Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V textu jsou barevně vyznačeny www adresy článků, které na tyto otázky odpovídají. Po otevření /mapa webu/ se voli pro výpočet zdanění rubrika /ekonomika/ a výši parametrů zdanění vždy stanoví poslanecká sněmovna při projednávání státního rozpočtu na následující rok podle rubriky /politika/ o nové Ústavě ČR.

0 0
možnosti
VH

Přímá demokracie - to jako budeme hlasovat, jak budou vypadat daně z příjmů? Jak bude takové všelidové hlasování vypadat v případě progresivní daně? To někdo (nebudou to zlotřilí byrokrati???) určí, jak ta progrese bude vypadat a my (hurá, přímo) budeme moci říct ano, nebo ne? Nebo dokonce jen rozhodnout, zda konstantní, nebo progresivní zdanění a někdo si pak vymyslí tu progresivitu? No panečku, to jsem se tedy podílel na rozhodování, až jsem z toho celý pryč!!

0 0
možnosti
VH

Co je to za nesmysl??

"... je možné zvýšit daňové příjmy zvýšením daní z příjmu -zavedením jejich kontinuální progrese, která by vedla ke snížení daní rodin s nízkými příjmy, zachovala zdanění příjmů středních a výrazně zvýšila zdanění příjmů nejvyšších. Což by zvýšilo kupní sílu rozhodující většiny občanů..."

I Pepíček ze sedmé třídy by pochopil, že úpravou daní mohu

- buď zvýšit daňové příjmy (jednoznačně na úkor plátců daně jako celku), nebo

- zvýšit kupní sílu rozhodující většiny - jednoznačně na úkor rozpočtu.

Očekávat oboje je nesmysl.

Na okraj: Bylo by dobré udělat rozvahu - kolika lidem a kolik přidáme a kolika lidem a kolika ubereme (absolutně a pak i v daňové sazbě).)

0 0
možnosti
PB

P92e28t76r 59B24u91r27i12a13n

19. 8. 2019 11:38

Pan autor to myslel tak, že brutální daňovou progresí nad určitá daňová pásma zbaví široké spektrum nízkopříjmových daňové zátěže a ti budou víc utrácet. A tento výpadek zaplatí ti vysokopříjmoví, které stát oškube na kost. Normální komunistická zlodějina.

0 0
možnosti
JK

Zastupitelská demokracie je ze své podstaty systém nesplnitelných slibů, kamufláže a věštění budoucnosti. Tohle se strany a zastupitelé naučili rychle, z větší části proto, že podobně se choval i minulý režim, který ovšem nesouhlas tvrdě trestal. Nemůžeme se divit, že stejní komunisté a StBáci dělají stejné věci.

Zároveň je to zatím jediný systém, který demokracii umožňuje, chytrý volič se jen zasměje volebním heslům z plakátů a neoblbne ho ani červená čepice, či různě popsaná trika, má také jasnou představu své budoucnosti, volí toho kdo mu je nejblíže a hlavně průběžně kontroluje, kritizuje a případně i demonstruje. Vtip je v tom, že zvolenou elitu lze z vůle lidu vyměnit a to i předčasně, pokud je to nutné. Zakonzervováním politiků na jejich postech, když navíc získají představu o své nedotknutelnosti (neodstupím nikdy, nikdy to si pametajtě), končí demokracie a přichází další totalita.

Přímá demokracie je slepá ulička a lze uplatnit jen některé její prvky. Kdo asi bude formulovat otázky pro volbu, kdo k nim bude poskytovat rozbor právní a odborný servis, kdo zaručí, že bude nestranný a co je to vlastně "nestranný" a kdo takový je?

Přímá demokracie je jen zkratka k totalitě (proto se jí často ohánění extrémisti).

Jediné co je skutečně jisté a vede k dobrému cíli je chaos, vše co ho usměrňuje brzdí rozvoj, zároveň onen chaos brzdit potřebuje, a to hodně, od toho máme sepsána práva i povinnosti. Po nás se jen chce, nechat chaotický vývoj dělat svoji práci, zároveň ho nenechat ani nikým svázat, a ani přerůst v neřízenou obludu.

Technokrati a totalitní vůdci nesnáší chaos, přesto je vždy nakonec doběhne.

0 0
možnosti
PB

Nesouhlasím.

Zisky soukromých korporací a jejich majitelů nejsou nedotknutelné, jak tvrdíte vy, nýbrž se z nich platí řádná daň platná pro všechny podnikatelské subjekty.

Progresivní zdanění je humpolácká zlodějina. Neexistuje jediný faktický důvod (mimo snahy někoho okrást), morální či lidský aspekt toto uvádět do praxe. A to z toho prostého důvodu, že výše příjmu nic nevypovídá o úsilí, které na tento příjem bylo vynaloženo a naopak. Progresivní zdanění je potom ze své podstaty trestání vícesnaživých a odměňování lemplů.

V pododdíle přímá demokracie (což je taky hovadina jak vrata od hangáru) nesouhlasím s tvrzením, že naše společná očekávání se nenaplnila. Moje ano.

2 0
možnosti
VH

Značné části občanů ano.

0 0
možnosti
Foto

Račte si otevřít webové adresy, zdůrazněné barevně. Na vstupu volte MAPA WEBU-Politika, tam to najdete.

0 0
možnosti
Foto

Pokud to je myšleno jako odpověď mně, tak jsem to tam hledal marně. To je takový problém sem napsat, kolik by Váš návrh ročně přinesl do státního rozpočtu?

2 0
možnosti
Foto

Marně jsem i na těch Vašich stránkách hledal, kolik by Váš návrh přinesl do státního rozpočtu. Můžete doplnit?

1 0
možnosti