Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

T92o22m60a73s 49V82r18l44i27k

10. 2. 2020 21:20

A ani to neni tak otazka minulosti. Shledl jsem onehda nejaky novodoby rusky serial na Youtube, a tam jedou uplne stejnou propagandu. Vcetne toho "nevyprovokovaneho finskeho bombardovani" ruskych pozic.

0 0
možnosti
JJ

nejake dukazy ze to mel byt darek k 60? nebo jen stare povesti antiruske?

1 3
možnosti
Foto

V tomto případě staré pověsti sovětské a ještě k tomu gruzínské, antidžugašviliovské ;-D

2 0
možnosti
SN

:-).......já bych se pane autore zeptal......jak to souvisí s dneškem?

Současné Rusko už přece není SSSR! Ale kopl jste si a sklidil pochvalu!' Co se dá z těchto Vám připomenutých dějin odvodit? ;-D;-D

1 8
možnosti
MJ

Tím se netrapte, Vy Nováku neodvodíte nic.

5 1
možnosti
Foto

Marku, ani mně ve škole o tomhle nereferovali, děkuji!R^R^

3 0
možnosti
Foto

Horste, bylo by škoda o tom nenapsat, když nám to za bolševníka ve školním dějepisu tak zuřivě tajili... :-)

2 0
možnosti
MJ

Ano pane autore, toto je velmi potřebné si připomínat, protože v komunistikých osnovách dějepisu o tomto zmínka nebyla. Karma R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, pane Ježku

0 0
možnosti
Foto

Úplně bych zapomněl, že v bitvě u Raatské cesty se vyznamenal (určitě že určitě a zcela zaručeně) také Mannerheimův synovec Juha Mannerheim von Zimmermann, který z konspiračních důvodů vystupoval pod jménem Juha Huoneenmies (což je překlad příjmení Zimmermann do finštiny).

0 0
možnosti

R^R^R^

Dík, Marku, dík! Smekám klobouk!

Reflektuji Váš text: Lež je indikátorem nebezpečného politika a nebezpečného státu. Kéž bychom byli beze lži ve vedení státu!

:-)

2 0
možnosti
Foto

Bohumíre, kdo žije ve lži, ten také na to doplatí. Vypuštěné lživé slovo je jako bumerang a vrátí se obloukem k tomu, kdo je vrhl do veřejného prostoru. Je to elementární zákonitost. A přesto se pořád najdou noví mudrlanti, kteří to zkoušejí.

Každý by si měl přečíst například Solženicynův proslov o pravdě, který tento velký spisovatel napsal k příležitosti udělení Nobelovy ceny. . Anebo najít si a pustit úchvatné video, které k tomu proslovu bylo natočeno. .

0 0
možnosti
Foto

Karma, a jak ta vidím, někteří tu mají s historií problém...

5 0
možnosti
Foto

Filipe, to je u někoho setrvalý stav. Je hodně věcí, o nichž se málem padesát let nesmělo mluvit a někomu evidentně vadí, že se konečně o nich mluvit může.

A fakt, že se konečně věci pojmenovávají, protože se opravdu staly, "někteří" dokonce označují jako "falšování" ;-D

Přeji Vám dobré ráno.

A souzi ať se konečně probudí. Opravdu už není rok 1950 ani 1970.

8 0
možnosti
Foto

S kým sousedí Rusko?

S kým chce.;-);-D

Karma :-)

7 0
možnosti
Foto

Ba právě, přesně tak to je! ;-D;-D;-D

Ale sranda to není. V roce 1920 se jim zachtělo sousedit s Německem, a tak zaútočili na Polsko. Měli ovšem dle Tuchačevského rozkazu ("Na Berlín, přes mrtvolu Polska!") záměr táhnout po dobytí Polska do Německa. V roce 1939 se jim znovu zachtělo sousedit s Německem a tak si s ním rozdělili Polsko. Což se Sovětskému svazu už za dva roky málem stalo osudným, když nacisté přímo zaútočili na území SSSR. Mezitím se Stalinovi zachtělo sousedit se Švédskem, když zaútočil na Finsko. Vojáci při útoku zahájeném 30. listopadu 1939 dokonce dostali instrukce, aby si dávali pozor a nepřekročili omylem finsko-švédské hranice. (O sprosté anexi pobaltských zemí v roce 1940 a neuvěřitelně brutálním chování k tamnímu obyvatelstvu nemluvě) A tak dále.

5 0
možnosti
JL

"Vojensky nekompetektni politruci, jejichz zasahy"... Co cekat kdyz Stalin sam byval vojensky nekompetektnim politrukem. V r. 1920 kdyz loupezive hordy bolseviku vtrhly do Polska, severnimu kridlu velel Tuchacevskij, jiznimu delal politruka Stalin. Kdyz se dostal Tuchacevskij do nesnazi, pozadal jizni kridlo o zaslani posil. Stalin vyuzil sveho postaveni obavaneho politruka a zabranil tomu. Po prohrane valce Tuchacevsky Stalina za jeho diletantstvi verejne kritizoval Stalin jak znamo, ani nezapominal, ani neodpoustel. Bolsani tehdy meliv planu rozpoutat "proletarskou" revoluci v cele Evrope, nastesti je zastavil "Zazrak na Visle".

4 0
možnosti
JM

On ani Tuchačevskij se nijak moc nepředvedl, byl dobrý organizátor a teoretik, v praxi se osvědčil jen při potlačování povstání.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1027
  • Celková karma 20,80
  • Průměrná čtenost 1182x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy