Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Paveljan

10. 2. 2011 20:11
To není nic nového

Manipulace s cenami byla vždy doménou spekulantů a finančníků. Tržní cena někdy kolísá ve velkých výkyvech. Už to napovídá, že s hodnotou produktu nemá mnoho společného. Účelem této hry je přemístit peníze z jedněch kapes do kapes jiných.A všechna politika kolem toho slouží této hře. Je obtížné to odhadnout třeba i proto, že některé věci, které nemají téměř žádnou hodnotu se obchodují za velké peníze. Spousta věcí se považuje za cenné, ačkoliv žádnou hodnotu nemají. Je to věc společenské dohody a silně závisí na stavu společnosti. Všechny kotrmelce na světových trzích včetně krizí jsou tu proto, aby někdo zbohatnul.

0 0
možnosti

jeanetka

9. 2. 2011 10:00
Ode mne karmička

Mám ale jednu strašnou starost, páč si hlavu lámu nad tím, co se stane s Engelem, který tak blbě nafukoval bublinu s nápisem Honorář pro českého lékaře v Česku, až prasklo, že někteří lékaři jsou zbyteční, hlavně ti holdující alkoholu či drogám ve službě, ti, co kafrají a čekají na úplatky, než se chopí práce, byť dobře odvedené, to, co ještě nic jinéh neumějí, než počítat, kolik bere lékař v Německu, a další. Zkrátka pro někoho nafouknuto, jinému vyfouknuto, prostě trh.   :-)  Jana Šimonová

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 2. 2011 9:17
trzni hodnota ...

je proste a jednoduse takova, za jakou jsem schopen danou vec koupit nebo prodat ... pokud dokazu sehnat hejla, co me proda barak za sto tisic, tak trzni hodnota takoveho baraku je sto stisic, pokud ten samy barak obratem prodam jinemu hejlovi za deset milionu, tak trzni hodnota baraku vzrostla na deset milionu ... jednoduche, proste, fungujici, a nevidim duvod, proc by do toho mel jakkoliv strkat svoje spinave pracky nejaky ten "moudry strycek stat" nebo kdokoliv jiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik