Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Prosím o smazání všech mých příspěvků.

Diskuze s hluchým mi nedává dobrý smysl.

0 0
možnosti
Foto

Ani v nejmenším nemám v úmyslu se s Vámi nadále škorpit, pane Kounovský, natož oplácet Vám stejným poznámku o "hluchých". :-):-)

Můj článek je o myšlenkách kardinála Vlka. O jeho názorech, které jsou stále dostupné na jeho blogu a jsou mi blízké. Včetně postřehu M. Vlka o pokračující normalizaci v naší zemi, který považuji za výstižný a navíc založený na životní zkušenosti. Miloslav Vlk si za normalizace užil své. A také si ve službě pražského arcibiskupa opravdu užil své s "překabátěnými" komunisty.

Máte možnost požádat administraci blogu, aby Vaše příspěvky v této diskusi smazala, prosím využijte ji.

Přeji Vám hezký a klidný předvánoční čas.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

AK

A jak byste vysvětlil, že ta současná normalizace bují i v zemích, kde komunisti nikdy nevládli?

0 1
možnosti
Foto

Děkuji Vám za zájem o téma mého blogu.

Ale jinak nevím, co Vám mám vysvětlovat, ani s k tomu necítím být oprávněn.

Snad kdybyste napsal nějaké vlastní osobní stanovisko anebo zmínil konkrétní zemi a v čem v ní vidíte projevy normalizace, mohl bych nějak reagovat, souhlasit s Vámi anebo nesouhlasit. Přeji Vám hezký a klidný nový týden.

5 0
možnosti
Foto

A mně v poslední době naopak připadá, že jsme díky té čtyřicetileté totalitě tak trochu očkovaní - a mnozí z nás dříve narozených rozpoznáme projevy totality a manipulaci některých médií velice dobře.

7 0
možnosti
Foto

S těmi médii máte pravdu. :-/ Ale nejen ony, ale i někteří lidé - ti, co mají neustálé nutkání se k ní neustále vracet, a tím ji ve skutečnosti přivolávají ze záhrobí. Normální člověk se přece k životním nepříjemnostem nerad vrací - a snaží se na ně nemyslet. Existují ale opravdu lidé (životní pesimisté) kteří bez negativních emocí nemohou žít - a navíc - snaží se je vsugerovat i ostatním... Těm se raději vyhýbat. Krásný den. ;-)R^

0 1
možnosti
MS

Díky za připomenutí. Kardinál Vlk měl svým způsobem tvůrčí a snad i šťastné období poté, co na něj přestala doléhat tíha arcibiskupského úřadu a občas psal zajímavé texty, angažoval se v kauze arcibiskupa Bezáka.

2 0
možnosti
Foto

Také se domnívám, že kardinál Vlk se v určitém smyslu osvobodil od předchozí tíhy úřadu, která s sebou nese mnoho zodpovědnosti a povinností. A stal se svým psaním a komentováním dění jedním ze zajímavých, přínosných občanských hlasů ve společnosti. Z vlastní bohaté zkušenosti v úřadu a z pravidelné, intenzivní komunikace se světem velmi dobře věděl, co komentuje a kde nás tady doma pata tlačí.

3 0
možnosti

R^

Díky za inforamce! Chlubíme se Listopadem, ale myšlením jsme zůstali v tom otrockém komunismu!

:-)

5 1
možnosti
Foto

Bohumíre, podobenství (příběh) o vyjití z egyptského otroctví obsahuje nadčasová upozornění. Život ve svobodě klade na člověka nároky, bez nichž svoboda nemůže existovat. A tak se občas někomu stýská po onom zdánlivě "pohodlném" otroctví, kdy za vás rozhodují jiní a odměnou za to máte občas nějaký ten hrnec s masem.

Svobodný ptáček si může zaletět na různé stromy a sám si vybrat, co potřebuje pro život. Má život neskonale krásnější, ale zároveň mnohem riskantnější. Zatímco ptáček v kleci to má takzvaně bezpečnější a pohodlnější, aniž by si přitom uvědomoval, že je odkázaný na libovůli toho, kdo jej v kleci drží. Zda mu dá najíst a co mu dá.

3 0
možnosti
Foto

Upozorňuji: Lži a špinění památky zesnulé osoby kardinála Miloslava Vlka budu mazat. To si pište kde chcete, ale ne zde.

7 0
možnosti

Myslící člověk si váží kardinála Miloslava Vlka! Se současnými postkomunisty toho mnoho nedokázal, protože byl příliš poctiý! :-)

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.