Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jáša

24. 3. 2012 13:49
V diskusi pode mnou,

je příspěvek ,,rodd včera ,, , který uvádí, že naši morálku všeobecně zkazila doba socialismu. Jistěže, někteří lidé zvlčili ,morálka upadala jak v nižších, tak i vyšších vrstvách společnosti. Mám ale za to, že takový úpadek morálky v české společnosti snad ještě nikdy v celé naší historii nebyl . Všechno se nedá svést na socializmus , či komunismus. Zajimavé je, že lidé, kteří tvořili elitu v minulém režimu, patří povětšinou i k dnešní elitě, ať už osobně, nebo přes své potomky, syny,dcery, zetě a jiné příbuzné. Zřejmě byli v době tkzv.sametové revoluce už připravení, jaký vývoj bude následovat, a okamžitě začali český stát rozkrádat, bez jakýchkoli skurpuli. Klaus,Dyba, Kočárník,bratří Třískové,Dlouhý a další , toto rozkrádaní legalizovali tvorbou špatných,neučinných zákonů, soudci byli už ze své podstaty snadno korumpovatelní a do čela policie byli nastrčení ,povětšínou nevzdělaní,nebo málo vzdělaní lidi , kteří šli Klausovi a..............všem na ruku a toto je výsledek.

0 0
možnosti

jáša

24. 3. 2012 14:19
Re: V diskusi pode mnou,

pokr. -No a my , kteří jsme v dobré víře , že dochází ke změně režimu a předání moci lidu ,cestou volby nových zástupců lidu ,chodili cinkat klíčema , jsme si nedovedli představit co se vlastně děje. Většina si myslela, že teď budou náraz všichni poctiví, charakterní a že je všechno v pořádku. Každý, kdo vystoupil a upozornil na začínající zlodějny a další nepravosti , byl okamžitě umlčen označením za bolševika, nebo dehonestaci jeho osobnosti. Veřejná, i soukromá media šla na ruku těmto zlodějům a korupčnikům , a okamžitě každého protivníka likvidovala.Když začala ČSSD být poměrně silnou opozici za vedení Zemana i Paroubka, všichni zloději a jejích pomocníci rozpoutali proti ním obrovskou dehonestáční kampaň za použití polopravd, zkreslováním skutečnosti i vyloženou lží. Tato situace trvá dodnes, jenom s tím rozdílem, že taková rozsáhlá rozkrádačká se nedala utajit a začíná vycházet na světlo boží.

A jsme v situaci , kdysi to všechno lidí začali uvědomovát a začínají se bránit.

0 0
možnosti

jendazmoravy

23. 3. 2012 10:10
Je to složitější

O čem chcete rozhodovat? Vždyť největší kapitolou výdajů je sociální sféra (důchody, podpory apod.) Jak tam chcete přímou demokracii? Anebo ten podfuk zvaný bruselské dotace - co s tím?

Vezměte třeba příklad - máte obec se dvěma ulicemi, kde je v obou potřeba opravit chodníky. Kdo by tedy měl rozhodovat, zda opravit letos jeden a příští rok druhý chodník, případně počítat dlaždičky a dělat jednu dlaždici v jedné a další pak v druhé ulici? Budou to přímo obyvatelé těch ulic skrze referendum, nebo zastupitelé zvolení ve volbách, nebo ten, kdo sežene dotace na zaplacení opravy chodníku?

0 0
možnosti

Stará kára

23. 3. 2012 11:18
Re: Je to složitější

Nemusíte ani tak složitě. Vezměte si třeba společenství vlastníků bytů.  Zažil jste, když se dohadují, zda opravit střechu (kterou zatéká do bytu jen čtyřem z pětadvaceti vlastníků)? Konec konců, když se dohadují, zda vymalovat chodbu?

0 0
možnosti

rodd

23. 3. 2012 10:04
Lid se to musí

nejdříve naučit, aktuálně se setkává s tím co je vlastně v něm a co lidi vykořeňují. Je to čisté o celkovém úpadku hodnot významné většiny populace, respektive neobsáhnutí principů demokracie, tj. být sám sebou, jít za svým přesvědčením, postoje, umět se sám o sebe postarat a postarat se o rodinu ... . Menšina to nespasí. Tento úpadek není jen ve vysoké politice ale prakticky všude. Je nám vystavován účet za minulé období tzv. socialismu, jež v nás vychoval na jiné hodnoty a řád systému. 20 let je málo na nápravu. V tomto momentě není možná náprava a to je potřeba si odpovědně přiznat,je potřeba vyčkat až se to probudí ve větším měřítku populace. Tím že žijeme v kolektivu nám něco dává a něco bere, zde lidi jež mají tyto demokratické schopnosti, jsou bohužel v defenzivě, zatím ...

0 0
možnosti

vsevedec

23. 3. 2012 10:02
Nechte už toho!

Pane, sám přiznáváte, že vy a vám podobní dostali do parlamentu VV. Co nabízíte teď? Stejné podvodníky pod vlastním logem. Z vašich aktivit plyne jediné poučení. Nevolit malé, především nově vzniklé strany. Prostě je nutno se smířit s faktem, že slušný člověk do politiky nevstoupí.

0 0
možnosti

až vyrostu, budu politikem

23. 3. 2012 9:55
To jako přímá demokracie?

Na to nemáme finančně ani lidsky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik