Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Skutečně máte pravdu. Na "trůnu" by měl sedět filozof a měl by pod sebou mít odborníky. Jenže my máme v Čechách trochu problém s korupcí. Takže je otázka, jak má filozof uhlídat bandu zkorumpovaných po moci a financích toužících individuí? Takže nezbývá než pevná ruka a obrovsky propracovaný systém kontrol,

No a to pak může lidem neznalým připadat jako autoritářský způsob vlády. Ale jak jinak to udělat.......?????

0 0
možnosti
Foto

I30v59o 71C39i43l34i50c74h

4. 3. 2015 20:53

Hitler, Stalin i Mussolini také vládli pevnou rukou :-/

1 0
možnosti

ANO není a ani nebude nikdy "standardní politickou stranou", protože jí být ani nechce. Jde o autoritativní stranu vůdcovského typu, která (prozatím jen) napadá konkurenty (názorový oponent je „psychopat“ nebo „zloděj“, případně také člen mafie a sluha „kmotrů, co to tu rozkradli“), popírá základní principy fungování demokracie, popírá diskusi (překáží nakonec celý parlamentní proces, který jen "zdržuje od skutečné práce"), ovládá významnou část médií, snaží se o kontrolu soudní moci, v bezpečnostní divizi Agrofertu vytváří paralelní tajnou službu. Fakticky chybí už jen uniformy. Neříkejme tedy, že Babiš je normálním účastníkem veřejné diskuse a politické soutěže. Není jím, to přestože si momentálně hraje na "liberála", k čemuž mu někteří lidé dokonce neváhali dát potvrzenku.

A navíc : jak si všimli již i někteří naši novináři, Babiš se zásadně vyhýbá jakémukoliv hodnocení nejvážnějšímu dnešnímu tématu, ruské agresi. Na případné dotazy reaguje podrážděně ("proč se mě na to pořád ptáte"), ev. odkazuje na ministra zahraničí. Jistě, nechce přijít o voliče, ani zprava, ani zleva. Řekl již nicméně, že sankce proti Rusku jsou zbytečné a jak upozornilo Svobodné fórum, Na Radě bezpečnosti státu měl dokonce říct, že anexe Krymu je v pořádku. Je třeba se silně obávat chvíle, kdy by Andrej Babiš opravdu formuloval národní zájmy země. Dá se vcelku dobře odhadnout již dnes, jaké by asi byly.

Karma, pane autore. R^

1 0
možnosti
PK

P69a83v60e86l 51K30u45l87a

4. 3. 2015 18:11

A já soukromou karmu vám :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik