Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Vím, že něco vím?

26. 10. 2011 23:39
Podle Vašich článků

soudím,že jste typický bývalý kádr.Návrat zpět je největší nesmysl.Kdo byl parazit v SSSR a všech soc.zemích,že si vedly k vlastní prohře?Jestliže EU kvůli euru dovede Evropu regulacemi k něčemu blízkému RVHP,stagnace se oproti dravému asijskému světu zhorší.Chápe to více evropských politiků a až se situace zhorší,poptávka po nich se ve volbách zvýší.Příživníků nahoře i dole je hodně i ve Vás by se jich našlo dost.Myslím,že selhaly státy,tedy jejich politici.Prostě podlehli,protože chtěli být zvoleni a ani jejich voliči,tedy obyčejní lidé,kteří za "nic"nemohou nejsou bez viny.Dojelo se na dluhy,to je,myslím podstata krize.

Že je menší poptavka po lidské práci v důsledku vývoje technologií už tady v minulosti byla v souvislosti se vznikem strojů.Neskončila tím, že se stroje zakázaly.Byl to tehdy také krutý předěl.Nejspíše nás čeká podobný,jak prorokuje p.Vašíček,finančnictví se musí určitě změnit.

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

26. 10. 2011 23:51
Re: Podle Vašich článků

Rozhodně se nedá vrátit k většímu socialismu,rigidnějším byrokratickým regulacím,vždyť právě zbytnělá lidská práva bez s tím souvisících povinností k těmto současným krizím vedla.Uznávám,že politikům se z teto situace uniká špatně,nechtějí přiznat své chyby a právě proto to vypadá,že jen prodlužují svůj čas a vlastně všechno zhoršují.Jak to dopadne se neodvažuji tipovat.

2 0
možnosti
B

b88

26. 10. 2011 12:48
.

máte celkem pravdu, až na ty "intelektuály"...z vašeho článku není jasné kdo by to měl být  aproč by měli škodit...a vůbec, na to jak je to dlouhé, by to mohlo být konkrétnější. ale s meritem věci se souhlasit dá.

0 0
možnosti
ML

meyla

26. 10. 2011 12:37
Takovými bláboly začal marxismus

a skončil několika stovkami milionů mrtvých. Autor - sociální inženýr má recept na všechno a přitom zapomíná na podstatu. Na světě není málo surovin a na světě není příliš mnoho lidí. Stejně jako Baťa viděl pro tehdejší Československo 1937 přijatelnou hranici 40M obyvatel, i dnešní svět s dnešními znalostmi může mít několikanásobně více lidí bez obav hladomorů a válek. Jen by musel fungovat kapitalismus a volný trh (tzn. nesměl by být neustále přiškrcován přerozdělovacími inženýry typu pana autora) a 6 miliard lidí ze sedmi by muselo začít být produktivní, nikoliv jen plodit děti a nic nedělat, přijímat pomoc od ostatních, případně emigrovat do Francie a žít na dávkách a zapalovat auta na ulicích pro potěchu duše. Suroviny nedocházejí, neboť vlastně nevíme, kolik jich máme a také nevíme, jaké vlastně budeme v budoucnu potřebovat (podle malthusiánců měl nastat konec světa s vyhynutím velryb a nedostatkem velrybího loje na svícení). Pan autor je komik. Užitečný komik.

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 10. 2011 13:04
Re: Takovými bláboly začal marxismus

Dovedete si představitt, co by se stalo, kdyby všichni lidé začali být produktivní? Máte pocit, že je nedostatek produktů? Neprojevil by se ten nedostatek zvýšenou poptávkou po práci? Nechci komentovat článek (je to celkem heterogení slepenec faktů a iluzí), problém nevyužitelnosti lidského potenciálu je však jednoznačnou realitou. Prudké zvýšení produktivity v důsledku průmyslové revoluce bylo vyřešeno zkrácením pracovní doby (efekt vyššího počttu zaměstnanců a efekt vyšší poptávky v oblastti využittí volného času). Informační revoluce zvyšuje produktivitu ještě více. Pro pohodlné a komfortní přežití všech lidí stačí mnohem méně práce než je v podobě potenciálních pracujících k dispozici. Dnes je to hlavní problém k řešení. Současný systém v této situaci selhává. Nedokáže zastavit narůstající sociální napětí, Bez řešení to skončí ztrátou schopnosti obhájit majetková práva.

2 0
možnosti
AA

Saša

26. 10. 2011 11:01
Kdybyste ten marxismus aspoň znal,

když už ho tu tak propagujete.

2 0
možnosti
K

kaktusak

26. 10. 2011 23:38
Re: Kdybyste ten marxismus aspoň znal,

Třeba autor ten marxismus posouvá zase kousek dál...

0 0
možnosti
SN

kuča

26. 10. 2011 10:43
Pěkná analýza.....

:-)......bezvýhraný souhlas ! R^R^R^

0 0
možnosti
SN

kuča

26. 10. 2011 10:43
Re: Pěkná analýza.....

.............bezvýhradný...

0 0
možnosti