Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Myslím, že Babiš udělal to nejlepší co mohl.Oťuká si vládnutí a předpokládám, že nynější koalice se příliš dlouho neudrží.Už nyni začíná být vidět že Babiš a sobotka se příliš nemilují.Babiš nemá tu volnost, jakou by si představoval a s jakou by mohl něco dosáhnout.A být v opozici s vymetenou sebrankou nebo s komanči, to je konec.:-)[>-]

0 0
možnosti
JR

J39a84n 34R71á34ž

23. 3. 2014 20:04

Demokracie je termín, kterému politici a příslušníci tak zvaných "elit" určují jeho obsah podle toho, co se jim právě hodí. Takže objektivní výklad toho, co je demokracie už neexistuje, neb ten původní Aristotelovský (vláda lidu) je v přímém rozporu z praxí (vláda elit). Například systém vlády, který byl nastolen v EU po podpisu Lisabonské smlouvy se dá nazvat jako totalitní demokracie. A ta je vice podobná diktatuře než vládě lidu.

6 0
možnosti
Foto

Klaus s kupónovou privatizací a "volnou černou rukou trhu" skutečně pomohl tomu, že se nepodařilo oddělit politickou a ekonomickou moc, což je pro každý stát průser. Dneska se vrací úvahy ke Komárkovi a dalším, ale to je už pozdě...

3 4
možnosti
Foto

prof. Klaus zcela zdiskreditoval (úmyslně, nebo z hlouposti???) velmi efektivní model volného trhu. Argumentů by bylo více, ale za všechny hovoří ten, že neznal špinavé peníze. Proto se dodnes brodíme po krk v korupcích, nevysvětlitelných zbohatnutích bez námahy a rizika atd. V mravném systému (tržním) jdou zisky až jako odměna za podnikatelská rizika. A špinavé peníze smrdí (na rozdíl od těch římských z veřejného záchodku).

Vracet se k Waltru Komárkovi je stejné, jako vrátit se do RVHP, nebo do jiného sociálně inženýrského trýbu.

Náprava nedozírných škod spáchaných  prof. Ing. Klausem na mentalitě národa potrvá několik generací.

Divím se, že se nestydí. Ale jednak to neumí, druhak je přesvědčen, že co Klaus učinil, Bůh učinil. Proto (mj.) nadále ryjeme držkou v zemi.

3 1
možnosti
Foto

U voleb do senátu a u voleb do europarlamentu já sama za sebe sleduji kandidáty jednoho po druhém. Vítala bych i větší možnost preferencí obecně ve volebním systému. Např. za ČSSD kandiduje do EU parlamentu Pavel Poc, který je v tom, jakou s ním mám zkušenost a) pracovitý, b) odborně znalý (máme společné obory) c) ochotný komunikovat (kolik času mi věnoval...) - lze se s ním spojit i na FB. Má i své poslanecké hodiny, kde se ho člověk může ptát....ale volila bych i další lidi z dalších stran a to právě i při parlamentních volbách. Je mi blízká Strana Zelených, ale mohu objevit i další zajímavé lidi v jiných stranách...Seznam kandidátů různých stran např. na straně: 

http://www.euractiv.cz/evropske-volby-2009/link-dossier/evropske-volby-2014-v-cr-000102

1 2
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik