Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin Procházka

8. 5. 2012 15:46
Nemyslím, že by jste pochopil neoliberalismus

Ale chápu, že je to těžké, protože činnost vlády má blíže k socialismu a vámi milované keynesiánské politice. Další vtip je v tom, že Evropa už z keynesiánství dobrých 30 let nepoužívá, státy nabobtnaly, dluhy taktéž a chudák Keynes by se hodně divil takové "své" politice.

Základní hodnotou neoliberalismu je svoboda, v tom, jak nakládám se svým životem i se svým příjmem. A s tím se neslučuje, že si někdo jiný za použití státní moci, která by měla tyto svobody chránit, bere moje peníze, aby s nimi naložil po svém. Postarání se o chudé, rozpočtová odpovědnost a podpora růstu jsou jen hesla, která ukrývají základní princip, zda nad svým životem a majetkem máte moc vy nebo někdo jiný.Rv

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

8. 5. 2012 17:44
Re: Nemyslím, že by jste pochopil neoliberalismus

Žádný neoliberalismus neexistuje. Nikdo sám sebe takto neoznačuje.

Neoliberalismus je newspeakový výraz levicových podvodníků.

0 0
možnosti
RH

Kruton

7. 5. 2012 16:28
a jakou ideologii doporucujete?

Mám dojem,.že.socialismus již předvedl, co dokáže.

1 0
možnosti
K

kaktusak

7. 5. 2012 19:18
Re: a jakou ideologii doporucujete?

No právě. Takže socialismus.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

7. 5. 2012 15:52
Daně

Dole se zase řeší zdanění bohatých, ale to se se nebavíme o lépe placených změstnancích(navíc u nic by i daňový únik nevadil, protože to stejně utratí všechno v ČR).Bavíme se tady o opravdu bohatých lidech. Třeba pro USA je spočteno, že2%nejbohatších dostává 90%příjmu. Zároveň existuje statistika, že 10%nejbohatších Američanů zaplatí průměrně pouze2300dolarů na osobu ročně na daních!Takže lidé  co mají 90%příjmů prakticky neplatí ŽÁDNÉ daně. Tento fakt zde uznává i mnoho pravicových diskutujících,ale ti to okecávají tím, že stejně není možné daně od těchto lidí vybrat protože jsou moc mocní. když pominu morální stránku věci(ty kteří ze stability, bezpečnosti a infrastruktury společnosti vydělají nejvíc jí vůbec nic nevrací) tak to zavádí jeden závažný problém.Pokud i zastánci pravice uznávají, že jsou tito lidé moc bohatí a  mocní na to aby šli zdanit tak není právě rozumné je nechat bohatnout ještě víc aby byli ještě mocnější, aby jsme se jednou neprobudili a nežili v nějaké distopii.

0 0
možnosti
B

batoh

7. 5. 2012 15:58
Re: Daně

Myslím, že zcela pomíjíte fakt, že současný systém byl  vytvořen právě proto, aby se mohlo dít vámi popsané nezdaňování.

2 0
možnosti
FK

ataknevim

7. 5. 2012 15:44
Idiotismus epigonů

To se smí, pane Bango? A nebo někdo ano a jiný ne?

1 0
možnosti
AA

svedek casu

7. 5. 2012 15:34
Karma

R^

0 0
možnosti
OS

Starochoff

7. 5. 2012 14:53
Zdanění to vyřeší?

Podle odhadů z roku 2010 by 100% zdanění příjmů oněch boháčů (ne, není to překlep, opravdu sebrali-li bychom hypoteticky všechno, co ti "hamižní" bohatí vydělali), získala by pokladna okolo 8 miliard korun.

Státní deficit je ale 120 miliard - to znamená, že bohatí už nemají co danit a stále nám chybí 112 miliard.

Pořád máte pocit, že progresívní zdanění vše vyřeší, jako mávnutím kouzelného proutku?

1 0
možnosti
W

Wild..Dog

7. 5. 2012 14:58
Re: Zdanění to vyřeší?

To je jen taková mantra levičáků. Stále opakují" vyšší pro bohaté, vyšší daně pro bohaté, vyšší daně pro bohaté.....". Méně bystří voliči jim na to skočí jednak z důvodu neznalosti a jednak zafunguje závist a jelikož takových je v našem státě většina, mají dostatečný počet hlasů.

1 0
možnosti
V

vsevedec

7. 5. 2012 14:29
Přednáška na VUML

Soudruhu, váš věk vás opravňuje zapomínat, senilita je omluvitelná, ale někdo vás musí vrátit do reality - VUML už není. Možná byste měl navštívit soudružku Semelovou, to byste si užil:-)

0 0
možnosti
B

batoh

7. 5. 2012 14:51
Re: Přednáška na VUML

Dnešní pravice dokáže kádrovat rychleji než komanči. Je proti nám kdo není s námi...............

1 0
možnosti
H

Halfunx

7. 5. 2012 14:11
Dost těžké čtení

Prostě škrty škrtí ekonomiku firem a občanů, kteří pak šktí investice a spotřebu - a tak pořád dokola. Výsledek je krize. Důvody vidím jinde a jsou tři.

1) Krach zastupitelské demokracie z důvodu mafiánského propojení politiků a národních, nebo nadnárodních oligarchů.

2) Ztráta původní funkce peněz krytých hodnotami a jejich devalvace na hodnotu krytou pouze důvěrou, kterou manipulují již zmínění oligarchové. To zapřičiňuje vznik obrovských a nesplatitelných dluhů a jejich překupování.

3) Objektivní ztráta možnosti konkurovat. Zvláště v některých odvětvích jde vývoj tak rychle, že investice do výroby jednoho výrobku se nestačí vrátit a už je nutné investovat do inovací či začít výrobu novou, jinak vás předbíhá konkurence. To žene podnikatele do větších dluhů a důsledků dle odstavce 2). 

Celý systém je propojen a dostává se do konečné fáze.Východiskem je teoreticky změna systému a přerozdělení majetku, hodnot a výrobních prostředků. Dle teorie předzvěst revoluce. Pánbu s námi (zaplať).

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 5. 2012 13:53
Stejně tak by se dal označit opačný ektrém...

epigoni sociální ideologie... taky historicky mnohokrát popřeny.

3 0
možnosti
PK

repanak

7. 5. 2012 14:10
Re: Stejně tak by se dal označit opačný ektrém...

ono, popravdě řečeno - nějaký čas byl ten Keynes potřeba a na druhé straně Thatcherová byla taky na čas v Anglii potřeba. Ale jen dočasu. Proč asi tam nevydržela dodnes?

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

7. 5. 2012 13:41
Kalousek a Nečas jsou dva

levicově orientovaní držitelé moci. Zajímá je moc a pak peníze pro kamarády.

Žádnou svobodomyslnou ideologii nezastávají. Jen si to shrňte, všechny ty státně-dirigistické manipulace za peníze daňových poplatníků: záchrana Řecka, státní maturity, podpora OZE, podpora stavebního spoření, sčítání lidu, obrovská celní správa, církevní restituce, nebývalé zvyšování daní, zavádění nových daní, nesmyslná penzijní reforma a pokračovat je možné velice dlouho.

Nic z těchto kroků nemá nic s pravicovostí, svobodou ani kapitalismem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik