Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Určitě si pánové rozuměli, neb Grygar je katolík.

0 0
možnosti

Představa o tom, že svět se dá poznávat ale ne úplně poznat, je tak obecná a natolik na ráně, že cpát do toho dialektický materialismus dává asi stejný smysl jako vyhledávat vyznavače marxismu podle typického "bíbra"

0 0
možnosti
MB

Komunisté vytvořili mnoho komických a vzájemně si odporujících pojmů ! Dialektika správně říká, že vše se oblivňuje navzájem a produktem je pak pohyb - společenský. Ihned proti tomu straví věčné časy, (strnulost - neměnnost), které ještě jistí - A nikdy jinak ! Ty pojmy - Vědecký komunismus, politická ekonomie, ale i pojem zadarmo ... Pak, kde se objeví ono nekonečno - Jsme ztraceni ! Nemáme na vysvětlení, nedospěli jsme.. Osobně dodávám - Asi by se měl objevit pojem pokora. Je to sice takové nevědecké, ale domnívám se - lidsky správné ! Nepřekáží to nikomu a ničemu ... :-)

0 0
možnosti
MK

Není to nic nového, vždyť přece Bůh dal člověku rozum a ten ho používá ke zkoumání všeho, čeho se mu zamane. Nikdy však nemůže dospět až do "kuchyně", kde se vytvářela Země a vesmír. Vše je totiž v Božím nekonečnu.

Umíte si představit nekonečno?;-)

0 1
možnosti
Foto

V nekonečnu určitě. Ale ne v božím.

1 0
možnosti
LJ

Ach jéjda, to je zlé, to začnou požadovat diktaturu proletariátu.

0 0
možnosti
Foto

Dialektický materialismus je FILOSOFIE, nikoli "vědecký" komunismus. To si, bohužel, mnozí pletou!

0 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik