Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to tak. Ovšem je z toho patrno ( z úpadku morálky a pod.), že nám tu vládne, co tu vládne. ........ Chybí mi strašně pan Havel V;-(

1 0
možnosti
Foto

V Mluvíte mi z duše, moc děkuji

0 0
možnosti

Nechci pana Hutku poslouchat už od té doby, co se tu po revoluci objevil. Můj názor je, že dodnes žije ze svých velkých protestsongů minulosti a co se týče novinek, vždycky by se rád poměřoval s Jarkem Nohavicou, na kterého ovšem ani nadáním ani invencí ani hlasově nemá. Tak si nezapomněl po návratu co nejdřív přiložit polínko a hodit bláto. Bylo to v té době dosti snadné. Je mi líto, že muzikant, který před emigrací dokázal sjednocovat davy lidí, teď skládá jen takovéto "novinky". Je to můj názor a myslím, že nejsem sama. Přát někomu smrt, to je silné kafe samo o sobě, ale psát na to téma ještě rádoby satirickou píseň proti vrchnosti, to je opravdu nevkus! Dobře jste to napsal Marku, všechno má své hranice. Zdravím.

0 0
možnosti
Foto

Dano, z mého pohledu je satira proti vrchnosti velmi potřebná a velmi zdravá. Tím spíše pokud se "vrchnost" vůbec nechová jako demokraticky zvolená a tudíž občanům se zodpovídající za své chování. Asi si idealizujeme dobu středověkých kazatelů (například mistra Jana Husa). Divili bychom se, jak byla jejich kázání tvrdá a ostrá právě vůči vrchnosti. Možná i ten Hutkův text by vedle nich byl jen čajíčkem.

Manýry všelijakých nadutých a povznesených "vysokoblahorodí" jsme tu už měli. Hutku mám rád právě za doby dávné, ještě před emigrací. Tehdy přinášel krásné písně a pro svůj odpor vůči komunistickému režimu byl fakticky vyhoštěn. Ale tahle píseň se mi jednoduše nelíbí.

0 0
možnosti
Foto

Už jsem psal Dáše, že mi ta "píseň" připadá poněkud debilní. Současně i to, že je zhruba na úrovni pana Zemana a jeho proslulých "bonmotů".

Karma, Marku

8 0
možnosti
TD

"Zeptal bych se však, proč se Hutky nezastanou dojemní "obhájci svobody slova", kteří tak empaticky hájili svobodu projevit názor v případě politika souzeného za nenávistné rasistické výroky."

Toho politika jsem nikdy nehájil, ale dovolím si reagovat obecně. Svoboda slova má fungovat tak, že člověk by obecně neměl být za své výroky stíhán státní mocí. Výjimek by mělo existovat jen velmi málo, např. zřejmé vyzývání k násilí. Takže v tomto smyslu by mělo být beztrestné i to, co by asi většina lidí označila za nevkusné, nechutné, pobuřující atd. To ale neznamená, že se takové výroky musí každému líbit.

Takže můžu zároveň zastávat obojí:

1. Hutka má právo psát nechutné písničky o Zemanově (přirozené) smrti a neměl by za to být trestně postižitelný.

2. Je to nechutné, nevkusné, pobuřující atd. Nekoupím si jeho CD, nepůjdu na jeho koncert a nebudu si o něm myslet nic moc dobrého.

0 0
možnosti
Foto

Vždyť ho nikdo trestně stíhat nechce.

2 0
možnosti
Foto

To ale je recyklovaný diskuzní příspěvek, že? A osli mustek na 21.srpen je jen oslim můstkem.

1 5
možnosti
Foto

vy se recyklujete denně možná stokrát

6 0
možnosti
JJ

J67a14n 36J86í94l93e55k

6. 8. 2018 11:26

Lidé, kteří neudělají pokání, nemohou dojít odpuštění. A tohle platí pro kohokoliv.

6 0
možnosti
Foto

Přesně. Jsem o tom také přesvědčený.

Díky!

1 0
možnosti
  • Počet článků 1034
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 1179x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy