Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Není divu že se starším občanům supernová provedení starších i novějších děl nelíbí! Tak tomu bylo vždy! Je třeba jen rozlišit jestli přináší nový pohled na věci a neprzní morálku a etiku! Buďme rádi že mládež vůbec chodí do divadla! A co na to "hlídači" obecné morálky kteří již od dob pobělohorské pečlivě střeží výstřelky? Domnívám se že jsou spokojeni že se alespoň občas objeví dílo jako "Ježíš Superstar" které mladým moderní formou připomíná náboženství - "Dej Bohu co Boží jest" a nekritizuj veřejný pořádek!

Samozřejmě nutno odsoudit všechny snahy o "pochopení" nových forem hraničicích s pornem a laciným podbízením!

0 0
možnosti
Foto

Proste nemate rad zmeny. Pozadujete rad i za cenu zakazu a podobne ... dobra ... ale nebylo by lepsi to tak nejak nechat na lidech, pro ktere je to urceno? ;-)

1 1
možnosti
Foto

Musím s vámi souhlasit, z jednoho představení ve Stavovském divadle jsem odešla o předstávce, řachanda a ještě sprostá... předtsvení na známou hru z minulého století...

2 1
možnosti
JH

Jenom na okraj. Krejča také při svých inscenacích autora "ohýbal". Invančne, ale dost.;-O

0 0
možnosti
SN

:-).....Společnost zhrubla, společnost,(předpokládají, že většinová), si to žádá, a prachy jsou prachy !

My, starší lidé, trochu konzervy to "moderní" umění, nemůžeme pochopit - ale doba se mění.....vidíme to denně kolem sebe. Podle mně prokazatelně k horšímu !

PRo Vás : R^R^R^

0 1
možnosti
Foto

To jste toho zažil hodně málo moderního!

A probudil jste se dost pozdě.

Už tady předvedli dokonalé prznění Dvořáka... psaní na stroji, namontování homosexuálního podtextu do opery od Janáčka...

Prostě, tam kde chybí erudovanost a invence nastupuje bohapustý formální experiment, kterým autoři zakrývají svoji přázdnotu ducha.

Ředšení? Chodit na opravdovou klasiku a těmto pseudo epxerimentům bez výkladu se vyhýbat jako čert kříži.

4 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik