Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Opravte si ty chyby v textu.

0 0
možnosti
JH

J92a27n 19H42l75e56d43í57k

1. 12. 2017 23:45

jací jsou poslanci, senátoři --- takoví jsme my občané, Paroubek sice byl rozhodnutý pozvat Marťany ke schválení svých geniálních myšlenek, ale ostatní kolem ho nepodpořili, tak se mohutně vztekl, že se rozhodl z politických bažin odejít, předpokládaje, že se ústřední výbor ČSSD rozpláče, poklekne a poprosí, aby zůstal,-- zrádci si neklekli, -- tedˇ ho napodobuje Sobotka

1 0
možnosti

Autor zcela zapomněl na prezidentem Havlem vetovaný návrh ODS a ČSSD na posílení většinové volby do poslanecké sněmovny, patrně by mu to zvrtlo tyto trochu ujeté myšlenky. Součet mandátů Demokratického bloku byl jasně v menšině, nikdo nečekal (mimo Vás) nic světoborného

2 1
možnosti
RC

Nemam pocit, ze to Havel vetoval, lehce by ho prehlasovali. Mam dojem, ze to zatrhl Ustavni soud na Havluv navrh.

0 0
možnosti

Tak kouká, že jste asi nikdy neslyšel o zastupitelské demokracii. I v ní je totiž suverénem lid, který si vybírá své zastupitele. Ostatně už druhý odstavec toho článku Ústavy, který jste poněkud opominul, říká: "Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo." Z čehož vyplývá, že dle Ústavy je základním módem nepřímý výkon demokracie a pouze zvláštním zákonem lze určit, kdy demokracii vykonává lid přímo.

Co se týče SPD, tak problém není, že by prosazovala přímou demokracii, ale to, že se jedná o nedemokratickou stranu s pochybnými členy - konspiračními teoretiky, šiřiteli hoaxů a lidmi, kteří pohrdají menšinami, demokracií a obdivují Rusko. Okamura je demokrat jenom, když se mu to hodí. Jinak útočí na média, ze svého profilu maže všechny kritické příspěvky (i ty slušné) a šíří nenávist.

4 2
možnosti
JL

Pane Svadlenko. Vas konec prvniho odstavce ukazuje kde je "zakopany pes" Zakon o organizaci voleb do nejvyssich zastupiteskych utvaru v CR, rozdelil na dva rozdilne systemy.

Pro dosazeni Snemovny volite STRANU. Takto strana rozhoduje na jmenech jejich zastupcu. Pro dosazeni do Senatu vy, jako volic, se rozhodujete mezi kandidaty (osobami) a zaskrknete toho, kdo je vam sympaticnejsi. Tedy, podle autora, senatni volba je BLIZSI k obcanu nez volba do Snemovny.

System voleb do Snemovny je jeste z dob cisarstvi (od roku 1863 presne). I kdyz prima volba obcanem (volba do Senatu) je znama jiz pred datem 1863, (1748) byla pouzita jen v jednom state na svete. (od roku 1787 a pracuje dodnes) Dekuji za pozornost.

2 0
možnosti
JC

I Kongo má v názvu Demokratická republika, a jak to tam vypadá.

7 0
možnosti
IB

I49v84o 67B75o66u42š35e

1. 12. 2017 15:02

To se nevyplatilo hlavne vam, obyvatelum.

0 0
možnosti
IS

A čeho/koho jste tedy příznivec, když Vás z parlamentu neuspokojuje ani uklízečka?

0 0
možnosti
RC

Zajimalo by mne, jakymi myslenkovymi pochody jste prisel k tomu, ze pouze prezidentske a senatni volby vedou k tomuto:

"Pouze při těch se naplňuje nejvyšší zákon Ústavy České republiky v Čl. 2(1) Lid je zdrojem vší moci, vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní."

Ze Vy netusite, co to je "vykonavat prostrednictvim"?

Navic mate v te myslence dalsi chybu - i v obecnich volbach do jiste miry existuje prima volba a v nekterych obcich to tak funguje. Bud si kazdy kandidat udela vlastni kandidatku (proc ne?), nebo se vsichni kandidati domluvi, zapisi se na jedinou kandidatku a lide si vybiraji pomoci preferencnich hlasu.

V neposledni rade je potreba se zeptat: proc si myslite, ze byste si nemohl udelat ve volbach do PS vlastni kandidatku, zapsat se na ni sam a kandidovat?

1 2
možnosti
JL

Vazeny pane Caha. Musim vas upozornit, ze vy jste nepochopil obsah clanku ve smyslu, jaka volba dosazuje poslance do Snemovny. Autor clanku poukazal na rozdil teto volby s volbou do Senatu a take prezidenskou volbu. Pro dosazeni Snemovny volite STRANU. Takto strana rozhoduje na jmenech jejich zastupcu. Pro dosazeni do Senatu vy, jako volic, se rozhodujete mezi kandidaty (osobami) a zaskrknete toho, kdo je vam sympaticnejsi. Tedy, podle autora, senatni volba je BLIZSI k obcanu nez volba do Snemovny.

Tento system (prima volba kandidata) je celkove znam pod nazvem "prezidensky system". Je-li dobre sestaven, ma mnoho dobrych demokratickych prvku a dokaze zabranit mnoha nerestim zvolenych politiku. (jiste je muzete pojmenovat vy sam po 28 letech). Nezajem o tento system obcany CR je udivujici. Asi pro to, ze nevytvari tolik podpory pro spinavou a vulgarni kritiku na kterou jsou jisti obcane zvykli.

3 0
možnosti
PK

Jak říkal včera Milošek ve své TV to není demokratické seskupení, bo by tímto upíraly ostatním právo být demokratická strana a název by měl znát pravicový blok.

2 1
možnosti
RC

nesmysl, to byste musel slovo demokraticka zakazat v nazvu ODS, CSSD, KDU-CSL...

Do demokratickeho bloku byly prizvany i dalsi strany, Pirati a CSSD, tak proc pravicovy?

Navic rikat o tech zucastnenych stranach, ze jsou pravicove, je prehnane.

2 0
možnosti
MT

Panejo, většinou se tu lidi snaží to "čím hůř, tím líp" aspoň trochu maskovat nějakými ušlechtilými myšlénkami:-) karma za upřímnost.

6 0
možnosti