Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

adua

19. 4. 2012 12:42
karma

R^Nebudou tam jenom odbory, ale různá seskupení, sdružení, hnutí atd. www stopvlade.cz. Proč hned vše zatracujeme. Lepší je se přesvědčit, kdo, proč,za co  se demonstruje, jaké jsou vize. Komu není lhostejná naše krásná republika[>-], která se pomalu a jistě potápí.,měl by být aktivní.  Pasivita a plkání na netu je k ničemu. !!Komunisty bych nevolila,vvždyť celých 23 let tady vládli, jak v pravicových tak levicových stranách. Lidé, vemte rozum do lhrsti, pořádek ve své zemi si musíme udělat sami. Tím, že se zúčastním nějaké demonstrace,  pouze mapuju , sbírám podněty, nové informace atd.:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 4. 2012 15:42
Re: karma

Tak krásný proslov jsem naposled slyšel od soudruha Husáka (když byl ještě ve formě).

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 4. 2012 12:38
doufám že je každému jasné,

že ten masový protest je naprosto zbytečný? Neexistuje žádný legislativní důvod, proč by měla kdy vláda po nějaké demonstraci odstoupit.  Ta demonstrace by měla jen vládě připomenout, že jsou s ní občané vrcholně nespokojeni - pokud by si toho snad do té doby nevšimla.Což asi není náš dnešní případ,, vláda je o své oblíbenosti dostatečně informována. A současný stav, kdy dle preferencí může po volbách vládu převzít totálně levice bez podpory středu (ČSSD+KSČ=54%], hovoří za vše...Takže, vláda ví že jsou s ní lidé nespokojeni, protest na této informaci nic nezmění a vláda neodstoupí...

4 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 4. 2012 15:45
Re: doufám že je každému jasné,

Jistě - občané vždy pochopí, že se má šetřit. Nikdy však, že se šetření týká i jich. To jsou hned nespokojení. Když je pak vyhecují ti, kteří si tím zajišťují své zadky na dobře placených funkcích, ve kterých zodpovídají za míň než nic, je zde demonstrace natošup.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

19. 4. 2012 12:32
Lepší bude udělat převrat

, který vyháže kompletně VŠECHNY politiky, kteří se za posledních 23 let podíleli na vládě a dovedli ekonomiku ku krachu ;-ORv!!

3 0
možnosti
OK

iacobau

19. 4. 2012 12:16
Otázkou je,

zda jenom samotné předčasné volby jsou tím, co spasí tuto zemi. Obávám se, že naše politická kultura soustavně klesá a strany jako ČSSD či KSČM rozhodně tento pokles nezastaví. Možná by se každý z nás měl zamyslet nad svým vlastním hodnotovým žebříčkem a přehodnotit, jaká témata a jací lidé jsou v politice třeba. Zda potřebujeme nadané hlasatele populárních frází, nebo zodpovědné lidi, kteří bez ohledu na výkyvy veřejného mínění preferují dobro pro tuto zemi před vlastní kapsou.

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

19. 4. 2012 12:35
Re: Otázkou je,

Mám na to stejný názor. Bohužel ze současných politických stran na výběr moc není.

A pokud budou předčasné volby, mohou ještě dopadnout všelijak. Lidé nemají rádi nabubřelost a když člověk nyní poslouchá představitele ČSSD, jak hlasitě už dopředu mlaskají, tak ho přejde veškerá chuť je volit. A navíc kromě zvyšování daní nemají žádnou vizi do budoucna, ani jiný program. A komunisté? Ti by si asi dávali pozor, navíc komunističtí kariéristé jsou nyní hlavně v ODS, takže ta strana je poměrně očištěna, ale mám obavu, že na svůj sociální program by museli zvednout daně daně ještě více.

Takže mne třeba současná kultura chování představitelů ČSSD velmi překvapuje, jako by se nepoučili z Paroubkovy chyby při posledních volbách. Ten už se tak viděl v čele vlády, že svojí nadutostí tehdy ČSSD prohrál vyhrané volby.

0 0
možnosti
D

Dorom

19. 4. 2012 12:02
hmmm

Článek je hloupej a autor pravděpodobně bývalý, možná i současný, komunista.... Tady lidé nejsou nespokojeni jen s touto vládou, ale s politiky obecně. A volit prostě není už koho - "levice", nebo "pravice" je to úplně jedno. Byl jsem snad u každých voleb, ale tentokrát nepůjdu, protože prostě fakt nevím komu dát hlas. To není, že bych nebyl "uvědomělý" občan a jen nadával, to je prostě totální bezradnost. Nesnáším komunisty a socialisty a z ostatních se mi chce zvracet. No nic, ale jinak je ten článek fakt úplně mimo mísu. Jinak "stará kára" R^

4 0
možnosti
K

kuchl

19. 4. 2012 13:02
Re: hmmm

Nezbývá než  léčba šokem . Volit  Piráty nebo DS ...;-)

1 0
možnosti
JB

baranka

19. 4. 2012 11:53
Proč nové volby?

Až se vám po pár škrtech nebude líbit nová vláda, tak zase nové volby? :-/

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 4. 2012 11:51
No jo

Když přání většiny národa je, aby se sice snížil schodek rozpočtu (pokud o něm vůbec většina uvažuje), ale přitom se nesnižovaly výhody, nepropouštěli státní zaměstnanci, zvyšovaly platy i sociální výhody a snižovaly daně. Stejné přání mají i občané Řecka (proto pravidelně stávkují), Španělska (proto často stávkují), ba i Německa (proto v poslední době stávkují).

   Nevadí, že žádná vláda nemůže takový globální požadavek splnit.  Vyhoví jen vláda, která se bude zadlužovat až do bankrotu (už neoddalovanému zbabělou EU).

5 0
možnosti
AN

TondaN

19. 4. 2012 12:13
Re: No jo

kdyby ,za topolánka nerezignovali na výběr daní,mohlo to být trošku jinak. a než mi pane káro:-) začnete dávat školení ,tak jednu připomínku. živnostník s příjmem 500000 /rok neplatí žádnou daň a na sociálním mu vrátí deset tisíc.ano,nic od státu nechce,ale taky jednou půjde do důchodu..a takových věcí vám můžu dát k vyvrácení,ale proč? holt tam ,kde se nevybere ,tam musí nastoupit dph ,ať platí ti chudí troubové,co jen  žerou a důchodci,že...

1 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik