Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pokud se někdo opravdu zajímá o zájmy občanů (a ne o zájmy své, svých kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů) je označen za populistu.

Panuje u nás názor, že demokracie je nejlepší, když se lidem nenaslouchá vůbec - lidé nechápou dobro škrtů, lidé si žili nad poměry a budou bohem trhem po zásluze potrestáni, lidé by chtěli mít nějaké jistoty (a nechápou, že ty mohou mít jen finančníci ve svých bonusech), nebo by drze chtěli, aby fungovala spravedlnost pro všechny (a ne jen pro ty, kteří si ji zaplatí. Ta se může doplnit o amnestii na míru.).

Nemá to ta demokracie vůbec lehké, že?

3 0
možnosti
PK

Se divím, že vám nebylo nabídnuto místo ministra průmyslu v Zemanově vládě. Takový zkušený manažer ze sedmdesátých (;-D) let .........

3 3
možnosti
MZ

v nadpisu je tolik uvozovek, ze by se  v tom cert vyznal

0 2
možnosti
Foto

Uvozovky obvykle znamenají zpochybnění pojmu. Tedy, jde-li skutečně o politiky, o strach a o demokracii.

2 0
možnosti
OU
Foto

Jsem také stoupencem přirozeného práva. Ale u nás se pěstuje právo pozitivní. Někdy se to však jeho vyznavačům nehodí; jako v tomto případě.

2 0
možnosti
AK

Neměli bychom zapomínat, že žijeme v nejlepším možném období pro ČR a pro nás.

Jmenuje se vládní krize.

Schůzky poslaneckých klubů, tvorby a zanikání možných koalic, prohlášení politiků a tiskových mluvčích, vzájemné nadávky politiků a všechen ten folklór, kterým nás politici vytrhují z každodenní existenciální nudy a apatie, to je pravé požehnání.

Aspoň není čas na pokračování tuzemské permanentní daňové revoluce a dalších vypečených reforem.

Važme si toho krátkého období a jistoty, že se nám v něm nic nepříjemného nepřidá a nic příjemného neubere.

5 0
možnosti
MT

Jestli ta "demokracie" je to, co nam ukazala zejmena posledni vlada, tak to je jeste horsi nez ta totalita.

6 1
možnosti
TB

myslíte? tak to jste ještě prožil málo v té totalitě. Demokracie není jen rozhazování peněz a dělání dluhů, taky tam musíte zavést systém placení dluhů po minulých vládách a nejen po revolučních vlád ale i dobu normalizace,prostě všechny

2 2
možnosti
TB

každý chce aby něco fungovalo a taky každý si myslí, že on je ten nejchytřejší ze všech. Proto bloger tvrdí, že to co napsal je nejchytřejší. Ale na vládu nadává každý a kdykoliv a také kdekoliv. V každé době, ať bude u moci Petr nebo Pavel se prostě na vládu nadávat bude. Není to fenomén našich lidí, je to prostě na tom světě takto zařízené. A každý bloger, který bude na tu vládu nadávat ví, že najde spřízněné duše, to už je tak dáno

1 7
možnosti
MR

Nová ústava nic nezachrání když zde nebude aktivní občan a občanská společnost. Mně to připadá jako v minulosti když nebylo něco v pořádku tak se to dalo jako úkol do další pětiletky. Takto nelze na společnost pořád pohlížet a řešit její netečnost, pak to bude nekonečný příběh. Pro mně je mnohem horší netečnost občanů a to že pořád slyší na strunu sociálních výhod, i když už vlastně zde skoro žádné nejsou.

4 0
možnosti
Foto

Podle těch různých výkřiků o politických zlodějích a nevím co ještě by se zdálo, že dole je křišťáílově čistá a bezúhonná společnost a jen ti nahoře nám to kazí.

0 7
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik