Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zeptám se Vás,  jak hluboké znalosti historie máte? Vydržel jste až do závěrečných titulků, především do části kde jsou uvedeny osoby z řad historiků, s kterými autoři spolupracovali? Např. tam byl uveden Vlastimil Vondruška. Jednak je to autor mnoha historických knih, specializuje se především na Přemyslovce a husitské období a v neposlední řadě je profesorem UK. Pokud se Vám nelíbila ponurá atmosféra, tak v klášterech, na univerzitních disputacích to opravdu barvami a světlem nehýřilo a ani ve skriptoriu nemívali k dispozici řádné osvětlení. Viděl jste film o Zdislavě z Lemberka (B. Rösner), také tam byla ponurá atmosféra nedostatek světla. Podle mě to vyjadřuje správnou středověkou atmosféru. Pokud chcete oslepnout z barev a historie Vám je ,zdá se dost cizí,  pusťte si Marii Antoinettu nebo jiny hollywoodský brak. To Vás zřejmě uspokojíR^

0 0
možnosti
Foto

No nevím, mě zase poněkud zaskočilo téměř nepřetržité čachtání v tekoucí vodě. Přitom, co já vím, ale třeba to vím špatně, tak si středověk liboval ve špíně.

0 0
možnosti
Foto

Režim se snažil o sto šest, pustil na to i velké chechtáky, ale Vávra je prostě nedostižný !

0 2
možnosti
Foto

Kdybyste tak proletarsky nevolal and po postihu dal bych vam karmu. To zpracovani bylo vazne mdle a strih chaoticky. Kral Vaclav pusobil jako by byl v lihu bez prestavky. Ac mne ceska historie teto doby vrcholne nezajima presto si myslim ze latka zaslouzila lepsi praci

0 1
možnosti

Ač jsem poměrně kritický člověk, trilogie se mi velmi  líbila.

3 0
možnosti

...."Celé toto filmové veledílo je konglomerátem projevů totálního diletantismu všech filmových a dramatických profesích, žádnou z nich nevyjímaje, nevídaného v úspěšné minulosti českého filmu a původní televizní tvorby......".....

..kolik film jste natočil vy Pytlíku...???

4 1
možnosti

P45e66t36r 41P17o78l19á96k

3. 6. 2015 19:34

Lado, dnes si s vami dovolim souhlasit. Prijde mi, ze si autor plete dojmy s pojmy. To, ze kral Vaclav IV. byl alkoholik, je docela dobre znamy historicky fakt a vse ostatni je pak autoruv OSOBNI NAZOR, nikoli objektivni hodnoceni a uz vubec ne rozbor historickych faktu.

0 0
možnosti

tenhle film o tom stredovekem polpotovi je jen stejna fraska, jako vavrova veledila. zaujimat k politicke propagande jakekoliv "umelecke" stanovisko je k nicemu.

2 9
možnosti

ten polpot má být který z těch  tří papežů?

0 0
možnosti

asi mate chybu v popisu blogera: rocnik 1334, kdyz tu dobu tak dobre pamatujete, ne?

0 0
možnosti

A76d80a22m 92S88t12a84v68a

3. 6. 2015 17:29

"....Herec Matěj Hádek svojí náturou vůbec neodpovídá hlavní postavě. ...":| Právě že ano! Vy zřejmě vůbec nevíte, co to je evangelické křesťanství a chcete furt jen nějaká mystéria a zázraky! Křesťanství to je ten nejprostší a nejjednodušší způsob života - a právě představitel Husa dokázal svou tichostí - biblický pojem, "tiší na zemi", strhnout zástupy. Žádné velikášství, žádné drama osobnosti, žádná  mysteriózní osobnost, natož žádné zázraky..

8 0
možnosti

Znalec který má jednoznačně vždy pravdu. Takové miluji !

6 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik