Zdroje zřejmě jsou

To už tady, ale jednou bylo, že? A pak současný předseda vlády řekl, že předvolební sliby, nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce.

                Co jsme se dnes mohli dočíst? Zavedení nové sazby DPH, samozřejmě nižší, Zavedení porodného i na druhé dítě a změna koeficientu nutná k jeho získání, takže ho získá víc žadatelů, zrušení většiny poplatků ve zdravotnictví. Co to znamená? Že třeba do zdravotnictví půjde peněz opět méně, než je nutné. Že rodiny jednoho nejmenovaného etnika dostanou od státu další peníze navíc.

                Suma sumárum, stamiliony, až miliardy, o které se ochudí státní rozpočet. Ale uvidí to někde spotřebitel? Jsou to jen líbivé, populistické kroky, které mají jediný cíl. Popularizovat činy této vlády.

                Třeba takový volně prodejný Paralen 500. Cena na internetu od 29 Kč za balení. Pokud si spočítáte cenu se sazbou 10%, dostanete se na 27.7 Kč. Po zaokrouhlení 28 Kč.

Myslíte, že někde dojde k přecenění? Již nyní se na internetu objevily úvahy, že ceny by mohly klesnout o cca 4%.

               Je to nějaká změna, nebo jen a pouze populistický krok? Dětská výživa Nutrilon 309 Kč. Na měsíc jsme nich potřebovali 6 . S novým DPH 296 Kč. To znamená, že za 4 měsíce si můžete dopřát jeden zdarma. Ale v případě, že prodejci zlevní přesně o tu částku DPH.

               Knihy jsou totéž. Kolik kupujete ročně knih? A domníváte se, že by Vás cena maximálně o 20 Kč dražší donutila knihu nekoupit?

               Ale co je podle mne nejhorší? Ž opět vznikne nějaká nižší sazba. Tím pádem se opět objeví další náklady na věci spojené s výběrem, nový software, nová uměle tvořená pracovní místa v souvislosti s výběrem. Čím víc výjimek, tím víc možností a pokusů o různé daňové podvody. A ve finále opět zkomplikování a zesložitění daňového systému v České republice.

              Takže podle činů vlády to vypadá, že prostě někde ty zdroje jsou. Necháme se překvapit.

              Já tipuji, že se dozvíme že “toto nebylo bohužel zasazeno do reálných ekonomických rámců“

Autor: Milan Tribuček | středa 2.7.2014 14:25 | karma článku: 22,37 | přečteno: 894x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26