Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Církve jsou konzervativní, nepodléhají módním politickým vlnám a oponují světské moci. O tomto se přesvědčili nacisté i komunisté.

Pokud se najde v parlamentu dostatečná poslanecká většina, klidně schválí šariu, včetně kamenování, bičování, povinného zahalování žen..... Demokracie, ve smyslu vlády většiny, nezná morálku. Nikoliv politici a politické strany, ale církve z podstaty věci, z ryze principiálních důvodů, budou bránit západní hodnoty, protože to jsou hodnoty křesťanské. Za to si zaslouží všestrannou podporu věřících i ateistů. Přejme jim proto vrácení majetku i když jsme ateisté a mějme je v úctě.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523651

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Baráku, za Váš vstup do diskuse, rozhodně souhlasím. Také jsem přesvědčen, že členové církví, tedy věřící, se mohou velice dobře domluvit s lidmi jiných přesvědčení (např. ateisty, atd.) na základních lidských hodnotách a na podpoře demokratického vnímání světa. Jde jen o dobrou vůli: "Na zemi pokoj lidem dobré vůle".

Dík za odkaz na článek. Je kvalitně zpracovaný R^R^R^, rád jsem si ho přečetl. Včetně zajímavého srovnání, jak proběhly restituce v Polsku, bývalé NDR, na Slovensku a v Maďarsku.

1 0
možnosti
PB

P90e47t80r 27B51r56o89ž

6. 6. 2018 8:52

Inu, prostoduší voliči rozhodli a tady je výsledek...

3 0
možnosti
OS

Vždy kdy slyším Ty nynější komouše hlásat něco o demokracii, tak si vzpomenu na budování JZD a procesy se sedláky (zabírání majetku a jejich vyhnání z domova) a likvidaci náboženských řádů jeptišek a kněží. Na domovní důvěrníky, kteří rozhodovali mnohdy o lidských osudech (studiu mladých lidí). Komouši svoji zvrhlou ideologii nikdy neopustily a bohužel pořád se chtějí vrátit k moci a náš "pan prezident" jim umetá cestičku.

6 0
možnosti
Foto

Oldo, jak víš, žiji v malé vesničce ve vysloveně zemědělském kraji. Těch příběhů - a velmi bolestných - je tu hromada, dodnes se o tom mezi lidmi mluví. Generace dětí zlikvidovaných sedláků je generací se zničenými životy, znám mnoho lidí a jejich příběhy. Včetně toho, jak se snažili o restituce, někdy i o soudní rehabilitaci svých rodičů poslaných na léta do vězení. To první, tedy restituce, bylo další martyrium, protože JZD transformovaná na zemědělské podniky, v nichž většinou zase vládli titíž jako předtím, se snažila žadatelům všemožně házet klacky pod nohy a restituce jim ztrpčit. A to druhé, tedy žádosti o soudní rehabilitace odsouzených sedláků, to byla spíše další tragedie. Znám k tomu konkrétní příběhy, ale tady není prostor k jejich vypisování.

Moc zdravím.

1 0
možnosti
JN

V podstatě máte pravdu, ale....Možná by bylo potřeba odečíst vše, co se ze státního rozpočtu dalo na opravy církevních budov (toho asi moc nebylo), a na mzdy farářů (a to už by byla značná suma), a ostatní vrátit, samozřejmě bez jakéhokoliv zdanění.

0 0
možnosti
OS

Mohl by jste si ve vašem počítání zařadit ještě jednu položku, kolik bude potřeba financí na ukradené zdevastované budovy a objekty, které sloužili jako kasárna, sklady a pod. za celou dobu jejich nezákonného užívání.

4 0
možnosti
FN

Já nevím, ale v roce 1976 jsem musel povinně chodit do kostela, přinucen svým nábožensky pomateným strýcem, který za pár let poté změnil fanatický katolismus za neméně fanatický jehovismus. Nepomohl mi ani hluboký socialismus, který podle vás

církev (!!! jak zmatené) olupoval, vraždil a zavíral do lágru...

Možná proto, že jsem z Moravy mohu říct, že za hlubokého socialismu, byli kněží na vesnici stále prostředníky s bohem, a podle toho se chovali, takže ani v socialismu nešlo o žádné trpící chudáky... Možná po nástupu komunismu, ale to byla trochu jiná doba v celém světě.

0 0
možnosti
Foto

Pane Nováčku, je mi moc líto, že jste zažil nucení od svého strýčka (jak zmiňujete) a věřím, že to mohlo ovlivnit Váš pohled na víru a na církev.

Ohledně církve, jednou z jejich dimenzí je rodina a tudíž, když se děje něco zlého jednomu členovi rodiny, děje se to v přeneseném významu i všem ostatním jejím členům.

Mezi osobními příběhy, které znám zblízka, například můj kmotr byl několik let zavřený ve vězení po zcela vykonstruovaném procesu, v němž bylo několik kněží odsouzeno na kruté dlouholeté tresty jako údajní "vatikánští špioni". Můj kmotr do toho spadnul tím způsobem, že jeden ze souzených kněží byl jeho přítelem. Jaká to logika! A jaký to důkaz! Když se někdo přátelí s vyšetřovaným "vatikánským špionem", tak je patrně taky "špion", že ano... Ovšem, ilustruje to způsob výkonu "spravedlnosti" za komunistů.

Děkuji za Váš příspěvek a přeji vše dobré.

1 0
možnosti
PK

Přesně tak. Je to cynismus nejvyššího řádu. Hezky napsáno. R^

10 0
možnosti
OK

O39t55a 13K31i93n74c

5. 6. 2018 22:05

Zasloužená karma. R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Co bylo ukradeno, musí býti vráceno, proto církev svatá musí vracet přeplatek. Státu tak zůstane víve peněz na ty opravdu chudé a potřebné, církev se tímto bude podílet také na dobročinnosti, což se u takto bohatých institucí očekává, navíc, vždyť Kristus chodil bos !!

3 12
možnosti
OS

Člověče, vy jste skutečně neskutečný vůl. I mladý vůl může být volem.

6 0
možnosti
ZN

jediné jak by pochopili ti, co nechtějí vrátit církvím, zemědělcům, šlechticům, podnikatelům... komunisty ukradený majetek je, aby i těmto lidem bylo všechno zabaveno. Domy, byty, auta, podniky, ordinace.... pak by pochopili.

Komunisti a estébáci, co jste u vesla - vraťte, co jste ukradli!!!

11 0
možnosti
  • Počet článků 1035
  • Celková karma 21,10
  • Průměrná čtenost 1178x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy