Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Právě ono posilování osobní nesnášenlivosti, polarizace, rozmělňování základních prvků demokracie (zejména posilování nedůvěry v demokratické principy), to všechno jsou střely, jimiž nás Moskva zasypává v rámci hybridní války, a Nohavica se stal jen figurkou na šachovnici, užitečným idiotem. Ale bylo by hrubě zevšeobecňující mu podsouvat zbabělost s tím, že měl mít kuráž medaili nepřevzít. Proč? Pokud mu to jeho morální integrita umožňuje, není důvod si neudělat výlet do Moskvy a potřást si rukou s člověkem, který schvaluje vraždy svých zběhlých agentů (Skripal, Litviněnko) i nepohodlných novinářů. Zameťme si před vlastním prahem, kdo z nás by měl k něčemu takovému odvahu?"

Zdroj:

https://pigula.blog.respekt.cz/proc-musel-nohavica-dostat-puskinovu-cenu/

Sám zůstávám u úvodní citace ze svého blogu: "Kdo jsem já, abych soudil?"

Děkuji všem za účast v diskusi.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

J97a34n 96H86o35r45n51í49k

6. 11. 2018 13:28

Asi tak nějak. Dík.

2 0
možnosti
JA

J82i30ř79í 13A85l41e10x31a

6. 11. 2018 12:48

Ale vždyť Vám ty písně nikdo nebere (nebo ano? - kdo?). Nečetl jsem nikde v diskusi, že by někdo nabádal Nohavicu neposlouchat. Jen někteří psali, že ho poslouchat nebudou - na to mají jistě právo. Já to mám jednoduché - neposlouchal předtím, nebudu ani po tom.

A "štvanice"? Dost expresivní výraz. Lidé vidí konání nějaké známé osoby, některým se nelíbí, tak napíší, že se jim to nelíbí a proč. To se také podle Vás nesmí? :-/

2 1
možnosti

Hodně lidí si představuje agenty jako domovní důvěrnice, které milovaly sledování sousedů. Co vím, většina agentů byli prostě zlomení lidé, kteří neměli moc na vybranou. Zdaleka ne všichni (viz agent Bureš), ale většina

Co se Jarka týče, mám pochopení, že ho zlomili. Mám pochopení, že o tom nechce mluvit. A mám i kupodivu pochopení pro to, že vzal cenu od Putina. Já osobně Putina nesnáším a ještě více nesnáším Zemana, ale jsou prostě lidé, kteří mají jiný názor. Jsou lidé, a inteligentní lidé, kteří Putina uznávají. Prostě narozdíl ode mě se jim líbí vláda tvrdé ruky. Hysterrii kolem Nohavici spustili lidé, co se ohání demokracií. Ale demokracií myslí způsob myšlení, kteří mají oni. Jiné nejsou přípustné.

2 1
možnosti
RS

R49u11d19a 14S55l29a48v89í26k

6. 11. 2018 13:29

Chápu, že někoho tehdy StB zlomila a donutila ke spolupráci. Pak ale nechápu, proč v době svobodné volby se znovu obrací k tomu režimu, který ho tehdy zlomil.

3 0
možnosti
PK

Tož to děláte dobře....jen škoda, že já poslouchám jinou muziku..a i kdyby jsem ho poslouchal,rozhodně bych pln entuziasmu, zde dramaticky neprohlašoval: ,,Jarku už tě nebude poslouchat"... on by stejně nepoplakal .....

3 0
možnosti
Foto

R^ Dík za příspěvek. A pokud jde o muziku, mám široký záběr. Řadu folkařů, zejména těch "dávných a legendárních", kteří promlouvali k době, (mnozí z nich byli spíše zpívající básníci) a režim je tuze nemiloval. Mám rád folklór (ale ne nějaké takové um caca, um caca ;-D), určitě etnickou hudbu... A spoustu věcí z dávné i moderní vážné hudby. (ale o tom asi někdy jindy)

Přeji pěkný den

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Již před mnoha lety jsem na těchto stránkách popsal příběh mého spolužáka a kamaráda, který byl na mě také ,,nasazen", ale řekl mi o tom, vč. toho, jak do toho spadl. V jiném svém článku jsem pak leccos na toto téma i rozvedl, viz.:

EStéBé, eStéBé, s tebou, nebo bez tébé... - Blog iDNES ... - Jiří Jiroudek

P.S.: že jde o stále až vděčné téma, jakož i politkum, mnohými stále hojně užívané, ovšem výhradně v jejich zájmu, i to je obrázkem nejen minulosti, ale i současnosti. Je to jako kocovina, která se ,,léčí" opět ,,chlastem":-/

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Díky, Karle a přeji pěkný den

0 0
možnosti
  • Počet článků 1034
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 1179x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy