Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marku, ono to "něco", čemu se říká Boží mlýny, opravdu funguje.Sama jsem se o tom přesvědčila nesčetněkrát. Nemusel nikdo ani stéblo přiložit a ten, kdo konal zlo, se jich nakonec dočkal. Ono je dobře, že nevíme kdo, či co, je řídí. Kdyby to bylo na lidských emocích, zase by to sklouzlo ke zlu a mstě. A tak je dobře, že fungují, jak fungují. Můj děda prošel s legiemi celý svět a mockrát opakoval zajímavé pravidlo. Fakt platí stále: "Cesta před námi je dána cestou, kterou jsme už ušli.". Zdravím na Hanou. :-)

2 0
možnosti
Foto

Dano, moc děkuji za zastavení a za vnímavý komentář. Několikrát v životě jsem se přesvědčil, že Boží mlýny fungují. Je to třeba připomínat. Tohle jsem určitě nepsal kvůli jitření ran a jakékoliv odplatě. Jde o usmíření.

0 0
možnosti

R^

Dík za připomenutí komunistických zvěrstev! Ano, byla horší než nacistická!

!!

5 0
možnosti
Foto

Komunistické režimy povraždily desítky milionů obyvatel VLASTNÍCH ZEMÍ. Tedy, komunisté vraždili především své vlastní lidi. Celkový počet obětí komunizmu se odhaduje až na sto milionů. A podmínky v gulagu byly naprosto děsivé. Kdo by nechtěl věřit, tak ať si prosím o tom něco přečte. Minimálně aspoň Solženicyna. Kolik lidí dnes vůbec tuší, jak se zacházelo například s vězni na Solovkách?

3 0
možnosti
Foto

Bylo-li to takto a jenom takto, pak nechápu výsledky průzkumů veřejného mínění jak v r. 1968. tak v r. 1989, kdy pouze 3% respondentů se vyslovilo pro kapitalismus a hodně dlouho po r. 1989 velká část deklarovala, že bylo lépe před r. 1989 a nejpopulárnějšími osobnostmi byli komunisté Dubček v r. 1968 a Dlouhý po r. 1989.

0 4
možnosti

Komunisti rádi žijí iluzemi... :-)

4 0
možnosti
Foto

Takových příběhů byly nejspíše stovky, tisíce a dnes nikdo o těch lidech neví. Zatímco Grebeníček a jeho smečka rudách parchantů vykládá cosi o demokracii a Semelová orgasticky kvílí na hrobě Gottwalda.

Doba je vymknutá z kloubů.....

10 0
možnosti
Foto

Tomáši, jak se tak probírám v paměti, tak jediný komunistický funkcionář, který byl po roce 1989 odsouzen a něco si odseděl, byl Miroslav Štěpán. Asi byl vybrán jako "obětní beránek" a to se ještě nemohu zbavit pocitu, že to ve skutečnosti byla pomsta spolusoudruhů za to, že fakticky pomohl sametové revoluci, když svým "geniálním" projevem naštval dělníky z ČKD Praha, kteří se pak dali do pohybu a šli podpořit demonstrace. Ještě byl také (neúspěšný) pokus na Slovensku dostat k soudu Vasila Bilaka za zvací dopis, protože prokuratura nakonec v roce 2011 vyšetřování zrušila. Ale to bylo tuším všechno.

Samozřejmě nepřeji nic špatného nikomu, ale také příprava procesu s vyšetřovatelem StB Aloisem Grebeníčkem nechvalně známým z Uherského Hradiště se táhla dlouho a nakonec šla do ztracena, protože A.G. zemřel tuším v roce 2003. Aspoň kdyby ty procesy proběhly, jde totiž také o to, že soudním projednáváním by se pro veřejnost více odkryly důkazy a další údaje o těch činech.

Ano, doba je vymknutá z kloubů.

5 0
možnosti
Foto

Poučné příběhy R^ Právě o nich by se mělo psát.

Ale nesní pravda, že "Bylo to o to horší, že nacisté se zle chovali k "cizím": ke svým nepřátelům. Zatímco komunisté páchali zlo na vlastních lidech."

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=670756

Tohle hodnocení totiž vychází ze situace, kdy nacisté byli pro účastníky přespolní, zatímco komunisté vlastní. Jenže v Německu byli právě nacisté místní, a přesto vraždili a mučili své něměcké (tedy vlastní) ideové oponenty, ale pochopitelně také všechny ty, kteří by mohli aktuálně vládnoucí kliku připravit o moc (čili likvidovali se mezi sebou navzájem). Počínali si tedy naprosto stejně jako komunisti v 50.letech, ovšem v některých případech ještě brutálněji (viz Noc dlouhých nožů).

3 0
možnosti
Foto

opr. "není" nikoliv "nesní" (překlepy všeho druhu jsou mé velké hobby :D)

1 0
možnosti
JL

Ano, takových osudů je mnoho.R^

Tohle těžko chápou lidé, které režim udělal. Služební byt, auto, telefon, pistole.

Majetek po Němcích etc. Tito lidé stěží připustí, nějaké křivdy. Vždyť nebylo tak zle.

8 0
možnosti
VH

Neuvěřitelně smutný a silný příběh. !! Škoda, že jsme nepoučitelní jak je dnes opět velmi zřetelné. Karma jako hrom.

9 0
možnosti
Foto

Kontakty

ÚV KSČM

Politických vězňů 9

111 21 Praha 1

Toto mluví za vše. Že je hanba nefackuje!

Naše nevyrovnanost se svou nejbližší minulostí je ostuda této společnosti. Je to v mnoha případech strach a zbabělost. Když tu byli husité tak zas ti špatní křižáci, když rudé gardy tak fašisti, když komunisti tak oni bijí černochy. Samé výmluvy.

Jak je možné, že komunistům zůstal vůbec nějaký majetek? Všechno, do poslední tužky mělo propadnout ve prospěch odškodnění za tu rudou špínu! Jaké důchody mají? Nic, minimum měli dostat!

Karma, bere mne vztek, když se ta sebranka bezcharakterních lidí opět dere k moci.

10 0
možnosti
Foto

Ano, ta adresa mě taky praštila do očí. To snad ani není možné. Že je hanba nefackuje, přesně jak píšete.

Přeji Vám hezkou neděli

8 0
možnosti