Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Je zřevmé, že přímá demokracie ohrozí parlamentní, protože politici by nic nerozhodovali, ale muse by naplňovat vůli lidu. A oni neumějí naplňovat ani svoji vůli.;-D

1 1
možnosti
JL

Tak jednoznačně Dientsbier aspoň ví, o čem mluví. Ačkoliv je členem strany, kterou opravdu nemusím, tak uznávám, že Okamura z něho nemá ani tkaničky.

1 0
možnosti

Věřte mi, že opravdu nepovažuji. Trochu mě děsí, že mezi námi chodí i lidé s takto komunisticky pokroucením vnímáním minulosti, a vlastně mě ani nepřekvapuje, že zrovna takovíto lidé tíhnou i k Tomiu Okamurovi, což je jenom další Sládek, ale určitě ne demokrat. Uvedu příklad: pročpak o kandidatuře do Senátu namísto sebe, protože se stal poslancem, nechal rozhodnout své příznivce? Pročpak si tam rovnou nominoval svého tchána?

2 1
možnosti
ZJ

Nyní mně již je jasné, proč Svaz průmyslu není schopen vyplodit nic rozumného. Když je založen takto uvažujícími.

Vaše zaujatost a neznalost je přímo fascinující.

Ústavu vyplodil Klaus. Vytáhněte ruku z nočníku a zjistíte, kteří legislativci se nechali inspirovat Ústavou první republiky (podle které nebylo možné složit životaschopnou vládu). A najdete tam nedoknutelné osobnosti. Cepl, Motejlek, Rychetský, Jičínský atd. Určitě ne Klause.

Ä k referendu.  Položte "obyčejným" tři otázky:

1. chcete mít zdravotnictví, školství a dopravu zdarma? ANO - NE.

2. chcete nižší daně? ANO - NE. 3. víte kdo to zaplatí? ANO - NE.

1 0
možnosti

Líbilo se mi, jak Tomio nedokázal reagovat na docela zásadní Dienstbierův argument, že pokud by mohlo být referendum úplně o všem, tak co kdyby třeba bylo referendum o zbavení mandátu Tomia Okamury? Začal pouze blekotat něco o počtu voličů (že Dienstbiera do Senátu volilo míň lidí než jeho).

0 0
možnosti