Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Navrhuji raději použít funkci  daň  =  k. Vám význam vzorce asi vysvětlovat nemusím a těm, kdo to nechápou také ne, protože by stejně byli proti :-)

1 0
možnosti
PH

P25e49t32r 78H52á38l84a

5. 4. 2014 22:45

Je podivuhodné, jak mohou někteří lidé po správné analýze problému vykročit hledat řešení přesně opačným směrem, než kde ve skutečnosti leží.

0 0
možnosti
DM

Za sebe vam mohu sdelit, ze okradanim uspesnych a vetsim prerozdelovanim vybudujete spolecnost chudsi, nikoliv bohatsi.

3 0
možnosti
JD

když je nebude nikdo nutit tolik vydělávat, tak přeci nejde o okradení.:-)

0 0
možnosti
JSS

Pane kolego,

          to jste na narazil na strážce státní kasy a majitele části Česka  - Babiše.  Myslíte, že je to chlebodárce s 95% do hřtánu národa???

0 0
možnosti
VK

"Marnost nad marnost, všechno je marnost ... Kdo ví, v čem spočívá lidské štěstí v těch pár dnech marného života, který pomine jako stín? ..."

Přeji všem čtenářům dost peněz (zasloužených) a také myšlenky na něco mnohem důležitějšího než jsou peníze.

2 0
možnosti
RC

Bez ohledu na nějaké piloty je návrh na "logaritmickou" daň nesmyl. Daň je vlastně taková represe, proti které se každý podvědomě postaví. Stejně jako "píár" jedné strany nám tvrdí, že je nutné se honit za vyšším ziskem, nám "píár" jiné strany snaží předhodit, že je nutno nakrmit státní hydru pro bezstarostný život vyvolených. Není nutné tolik "nahrávat" státu. Fungující stát by si bez rozkrádání vystačil i se skromnějšími příspěvky. Při vyšší úrovni morálky by ti movitější měli sociální cítění s potřebnými, tím myslím skutečně potřebnými.

0 0
možnosti
KK

Váš názor zdá se být rozumný. Jenže v dobách kdy se ekonomika řídila pravidly Keynese

došla ke krizi a tak ji vyměnil systém monetaristů a ti nás přivedli k poslední ekonomické krizi. Tedy ať se kapitalistická ekonomika řídí jakkoliv vždy vede ke krizi. Nicméně komunistické řešení tak selhalo tak co si zvolit? Asi bude nejlepší se vrátit na stromy :-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě je tu tolik opomíjená Rakouská škola ekonomie, kterou stát nemá rád, neb odhaluje jeho zrůdnost.

1 0
možnosti
JC

Člověk má (většinou) takový plat, kolik je mu někdo ochoten za jeho práci zaplatit. Stejně je to i například s fotbalisty vydělávajícími miliony a miliardy - jeho "práce" sice není nezbytná, ale zejména v oblasti zábavy jsou lidé ochotni vydávat obrovské množství peněz, i ti chudí a i kdyby na chleba nebylo. Takže se nedivte. Dokud lidi budou ochotni vydávat peníze na zábavu, budou existovat i ti "nechutně bohatí" například sportovci.

Já zrovna tohle například osobně vůbec nepodporuji - na fotbal ani hokej nekoukám, nebaví mě to (je to pro mě moc jednotvárné a raději si ten fotbal zahraju, než abych na něj civěl v bedně nebo na stadionu). Ale mnoho lidí zkrátka sledovat fotbal baví (neřadíte se náhodou taky k nim?) a přesně to je důvod, který způsobuje jejich obrovské platy. Já jim to nezávidím, dělají něco, za co jsou jim lidi ochotní platit velké peníze - v pořádku, pokud nikdo nenutí se na jejich platech podílet ačkoliv mě to nezajímá.

A stejně je to s jinými obory - ti piloti si můžou diktovat podmínky proto, že nejsou snadno nahraditelní a jejich práci někdo potřebuje a je ochoten jim za ni platit. A jde o práci, která je vysoce kvalifikovaná, takže ji nemůže dělat každý. Zrovna v Německu situaci už jen pouze zhoršuje ten Vámi adorovaný socialismus, protože i přes takové v podstatě vydírání nemůžou v Německu zaměstnance jen tak vyhodit a nabrat nového - u těch pilotů by je nakonec nebylo tak lehké nahradit, takže mají určitou páku; naproti tomu ale nekvalifikovaná pracovní síla na letištích, která tam poslední dobou velmi často stávkuje také a bere si za rukojmí cestující, by relativně snadno obměnit šla, ovšem ne v socialistickém Německu, kde to ze zákona není možné. Takže platy těch fotbalistů a pilotů nakonec odpovídají relaitě a tomu, co je jim někdo ochoten za jejich práci zaplatit, kdežto u té nekvalifikované pracovní síly tomu tak není a jejich platy jsou díky tamnímu socialismu neúměrně vysoké.

4 0
možnosti
JD

Vaše teorie založená na hodnotě práce je scestná...........vemte si banky který musí zachranovat stát a odměny za ,,dobrou,, práci dotyčných bankéřů.

1 1
možnosti
OU
JD

Váš pan švagr má krásný život.

1 0
možnosti
MT

Konečně, kdo se trochu zamyslí, kam směřuje vývoj naší drasticky přelidněné společnosti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik