Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Tak jsem z článku nepochopil, zda je psán ironicky, nebo je autor takový tydýt.

1 0
možnosti
PK

P95a46v33e51l 48K94u21l70a

7. 3. 2016 20:23

B je správně :-)

0 2
možnosti
MJ

Ten článek Dynamický život z 26.4.1939 je taky falzifikát?

0 1
možnosti
OK

Není, ale není určen vám.

5 0
možnosti
Foto

A vy si fakt myslíte, že by Čech Češce, obecněji muž ženě byl něco takového byl schopen udělat? Pokud ano, tak jeho expost prohlášení je nedůvěryhodné, a proto lze stránku ze zvláštního vydání považovat za původní.

0 0
možnosti
JC

Hlavní věc je to, že Peroutka přeci není žádná ikona.

Není to ani Havlíček, ani Čapek, ani Smetana, ani Jirásek, ani Masaryk, ani Gajda, ani Husák, ani Indra.... prostě není nic.

Peroutka je neznámý pro naprostou většinu dnešních Čechů. Peroutka je neznámý pro všechny cizince. Za 40 let už o Peroutkovi nebude vědět vůbec nikdo vůbec nic. Zeman zůstane aspoň v přehledech presidentů a premiérů.

Hlavní záslouhou pana Peroutky je to, že ho pronásledovali němečtí nacisti i čeští komunisti. A dál co?

5 6
možnosti
OK
DV

D93a38v55i94d 67V54l33k

7. 3. 2016 15:27

To je ale s prominutím hloupost ten Váš blogRvRv

4 1
možnosti
Foto

"Ferdinand Peroutka napsal v PŘÍTOMNOSTI článek Hitler je gentleman. O pravdivosti je možno se snadno přesvědčit v archivu této tiskoviny v čísle z 28. 10.1938."

---------------

A proč to tedy právník Hradu nepřinesl k soudu? To je teda tak neschopný, nebo si tady autor vymýšlí?

13 0
možnosti
Foto

Protože mu nějací výkukové namluvili, že se jedná o falsifikát.

1 0
možnosti
Foto

Tak jedna věc je ta faksimile článku, která falzifikátem smrdí a druhou věcí jsou Peroutkovy postoje v době předokupační a nakonec i po té okupaci.

Kdyby dneska někdo toto, třeba směrem k Židům, publikoval, tak mu to asi nikdy nevyjde.

0 0
možnosti
RC

Jenze posuzovat z dnesniho pohledu tehdejsi postoje k Zidum moc nejde. Evropa byla po staleti antisemitska a castecne ji to preslo po valce, Rusko zustalo dosud.

Takze pokud se podivame, jak se dnes casto nenavistne pise o cikanech, tak tak nejak podobne se psavalo tehdy o Zidech.

1 0
možnosti
JC

Váš odkaz se nedá rozkliknout.

0 0
možnosti
OK

Může mi autor vysvětlit, jak je možné, že Zeman stále tvrdí, že se článek nenašel a slibuje 100 000 Kč tomu, kdo jej najde?

To za prvé. A za druhé bych se chtěl optat, jestli v době okupace byla šance, aby u nás vyšel jasný protihitlerovský článek. Odpovím si sám, možné to nebylo. Ovšem inteligentní Peroutka, který věděl, že tehdy jeho Přítomnost četli pouze inteligentní čtenáři, si dovolil odvážnou skrytou kritiku Hitlera, kterou však odhalili nejen inteligentní řadoví čtenáři Přítomnosti, ale také inteligentní členové gestapa. Takže pár měsíců po vydání tohoto "oslavného" článku byl Peroutka, tento "obdivovatel" Hitlera uvězněn. Uvězněn v době, kdy ještě zdaleka nebyla situace tak kritická jako za Heydricha a po jeho smrti, kdy vesele bujela protinacistická činnost bez větších postihů, kdy třeba takoví komunisté byli ještě v souladu se SSSR k nacistům loajální.

15 0
možnosti
VH

Fuj to je blábol. podobně jako Ovčáček očerňujete člověka, který si zaslouží úctu a nemůže se bránit...je mi z Vás špatně a musím si dát myslivce.RvRvRv!!

14 1
možnosti
JC

Proč si zaslouží úctu?

Nechci Vaše tvrzení ani zlehčovat, ani napadat, ani zesměšňovat, jen to prostě nevím, proč si pan Ferdinand Peroutka zaslouží úctu ve vyšší míře než jiní již zemřelí. Fakt nevím. Vím, že byl novinář, píšící za První republiky pro Hradní pětku. Válku prožil a přežil v internaci. Po válce rychle emigroval na Západ, mimo dosah komunistů, kde nějakou dobu vydával česky psané protikomunistické tiskoviny. Takových lidí bylo ale více. K naší svobodě nijak nepřispěl. K pádu komunistů nijak nepřispěl. Život vědomě nenasazoval. Předpokládám, že poté, co se na Západě uchytil, pomohl řadě dalších emigrantů z intelektuálních kruhů. To je běžné u všech národů pomáhat krajanům v cizině. A co vlastně udělal tak výjimečného, aby kvůli němu byl dnes takový rozruch?

Fakt nevím. Chodil jsem do školy za komančů a tak mám značné mezery ve vzdělání a rád přijmu rozumné neideologické poučení.

4 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik