Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

už začátek je špatně cituji " ale všechny, bez výjimky, se staly prostředkem mocichtivého a hrabivého kléru ke splnění jeho materialistických a nemravných chtíčů!", konec citátu  není tomu tak, ne že by mezi cirkevnímo hodnostáři takoví nebyli ale také je tam dlouhá řada hodnostářů kteří celý svůj život věnovali službě lidem a Bohu, pokud takto začnete je pak jisté že nejste nezaujatý hodnotitel ale silně subjektivně zaujatý nepřítel církví, ergo váš názor nelze brát jako nezávislý a pravdivý

1 0
možnosti
JP

Pane Trinkewicz, jste na omylu. Docela zajímavá je Vaše myšlenka o církvi komunismu. Tato církev však nesplňuje následující odstavec o nenásilí, nelhaní... Komunisté podle svých dokumentů můžou lhát i vraždit, protože to dělají pro dobro budoucích lidí.

Pokud Vás skutečně zajímá Vaše nadepsané téma, píši nakonci název dvou knih, které argumentují a mají opačný názor. Názor na církev získává dnešní člověk z medií, která ji nemají rády. A tak si myslíte, že vylhané kauzy jsou realitou až po žehnání zbraní nebo pedofilních kněžích. Nebo církevní restituce=povolební boj ČSSD. Pokud někoho zajímá skutečnost v přítomnosti, má možnost číst i hledat. I tady v blozích na idnes o "české spravedlnosti nad církvemi" je hromada faktů s odkazy na dokumenty. Ale Vy si opakujete s médii proč finance? Jste lhář nebo svedený 100x opakovanou nepravdou?

Jakkatolická církev budovala západní civilizaci,2005,Thomas E. Woods, Jr.

Svatýgrál - ideál křesťanského rytířství a touha po dokonalosti,2006, Mike Aquilina a Christopher Bailey.

3 1
možnosti
Foto

S kolegou Koubou vřele souhlasím.

2 0
možnosti
Foto

David Páleník

Víra v boha je pouze psychologicky fenomen. Je to lidským podvědomím (pocity) umele vytvořena "pomoc" (usnadněni, berlička) lidskému vědomi (myšleni). Bohužel, podvědomí sem tam přestřelí. 

Výsledek? Vědomí jim ovlivněné sem tam odporuje rozumu Jak člověk víru jednou přijme, jeho myšleni tím zbourá jisté hranice dané rozumem... a další hranice je jen jeho fantazie. S takovýmito lidmi se pak v podstatě nedá rozumně debatovat - oni argumenty ateisty (či „konkurenčního náboženství“) nepřijmou, díky tomu, že jejich myslení je příliš závislé na podvědomí, a to nelze ovlivnit nikterak snadno. 

Navíc - věřit je tak pohodlné! 

Z historie (středovek) i současnosti (situace v muslimských státech, Polsku, USA) si můžeme vzít ponaučení, že zaslepeni vírou končívá smutně... až děsivě! 

Proto si moc vážím toho, že žiji v období převahy vědy nad vírou, navíc v nejateističtějším státě (na světě?). Můj sen je, abych se dožil doby, kdy víru v boha konečně oficiálně zařadí pod psychologii. Lépe bych to neuměl říci. JK.R^R^

6 0
možnosti
MP

1) „že žiji v období převahy vědy nad vírou“ — nejsou v rozporu; jako nejsou v rozporu hudba × biologie nebo potravinářství × sport.

2) „navíc v nejateističtějším státě (na světě?)“ — oblíbený omyl. Jsme tak ateistický stát, že máme bezpočet astrologů a esoteriků všeho druhu… Člověk dokáže uvěřit nejšílenějším nesmyslům, jen aby nemusel věřit v Boha. V naší zemi je bezpočet „něcistů“, pohanů, agnostiků … a lidí odmítajících církve a „institucionalizované křesťanství“ vůbec, ale skutečných ateistů zas tolik nenajdete.

0 1
možnosti
VS

Bohužel takový postoj jaký je prezentován v tomto článku založený na náboženské ignoraci má mnoho lidí. Autore! Katolická církev je ustanovena Bohem a není žádným debatním kroužkem, který si lidé vytvořili, protože chtěli najít nějaký kodex chování. Jediným cílem církve je spása lidí. To je něco úplně jiného než náprava nedokonalosti a krutosti života.

5 5
možnosti
JC

Hlásím se teda k těm "ignotantům" a článku jsem dal karmu, je moc dobře a pěkně napsaný. Církve ať se starají o své věřící a já jim na nějakou spásu naprosto kašlu. Ať mne nechaj na pokoji.:-)

7 2
možnosti
SN

:-)  Pane autore! Měl jsem Vás za rozumnějšího! Církve, nejenže pracují pro dobro lidí, o které se tato společnost nedovede postarat ( to nejde dělat za suché z nosu), ale když tady operujete s náklady....solárka...44 mlrd. ročně, změna kursu kč vs. euro, 75 mlrd. O to jsme byli všichni okradeni a je to průběžné)!  Včil mudrujte  ! Rv

6 3
možnosti
Foto

A já myslel, že alkohol :)

11 0
možnosti
AS

A83d84a66m 52S62t14a85v76a

12. 12. 2013 18:32

"Církve jsou metlou lidstva": Takhle hovoří všichni ti, jejichž báby byly svíčkovými bábami...  Znechutily  víru svým potomkům a připravily je tak o zdravý rozum...

1 1
možnosti
JK

J25i12r46i 76K98u67c77e62r15a

12. 12. 2013 18:32

souhlas s tím, že i komunismus je vlastně náboženství svého druhu....

1 0
možnosti