Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

skoro bych řekla, že už někde, kde si dal i zvonek... rezignoval na tajemno, Trizuljak ho vyčmuchal v každém pidikousku svých záběrů... tak co už?:))R^V

2 0
možnosti
Foto

Radko, tajemno zůstává, Trizuljak nic moc nevyčmuchal, na to nemá! ;-D V ;-D

Už jsem v příspěvku pod jedním z Vašich blogů psal o rozhovoru dvou teologů

Jeden z nich zmínil příběh o Abrahamovi, jak se mu zjevil Bůh, ale dovolil mu pouze, aby se mu chvilku díval na záda, protože při pohledu čelem, Bohu z očí do očí, by člověk shořel. Při fotografování vím, že se nesmím podívat do hledáčku, kdyby byl fotoaparát namířen přímo na slunce...

6. dubna 2019 22:12 -

1 0
možnosti
JP

J11a18n 22P60a74v70l79í62k

28. 4. 2019 18:36

Kunsthistorik F. Dvořák se vyjádřil v jednom rozhovoru, že to skutečné současné umění není ve Veletržním paláci, ale v ateliérech malířů. Vzpomněl jsem si na to u tohoto blogu.

2 0
možnosti
Foto

Františka Dvořáka jsem měl rád a sledoval jsem například jeho cyklus o českém umění na ČT. Jeho odchodu je mi moc líto, ale měl už na to opravdu věk. V době bezprostředně po válce přátelil s mým otcem, který v Praze studoval. Oba tehdy patřili k tzv. "zvěrinovcům", kroužku studentů, kteří navštěvovali přednášky Josefa Zvěřiny a Růženy Vackové a dostávali od nich také určitou duchovní formaci. Což po únoru 1948 rázně skončilo... Kdykoliv jsem i po létech někoho ze "zvěřinovců" potkal, vždy vzpomněli na tu dobu, i na mého otce a na přátelství, které přetrvalo.

Ve zmíněném pořadu začínal František Dvořák své povídání většinou na Karlově mostě, pokud se nemýlím. S tím rčením velice souzním, každopádně si však sám žádné ambice na Veletržní palác opravdu nepěstuji. Ale moc Vám děkuji a přeji vše dobré, pane Pavlíku.

1 0
možnosti
Foto

...ano, ztišit se a naslouchat srdci... v dnešní době je to opravdu problém, ale pokud se to podaříR^. Dík za hezké zakončení víkendu!

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Otakare, to ztišení a naslouchání srdci vůbec není snadné. Taky mi to moc nejde, je to z rodiny těch cílů, které se zdají být nedosažitelné a lze se jim jen klopotně přibližovat :-) Jedinou "útěchou" je mi, že se ze mne postupně stává jezevec. ;-D Moc mě nebaví vyrážet do ruchu světa, rád jsem zalezlý doma a tam občas je možné dosáhnout chvilky ticha

1 0
možnosti
VN

Já myslím, že nebe má sedm pater............ říká se...jsem v sedmém nebi ---?

2 0
možnosti
Foto

Asi to tak bude :-) Sedmkrát děkuji za nakouknutí a přeji vše dobré.

0 0
možnosti
Foto

Moc pěkný fotoblog.

Co se otázky v nadpise týče, tak odpověď je jednoduchá: Bůh je všude.

V neděli dopoledne jsem chodíval běhat nebo na procházky do přírody. Jedni mí sousedé chodili v tu dobu do kostela. Když jsme se jednou v tu dobu setkali, tak se mne zeptali, kam jdu. Odpověděl jsem jim, že jdu do kostela. Podivili se, tak jsem jim vysvětlil, že jdu do přírody, že tam je přítomnost Boha cítit nejvíce. Paní se mnou velmi souhlasila. :-)

Jednou se bavili Mojžíš, Duch Svatý a Ježíš, kam pojedou na dovolenou. Mojžíš navrhl do Jeruzaléma. Ježíš to zamítl, že ho tam ukřižovali. Tak Mojžíš navrhl do Vatikánu. Duch Svatý velmi souhlasil a řekl: tam jsem ještě nebyl. ;-);-)

4 0
možnosti
Foto

Ten vtip je dobrý! ;-D Znám ho už dlouho, ale nevadí, opakování neuškodí.

4 0
možnosti
Foto

Trošku sentimentální, život je tvrdší i s bohem, vždyť víte.

1 0
možnosti
Foto

"Vím, že nic nevím". Děkuji za Vaši reakci, pane Stratile.

1 0
možnosti
Foto

J26a32n 89Š89i83k

28. 4. 2019 14:17

Snad se mi jednou podaří s fotografií zacházet stejně, jako to s ní umíte Vy pane Trizuljaku. V té první je vyjádřeno všechno, co jste napsal ve svém článku. R^

3 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za postřeh, pane Šiku. Taky se mi chvíli zdálo, že by k textu možná stačila ta první fotografie...

Píšete ve svém blogu moc pěkně o cti a odvaze. Četl jsem ho ráno a bylo to hodně povzbudivé, inspirativní čtení. Také další blogy od Vás jsou skvělé svým pozitivním laděním, děkuji za ně.

1 0
možnosti
JP

Moc hezké, slova i obrázky.

1 0
možnosti
PB

P28e53t62r 15B65u11r84i48a85n

28. 4. 2019 13:55

Hezké. Sákryš, tady je to dneska samej básník :-)

Že bych taky něco svýho přihodil? :-P

1 0
možnosti