Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

Když sleduji ty přihlouplé hádky musím přiznat že by bylo nejlépe změnit názvy svátků a basta: Svátky konce roku, Svátek začátku roku, Svátky jara, Svátek práce Svátek podzimu atd atp! Dát schválit OSN tak aby souhlasili i křováci a lidojedi! A byl by pokoj! Ale aby nějakého chytráka-podnikatele nenapadlo svátky úplně zrušit!!!!!

0 0
možnosti
JN

Jsem asi mimo, ale tento pátek je státní svátek? Ani v jednom kalendáři který vlastním (4) to není zviditelněné. Uniklo mi něco?

0 0
možnosti
JN

Aha, teď jsem se dívala na net, od letošního roku je v pátek svátek. Hmmm, zadavatelé tisku kalendářů asi zaspali :( a teď díky nim i já :(

0 0
možnosti
MK

1. Bezvěrecká ČR se jen tak tváří; při otevření problému víry(obecně) věří většina v "něco" - já se k nim počítám.

2. Věřící katolíci mně vůbec nevadí i se svými svátky, je to tradice. Vadí mně, a to dost, někteří církevní představitelé; tedy osobní víra a církev jsou dvě věci.

3. Abychom nemuseli slyšet požadavek na nějaký muslimský svátek, je nejlepší k nám žádné muslimy nebrat. Islám, jak se můžeme dočíst i v posudku k registraci ÚMO, je v ČR cizorodý prvek; tak se podle toho zařiďme.

3 0
možnosti
Foto

O existenci Ježíše Krista existuje veliké množství důkazů, a to jak ve světské, tak biblické historii. Možná vůbec největším důkazem toho, že Ježíš opravdu existoval, je ta skutečnost, že doslova tisíce křesťanů v prvním století, včetně dvanácti apoštolů, bylo ochotno dát své životy jako mučedníci pro Ježíše Krista. Lidé jsou ochotni zemřít za něco, o čem jsou přesvědčeni. Nikdo ale nezemře za něco, o čem ví, že je lež.

1 1
možnosti
JL

Pane Kindl, prosim vas pro priste nedavejte podobny priklad jako dukaz. Myslim tim: "doslova tisíce křesťanů v prvním století, včetně dvanácti apoštolů, bylo ochotno dát své životy jako mučedníci pro Ježíše Krista". Vase argumentace, ze je to nejvetsi dukaz, je velmi slaba. Jeste dnes je mnoho lidi, kteri jsou ochotni zemrit za svoje presvedceni. Nechci zde rozebirat dobu 4. stoleti rimskych dejin nez se vlastne ustanovila katolicka cirkev. Moje znalosti se trochu rozchazeji s vasimi. Chtel jsem vas jen na to upozornit.

1 0
možnosti
Foto

Pěkně si vymýšlíte Rv Za první republiky nedošlo k odluce státu od církve. Pouze se o tom uvažovalo, ale nikdy k tomu nedošlo. Pokus o odluky církve od státu proběhl v únoru 1920 při schvalování Ústavy a neprošel. V § 121 ponechal stát církvi majetek a ponechal církvi nadále státní podporu. V § 122 stát zaručoval svobodu vyznání.

2 1
možnosti
AD

Pane Kindl, církev bezesporu potřebujeme ale ať si ty parády "darmojedů" platí ti co to potřebují! Víte že statistika analfabetů souhlasí s počtem "věřících"?!

0 0
možnosti
JP

Tady v Dansku nejsou temer zadni katolici a presto je statnim svatkem nejen patek, ale i ctvrtek! Deti maji prazdniny cely tyden. Proto mi jaksi unika spojitost mezi Velkym patkem a katoliky. Velky patek je svatkem vsech krestanu, nejen katoliku.

Budte rad, ze muzete mit v patek volno a nemusite kazdy den pet krat mlatit hlavou o zem.

6 0
možnosti
JA

To je ale blbost. Takže podle vás by se měly zrušit i Vánoce? A svátek upálení mistra Jana Husa projde?

5 0
možnosti
  • Počet článků 493
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1082x
Ročník 1934. Důchodce od r. 2003. Ing. absolvent elektrotechnické fakulty ČVUT. Průmyslový manažer od r. 1970. Po převratu 1989 topmanažer velkých podniků. Jeden ze zakladatelů a čelných funkcionářů Svazu průmyslu ČR. Amatérský publicista. Autor knih z oborů elektrotechniky a managementu.

Autor knihy SVĚDECTVÍ SOUČASNÍKA - nakladatelství MAREK BELZA, 2016 - výběr mé publicistiky 1978 až 2015

webová stránka:  http://trinkewitz.cz

mail:   trinkewitz.zdenek@seznam.cz

Seznam rubrik