Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34o96s56e81f 12P38o62t60r

3. 1. 2016 19:07

Lenin s následníkem Stalinem vytvořili ateistický filozoficko-politický systém, který měl zabránit vykořisťování dělníků a rolníků, a lidskou společnost, na základě přeměny myšlení lidí přivést ke štěstí, blahobytu, ráji na zemi.

Jak to dopadlo všichni víme a pokud nevíme, doporučuji Solženicyn : Souostroví gulag. Solženicyn zde vyčísluje lidské oběti při instalaci tohoto systému na 55 milionů obyvatel SSSR. Dalších 40 milionů zemřelo v jiných částech světa (Evropa, Asie, Afrika, Jižní Amerika) kam se toto hnutí také přelilo.

Nezapomínejte, 100 milionů lidských obětí v prvních dvou třetinách pokrokového a vědeckého 20 století, jen proto, že si vytvořili falešný obraz světa založený na nepravdivém vědeckém výkladu (o věčné hmotě, která se vyvíjí) a nepochopení lidské přirozenosti (o tom svědčí to, že celý systém neskončil vnějším atakem, ale vlastní obyvatelé ho odmítli)

0 0
možnosti

Užitečný blog! Autor však zapomněl některé důležité skutečnosti:

1) Chybí doprava po vodě která je mnohem levnější a ekologická! Němci na př.již před staletími věděli že dopravovat uhlí z Poruří do Berlína je daleko výhodnější. Totéž platí o stavebním materiálu!

2) Velmi jednoduché by bylo snížit exhalace z domácích topenišť dotací koksu! Topení by bylo téměř bezkouřové a méně namáhavé! Přičemž koks lze vyrábět ve velkém mnohem ekologičtěji. Snížily by se ale zisky uhlobaronů a DPH.

3) Současný boom na fotovoltaiku je tlumen snahou státu i výrobci elektrické.energie podílet se na zisku přičemž změnou zákonů a nařízení by se dalo dosáhnout lepšího využití!

"Vynález" supermonopolů nepřísluší jen Leninovi. Již Marx, pokud se pamatuji, předvídal tento jev ale uklidnil veřejnost tvrzením že v takovém případě bude stačit nahradit vedení volenými zástupci lidu aby se monopoly chovaly humánně! ;-D8-o?!

0 0
možnosti

Společným znakem všech podobných článků s "šokujícími " informacemi je zdůraznění, jak se kdosi mocný snaží o utajení těchto informací a jejich likvidaci z webů. Přitom tento rozhovor je v archivu dvtv (a nejen tam ) normálně dostupný. Tak aspoň nekecejte. Nebo máte zapotřebí tyto žvásty ještě podporovat lží?

0 0
možnosti

Hmmm - a v čem spočívá rozdíl jednoho jediného (monopolního) rudého státu a jediného imperialistického podniku? Podle mého mínění je jediný: superakcionáři o svůj majetek pečují.

3 1
možnosti

Pane Trinkewitzi, v Leninově době již imperialismus existoval. Lenin nic nepředvídal - pouze popisoval současný stav (19./20. století) a existující vývojové trendy. Tomuto p o p i s u se nikdo soudný nesmál (pokud takový člověk četl Leninovy práce).

1 0
možnosti
Foto

Pro doplnění vašeho vzdělání. Samotný vznik monopolu není trestný. Nezákonný je až v případě zneužití výsadního postavení na trhu. Z tohoto důvodu je uplatňována antimonopilní politika státu a to formou zákonů a zřizování institucí, které dohlížejí na trh. V České republice je to Úřad na ochranu hospodářské soutěže a Antimonopilní úřad.Pokud monopolista zneužívá své postavení, může proti němu stát uplatnit i cenovou regulaci. Stanoví např. cenový strop, což je maximální cena, za kterou lze prodávat produk. První protimonoploní zákony nalézáme už ve starověkých obchodních civilizací.RvRv

3 2
možnosti
Foto

Jde tu ale především o ten monopol, který se v té či oné formě opírá o státní moc, nikoliv o přirozený monopol, který se třeba opírá o vlastnictví zřídla Kyselky.

1 1
možnosti

zeby nam v skole tlacili do hlavy kaleraby? lebo ja viem, ze pride vitazstvo proletariatu a imperializmus bude vymyteny! a monopoly dvakrat.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale tato koncentrace se týká pouze věcného, nikoliv lidského a sociálního kapitálu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik