Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K14a29r63e41l 82R90a93d31a

30. 5. 2013 23:03

Máte pravdu, jen to chtělo podat trochu jednodušším stylem, aby i diskutující pochopili o čem je řeč.

2 0
možnosti
JP

J36o72s41e42f 72P52o64t24r

30. 5. 2013 22:26

Pane autore,

v odstavci, kde popisujete majetkové oligarchie, jste detailně  pospal KSČ (Komunistickou stranu Československa). Z těch známých majetkových oligarchií existuje nějaká druhá (kromě egyptských faraonů), která by byla tak odtržená a izolovaná od ostatních občanů ? (v tomto případě od dělnické třídy, pracující inteligence a družstevního rolnictva).

Považte a počítejte se mnou : Sbor národní bezpečnosti se svými civilními spolupracovníky - pomocníky VB, ozbrojená pěst KSČ i těžkými zbraněmi vyzbrojené Lidové milice ve fabrikách, Státní tajná bezpečnost se svými tajnými informátory a stranicky prověřený důstojnický sbor Československé lidové armády. Ti všichni dbali na bezpečnost a ochranu  vládnoucí třídy - KSČ.

Správně jste to spočítal, čtyři úrovně ochrany vládnoucí třídy.

Nakonec se tato obrovská represivně-ochranářská síla zhroutila před pouhým zvoněním klíčů.

A víte proč ?. Protože jim sice byla schopná zajistit základní podmínky k životu, ale nebyla jim už schopná  zajistit minimální materiální nadstavbu, tak jak to měla k dispozici dělnická třída v sousedních kapitalistických zemích - barevné televize, dostatek nablýskaných aut, pastelovými barvami vyvedené aktovky pro školáky, banány a pomeranče ...... Žijete v pokřiveném virtuálním reálně-socialistickém světě, snažte se o tom novém normálním světě něco poučit.

1 2
možnosti
VH

Akademik je člen Akademie věd. Nejen u nás.  Nevšiml jsem si, že by někdo M.C. Putnu tituloval akademik.

   Něco jiného je konstatování, že je členem "akademické obce". Tím bezesporu je. Vy asi netušíte (kromě mnoha jiných faktů) co tento pojem znamená.  Znamená, že je součástí lidiček z dané VŠ, případně její části. Tedy součástí "obce" studentů a pedagogů, v tomto případě z UK (resp, z fakulty humanitních studií).   

  No - to co je či není věda (a co lze a nelze dokázat) není na vašem rozhodnutí.

0 2
možnosti
PP

P25e40t84r 62P86á97l57k94a

30. 5. 2013 16:45

smím se zeptat, co myslíte tím "organizováním „nekonvenčních“ sexuálních experimentů na akademické půdě"?

Já jsem asi taky prožil nějaký ty sexuální experimenty a to i na akademické půdě, ale jednak to nijak nesouviselo s výukou a hlavně by mě nikdy nenapadlo lízt s tím do novin.

Nebo jste tím prostě jen myslel kádrování lidí podle jejich sexuální orientace? To by bylo dost primitivní, ne?

0 4
možnosti
JB

Top manažer za minulého režimu? Už se nedivím Vaší logice.

2 4
možnosti
Foto

A kdo potom šíří levičácké lži?

0 4
možnosti
Foto

Perete do knížete, že by nebyl schopen vést stát. Nikdo Vám to nemůže potvrdit ani vyvrátit. Máme však možnost sledovat psychickou a fyzickou aktivitu současného presidenta. Máte pravdu, je to frajer, jinej by po opici třeba upadl nebo pozvracel klenoty. Ten náš se udržel. 

A je mu rozumět.... jistě i na ruské ambasádě.....

3 11
možnosti
JP

Dobré, sice si myslím, že ekonomie není jen nauka, ale i věda, že jsou zde souvislosti, které jsou praxí prokázat. Dále si myslím, že studium historie je velice poučné a měli bychom se vyvarovat chyb, kterých se naši předci dopustili v minulosti. Též filozofie je nutná, abychom docílili celkovou vzdělanost člověka a tím i národa.  Ale bohužel dějiny a filozofie jsou nejvíce zpolitizovány. Dnes ještě více než za bolševika a to je co říci, neb bolševik hodně trval na třídní uvědomělosti a tu dodávala mafie (čti marxistická filozofie). Tedy pokud by dotyčný znal chemie, fyziku, lékařství, ekonomii, filozofii, dějiny atd. skutečně do hloubky ne jak je tomu dnes jen tak zběžně, povrchně, bez souvislostí, tak na titul by neměl mít nárok Ale profesůra jakéhosi putny v něčem, nebo profesůra politoložky Dvořákové, rozhodně nejsou na místě, protože dotyční znají jen malou část toho, co by měli znát celkově;-O

5 4
možnosti
BM

Jak z Vašeho profilu, tak zejména z písemného projevu  je skutečně patrné pilné studium VUMLu...

5 12
možnosti
Foto

Přesně tohle jsem chtěl do svého příspěvku napsat. Autor se nám svým dlouhým výplodem snaží sdělit, že za socíku bylo lépe. A když už ho hned nemůžeme obnovit, máme být rádi, že máme alespoň Zemana, který nám ho svým lidovým vystupováním přibližuje.

1 4
možnosti