků - elektrikářů, mechaniků, seřizovačů strojů apod. Je opravdu rozdíl v tom, jak hovoří politik, (často aby se zalíbil), a jak hovoří obyčejní lidé, kteří tam žijí. Na není všechno zlato, co se třpytí. ;-)

8 7
možnosti
  • Počet článků 1032
  • Celková karma 20,85
  • Průměrná čtenost 1180x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy