Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Volit KSČM je kontraproduktivní ale využít jejího levicového směru by bylo vhodné po příštích volbách! ČSSD je naprosto nezpůsobilá což dokázala již v minulých volbách sprostým nedodržením programu!

0 0
možnosti
AK

Kde jsou ty zlaté časy, kdy existovala jen komunistická a nekomunistická levice.

Někdy v 60. nebo 70. letech se vynořila ještě liberální levice.

V té době byla sociální nerovnost ještě nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala chudší vrstvy.

No a v té situaci liberální levice prohlašovala, že sociální problém je již vyřešen, že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly vyzdvihovat otázky genderové, problémy etnických, náboženských a kulturních minorit, práva homosexuálů atd. A tyto dílčí otázky začaly být upřednostňovány před všemi ostatními.

Od té doby prudce vzrosty příjmová i majetková nerovnost, vynořila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých. Systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují, pokud neklesají.

Rétorika liberální levice se ovšem nemění. Někteří už jí ale nehodlají naslouchat.

A jako na zavolanou se objevují migranti. Ideálně naplňují kritérium jinakosti, čímž se pro liberální levici stávají ohromně zajímavými. Jejich složitá situace nahrává sklonu liberálů připisovat některým pouze práva a pomlčet o jejich povinnostech. Výsledkem je prosazování bezohledného humanismu, kdy migranti nají pouze práva a domácí obyvatelstvo pouze povinnosti.

Postoje liberální levice už vidíme i u jiných stran, nejen levicových.

1 0
možnosti
RS

V zásadě Vám nechci oponovat, ale řekl bych, že pozici KSČM značně podceňujete. Jen pro příklad. Jako daňař jsem častým hostem na finančních úřadech po celé republice. Nedávno jsem na jednom z nich zažil diskusi o volbách. Předesílám, že v té kanceláři sedí čtyři úředníci, všichni vysokoškolsky vzdělaní ve věkovém rozmezí cca 35 - 50 let. Výsledkem diskuse bylo, že všichni budou volit KSČM, protože volit není koho. Myslím, že i s touto alternativou je třeba počítat.

Osobně se domnívám, že by vůbec nebylo od věci pustit komunisty do vlády jako menšinovou složku koalice. Teprve tam by byla dána lidem možnost je zhodnotit. Při šikovném rozdělení ministerstev by se brzy znemožnili sami.

1 0
možnosti