Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marku nemám taky nijak zvlášť ráda, když se míchá politika a sportovní výsledky. I když k tomu velmi často fakticky dochází. Ještě si pamatuji, jak náš národ vyšel do ulic v r. 1968, po hokejových výhrách nad CCCP. Tenkrát to pomohlo pozdvihnout ducha národa čerstvě po okupaci. Celého jednoho národa. Ale dnes? Pozitivum postupu 4 zemí EU by mohlo být vyvažováno hádkami v rámci manšaftu Německa, které vedly k nepostupu tohoto týmu. A jestli to bylo jen kvůli rozladění z chování obou Turků, nebo ne? To je to, co mi vadí posuzovat a nechci to tahat do sportu. Mám prostě radost z těch 4 týmů a přála bych vítězství Chorvatům (možná i oni mají v manšaftu muslimy, nevím). Prostě jen proto, že ještě nikdy nedošli ve fotbale tak daleko a já mám tendenci, jako mnoho jiných, fandit slabším. Myslím, že ještě nenastala situace, kdy by bylo potřeba se chytat sportu pro podporu politiky - a naopak. Jinak si myslím, že politiky bylo už vážně dost. Ve sněmovně i v blozích. Moc se těším na Váš vikýř. Nezanedbal jste ho poslední dobou? Byla by to škoda. Zdravím a těším se, že se k němu opět vrátíte, aspoň někdy. :-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, zdravím a děkuji za zastavení. Vikýři se věnuji stále. Jediné, s čím mám problém, je těžkopádný systém vkládání fotografií, který navíc obrázky silně komprimuje a kazí je. Ale Vašeho povzbuzení si moc vážím. Určitě čas od času pár fotoblogů udělám.

Tímto blogem (a nejenom jím) si dělám šprťouchlata z autoritářských režimů, které denně míchají sport s politikou, což jednoduše potřebují pro svoji propagandu. Zkrátka když "oni" mohou zneužívat sport na propagandu, proč by nebylo možné veřejně se těšit z toho, že postoupily čtyři země právě z té tolik hanobené a poplivávané Evropské unie?

A mám skutečně radost z toho, že na fotbalovém MS jsou úspěšné reprezentace svobodných demokratických zemí. Protože i tento fakt něco důležitého dosvědčuje. Vítězí týmový duch. Navíc tři z úspěšných sestav jsou viditelně "multikulturní". Sám se tím moc nezabývám, jenom jsem si toho nyní nemohl nepovšimnout právě proto, že se v posledních letech proti multikulturnosti tolik brojí.

Vámi uvedený příklad Německa (pokud je to opravdu tak, že týmu uškodily jakési nacionalistické a xenofobní spory), by ještě více potvrzoval teze mého blogu. Protože na příkladu německé fotbalové reprezentace je ještě více vidět, že cestou k úspěchu není podněcování oněch divných neonacionalistických fobií a řevnivostí.

Budoucností světa je přátelská, smířlivá spolupráce. Svobodná spolupráce ze svobodného rozhodnutí. Umění vzájemně přející koexistence. Přátelské mírové soužití.Tyhle věci jsou také duchem, cílem a smyslem celého biblického poselství, jak graduje v knihách Nového zákona.

Přeji Vám krásné léto a vážím si vždy Vašich příspěvků do diskuse.

0 0
možnosti
Foto

Nepleťte sport do politiky, zní to jako propaganda EU na jeho úkor.

Tyto čtyři státy postoupily, protože jejich hráči hrají v dobrých klubech, kde svým talentem a pílí dosáhli vysokých kvalit, které v zápasech na MS zúročili.

Jak by jste napsal svůj článek, kdyby se podařilo Rusům kopnout dobře pokutový kop a postoupit místo Chorvatů a to udávám jen jeden příklad z mnohých, které nastaly a kde vítězství bylo na vlásku.

Tedy nejen um, ale i kus štěstí tyto týmy provázelo, narozdíl od těch ostatních, které již vypadly i když předváděly krásné fotbalové umění.

Je to fotbal, nejmasovější sport naší planety a my ho milujeme pro nádherné herní a emocionální zážitky a proto mu spojení s politikou nepřísluší.

0 0
možnosti
Foto

Politiku do sportu pletou totalitní režimy, které by si rády dělaly z celosvětově sledovaných mezinárodních sportovních akcí svoji propagandu. Na ten fakt reaguji, i když z jiného úhlu pohledu... Když na jedné propgace hostitelské země, tak proč ne na druhé propagace evropských zemí, které si počínají na mistrovství tak úspěšně?

Coby-kdyby neexistuje, takže nevím co bych psal, kdyby postoupily jiné týmy. Rusové hráli sympatický fotbal. Proti sportovcům a jejich výkonům nic nemám. Hra Chorvatska se mi líbí, je to dobrý tým a má svoji sílu. Docela bych jim přál, aby mistrovství vyhráli, ale je to jenom přání, nic víc.

Velice mě potěšilo, že za český hokejový tým na mistrovství světa hrál naturalizovaný ruský hráč. Myslím, že to ukazuje, že mezi normálními lidmi by žádný problém nemusel být.

Četl jsem rozhovor s redaktorem ČT Miroslavem Karasem o MS v Rusku. Říká, že organizace se zdařila a že pozvedla reputaci Ruska v očích návštěvníků ze zahraničí. To v každém případě přeji hlavně ruským občanům.

Mějte se hezky a děkuji za příspěvek do diskuse.

1 0
možnosti
Foto

Při sledování včerejšího zápasu, jsem vedl podobné úvahy ... a nejen proto, ale vůbec, za rozumný postoj celkově, dávám "velikou" karmu ;-)R^ a pěkné dny, přeji.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji moc! Veliké karmy od Vás si opravdu vážím.

Rád Vám také popřeji hezké letní dny. ;-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

No ta multikulturnost je jistě úžasná, ale pak mi nějak uniká smysl, proč takové mužstvo mává národní vlajkou, nebo proč se nazývá národním týmem.

1 1
možnosti
MJ

Máte pravdu, spíše by se hodil název -státní tým.

0 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsáno. Já si dovolím vložit jeden cizí diskusní příspěvek z diskuse o včerejším zápase, který napsala paní Krkošková. Přijde mi velmi vtipný.

včera 22:11

Důrazně vyzývám vládu ČR,aby v rámci uprchlických kvót ihned přijala deset uprchlíků z Afriky poněvadž je jasné, že Gebre Selassie to sám s těmi českými čutálisty nezvládne!!!

5 0
možnosti
Foto

Super! To je velice trefný humor. Takový vždy můžu :-)

2 0
možnosti
PK

Nebudu se vyjadřovat k politické části blogu...jen mi je líto vyřazení Belgie, byla lepšíR^

2 0
možnosti
Foto

Taky je mi líto vyřazení Belgie. Mám tam přátele, jejich svobodymilovná povaha a smysl pro humor jsou mi hodně blízké.

Ale hlavně se těším ze hry a přeji radost z vítězství těm šťastnějším.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1035
  • Celková karma 21,10
  • Průměrná čtenost 1178x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy